Kalıcı Misafir

SB1907_23

Üye
İsim
Serkan
Bir süredir foruma uğrayamıyorum

2 hafta önce, beklediğimiz misafirimiz geldi ve ailemiz artık 3 kişi oldu

rutin bebek problemleri dışında pek fazla sorunumuz yok şimdilik

bir süre daha foruma düzenli şekilde uğrayabilecek gibi görünmüyorum

hem forum ailemizle paylaşmak hem de başka sorunlar yaşamamak için sizlerden dua istemek için uğradım

Allah bağışlasın, analı babalı büyütsün. 

Bir süredir foruma uğrayamıyorum

2 hafta önce, beklediğimiz misafirimiz geldi ve ailemiz artık 3 kişi oldu

rutin bebek problemleri dışında pek fazla sorunumuz yok şimdilik

bir süre daha foruma düzenli şekilde uğrayabilecek gibi görünmüyorum

hem forum ailemizle paylaşmak hem de başka sorunlar yaşamamak için sizlerden dua istemek için uğradım
Serkan Hocam gözünüz aydın, Allah analı babalı, sağlıkla, sıhhatle büyütmenizi nasip etsin inşallah :)  Ben de taze, henüz 3 aylık bir baba olarak yardımcı olabileceğim bir konu, sormak istediğiniz bir detay olursa memnuniyetle yardımcı olmak isterim. Tabi benim ki sadece zaman aralığı az olmasından, yoksa forumda ne babalarımız var tecrübeleri ve önerileri ile beni hayran bırakan :)  @silvershadow

Tüm dualarımız sizinle Allah analı babalı büyütsün bu güzel misafir herseye değer, tebrik ederim, Allah tüm isteyenlere nasip etsin [emoji5]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Allah analı babalı büyütsün. Eğer bir sakıncası yoksa adını ne koydunuz? Merak ettim :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@berreday @fcsrn @erkanz @enpisagor @mandufla

Amin Allah razı olsun, iyi dilekleriniz için teşekkürler, Allah tüm çocuklarımız için kabul etsin dualarınızı 

Erkan hocam, sormaya kalksam o kadar çok şey çıkar ki :)  babalık, aldığı nefese bile "acaba" gözüyle bakar hale getiriyor insanı

İsmi Ömer Yahya, Deniz hocam

Moderatör tarafında düzenlendi:
@SB1907_23 Maşallah ismi de çok güzelmiş :)  Valla Serkan Hocam sorular cevaplanmak için var, şu kısa zamanda neler öğrendim anlatamam ki daha yolun başındayız :)

@SB1907_23 Maşallah ismi de çok güzelmiş :)  Valla Serkan Hocam sorular cevaplanmak için var, şu kısa zamanda neler öğrendim anlatamam ki daha yolun başındayız :)
haklısınız hocam. henüz yolun başındayız, ilerde soracak çok soru olacaktır ;)

bu aralar en büyük sorunumuz hıçkırık ve hıçkırmanın korkusu ve şaşkınlığı ile kaçan uyku :)  

haklısınız hocam. henüz yolun başındayız, ilerde soracak çok soru olacaktır ;)

bu aralar en büyük sorunumuz hıçkırık ve hıçkırmanın korkusu ve şaşkınlığı ile kaçan uyku :)  
Hocam kısa bir süre yüzüstü tutup sırtını hafifçe ovalayın, bizim de hıçkırık problemimiz hep oldu ancak alıştık diyebiliriz  :)  

Bir de uyurken en önemlisi yarım kundak denilen sistemi ve sakinleştirmek ya da uyutmak için youtubeda da videoları bulunan Harvey Karp yöntemini deneyebilirsiniz, açıkçası biz çok faydasını gördük. Ama en önce bilmemiz gereken bir kaideyi unutmayalım. Her bebek kendine özgündür :)

http://blog.burcuertur.com/sakin-bir-bebek-mi-istiyorsunuz-harvey-karpi-dinleyin/

Hocam kısa bir süre yüzüstü tutup sırtını hafifçe ovalayın, bizim de hıçkırık problemimiz hep oldu ancak alıştık diyebiliriz  :)  

Bir de uyurken en önemlisi yarım kundak denilen sistemi ve sakinleştirmek ya da uyutmak için youtubeda da videoları bulunan Harvey Karp yöntemini deneyebilirsiniz, açıkçası biz çok faydasını gördük. Ama en önce bilmemiz gereken bir kaideyi unutmayalım. Her bebek kendine özgündür :)

http://blog.burcuertur.com/sakin-bir-bebek-mi-istiyorsunuz-harvey-karpi-dinleyin/
öneriler için teşekkürler hocam, bi deneyelim inşaallah işe yarar. hıçkırık memleket meselesi oldu çünkü evde. günde 2-3 kere hıçkırık kapıyor ve her defasında uykusu tamamen dağılıyor ve bazılarından sonra 2-3 saat uyumuyor

yarım kundak çok denedik ama eli ayağı hiç durmuyor maşaallah kundağı da bozuyor hemen ya da biz fazla sıkmaya kıyamıyoruz hala :)

son cümlenize de aynen katılıyorum hocam. her bilgi her bebekte işe yaramıyor malesef

@SB1907_23@erkanz

meslegim gereği net birşey söylemem lazım; 

kundak, çocuğunuzun kalça gelişimi üzerinde son derece negatif etkiye neden olan, kalça çıkığınin bilinen en büyük önlenebilir sebebidir. 

Dunyada sadece Asya toplumlarında halen yapılmaktadır  

Her ne sebeple ya da ne şekilde olursa olsun bebeğinize kundak yapmayın. 

@SB1907_23@erkanz

meslegim gereği net birşey söylemem lazım; 

kundak, çocuğunuzun kalça gelişimi üzerinde son derece negatif etkiye neden olan, kalça çıkığınin bilinen en büyük önlenebilir sebebidir. 

Dunyada sadece Asya toplumlarında halen yapılmaktadır  

Her ne sebeple ya da ne şekilde olursa olsun bebeğinize kundak yapmayın. 
Kundak dediğimiz şey battaniyesine sarmak hocam elini ayağını vücuduna sabitlemek, sıkıca sarmak şeklinde değil. Üstünü çok açtığı için battaniyesine sarıyoruz

Yaşı uzun olsun hocam allah kolaylık versin, geriye bakınca aklıma geliyor bizimki 1,5 yaşında oldu sanki dün gibiydi ayaklarıma yatırınca küçücük duruyordu şimdi ise aynı yere sığmıyor onu geçtim hiç bir yere sığmıyor artık. Erkan abinin de dediği gibi her çocuk farklı şeylere farklı tepkiler verebiliyor belli bir süreden sonra alışıyorsunuz ister istemez neyse fazla uzatmayayım çok sevindim sizin adınıza.

Geri
Üst Alt