Merhaba,
Haziran ayında 2024 model sıfır Octavia satın aldım. 1800 km'den sonra frene bastığımda çıt sesi duymaya başladım. Bu sesi 25 km ve üzeri hıza çıkıp frene bastığımda alıyorum. Bu sorun için aracımı Ankara'da bulunan yetkili servis And Otomotive götürdüm. Röle sesi olduğunu ve herhangi bir sorun teşkil etmediğini söylediler. Sesin normal olmadığını düşünerek tekrar götürdüm ve eğer ses normalse diğer Octavia'larda da vardır diyerek muadil araç kullanmak istediğimi söyledim fakat tabiri caizse başlarından savdılar. İşin peşini bırakmadım ve video çekip Yüce Oto'ya gönderdim fakat onlardan da aynı dönüş geldi; "ses normal." Sesin normal olmadığını düşünerek Ankara'da bulunan Skoda Aydoğanlar Otomotivden randevu aldım ve aynı şikayetimi dile getirdim. Aydoğanlar daha ilgiliydi ve servis danışmanıyla birlikte test sürüşüne çıktık. Sesi onlarda duydu ve aynı model aynı paket farklı bir araçla test sürüşüne çıktık; onda da aynı ses mevcuttu. Servis danışmanı 3. bir araçla test etmek için daha 1400 km'de olan full paket Octavia beni tekrar çağırdı. Aracı kendim sürdüm ne yazık ki onda da aynı ses mevcuttu. Sonuç olarak Aydoğanlar Otomotivde sese normal demek zorunda kaldı. Aracım şuan 4.400 km'de ve ses gelmeye devam ediyor. Sinir bozucu, insanı araçtan soğutuyor ama maalesef durum bu. Etech motorlarda bu durum var diye düşünüyorum, Golf'lerde de aynı şikayet olduğu için buraya yazmak istedim. Olur da çözüm bulan olursa paylaşırsa sevinirim.