forumdaki en güncel sürüş modu konusu bu sanırım. ben de geçtiğimiz günlerde (biraz da tuş dolsun hevesine) 2020 1.5 dsg highline aracıma lisanslı olarak bundan yaptırdım.
individual (bağımsız ayar)'a girdiğinizde bu modların araçta dinamik şasi olmadığı için direksiyon sertliği, vites değişiklik devri ve klima kullanımı gibi diğer enerji faktörlerini kontrol ettiğini görüyorsunuz.
direksiyon eco, normal, comfort modda normal yumuşak; spor modda sertleşiyor. (sürüş modu olmayan araçlarda da normal dediğim yumuşak şekilde)
vites eco'da E, yani daha da alt devirleri kullanıp zor düşürüyor kolay yükseltiyor. normal, comfort'ta normal D mode, sport'ta otomatik S'ye alıyor. sürüş modunuz yoksa eco hariç diğer D ve S modunu zaten vitesi bir tık geri alarak siz de yapabilirsiniz.
bunun dışında diğer
enerji tüketim ayarını eco'da kısıyor, normal, comfort ve spor modda bir değişiklik yapmıyor.
ben esas gaz tepkisi değişikliği için almıştım ancak aracı sport mod'a alın, (vitesi otomatik s'ye alıyor) siz d'ye çekin, ve comfort veya normal moda geçin. aslında bu sportifliğin gazla ilgili olmadığını sadece vites modunu değiştirdiğini anlıyorsunuz rahatlıkla. bu bakımdan artısı olsaydı keşke.
neticede araçta dinamik şasi olmadığından iki artısı 1) eco mod'daki ekstra düşük tüketim ve 2) spor moddaki direksiyon sertliği. ha bir de buton dolu duruyor orada, o da güzel
. yaptırmak isteyenlerin bilgisine.