Yıllardır park ettiğimiz yere adamlar park yasağı getirmiş , kimsenin haberi yok. Bir gün polis ceza yazarken denk geldim ve o andan itibaren aracımı oraya koymadım fakat o günden önceki 2 gün içinde pes peşe 2 adet park cezası aldığımı öğrendim. Kaç ay geçti insanlar hala oraya park ediyor, ceza yiyorlar.
Kasim ayında 1.5 senedir kullandigim mühürsuz App ( kalın harf ) plakadan ceza yedim. (412tl)
2 gün önce de mühürlü app ( ince harf ) plakadan (876tl) ceza yedim.
İşin garip yanı , orijinal plakam ile mühürlü app plaka arasındaki tek fark , app nin pleksi plakaligin içine girebiliyor olmasıydı. ( İstanbul,ince,düz harfler)
İşin garip olan 2. Kısmı ise trafikci bagajimdan cikarttigim orijinal plakama da sahte/app demesi idi. Yani app de taksam orijinali de taksam cezayı yiyecektim. Ama 876 çok koydu. ( Uygunsuz plakanın cezası 412 TL iken orijinal plakanın 7 gün içinde takılmaması ve men in kaldırılmaması durumunda bu ceza 876 TL ye çıkıyor)
Şimdi ise hafta içi bu cezaya itiraz için dilekçe verip, app ve orijinal plakalarimin gece yan yana çekilmiş fotoğraflarını ek olarak sunacağım.