Dün sigortacim ile elektrikli araclar ile konuştuk. Bataryalar vs. Sigorta- Kasko kapsamında degerlendirilmediginden problem yaşandığını belirtti. İlerleyen yıllarda batarya vs. Diğer aparatlarida kasko kapsamına alırlarsa daha da yayginlasacaktir .
kıvrık kablo mu uzatma mı ne kullanılmış; "kullanmayın" şeklinde belirtilen bir şeymiş zaten. berkan bayram'ın twitlerinde gördüm ben de. EV'si olan varsa aydınlatsın emin değilim konudan.
Bunu sanayide nasıl toplayacaklar, aliexpressten batarya kaç güne gelir akılda deli sorular
hahaha irlandalı mıAramizdaki bir irlandali aldi bu akülü arabadan sesi cikmiyor
Baklavadan korkuyor galiba
bu arkadşın biraz akılsızlıktan olmuş. dandik bir seyyar makara aldın ve araç şarj ettin.
Bu kullanıcı hatasından dolayıbu arkadşın biraz akılsızlıktan olmuş. dandik bir seyyar makara aldın ve araç şarj ettin.
araç şarj etmek için bi kere kablo iyisi olacak ve 3x2,5mm kablo aldıysan ona göre amper ayarlayacaksın. bu arkadaş hem dandik makara alıyor hem de sigortası kurtarıyor diye yüksek amper şarj ediyor.
asıl en önemli noktası ; bu makaradan eğer yüksek enerji geçecek ise senin o makarayı tamamen açman lazım.kablo 20mt ise 20mtsi de açık olmalı. yoksa bobin etkisinden dolayı daha fazla ısınıyor.en büyük hatası bu. ilk öğrenilmesi gereken şeydir. makara alev alınca sonra aracın sağ önü yanıyor devam ediyor... araçla bir bir ilgisi yok yani durumun ama işte haberlere göre araç yandı
hahah tamm olarak öyle hocam, ben de görünce dedim yani bu nasıl cahillik diyeBu kullanıcı hatasından dolayı
Kasko ömrü billah ödemez bu aracın hasarını.
Aynen akılsızlıktan kaynaklı bir durum.
Elektrik üstadı Nicola tesla görse bu durumu müstehakmış der gecerdi