Cam indirme kaldırma hiç çalışmıyor.

GGUROLL

Üye
İsim
Gürol
Araç
Golf 7
Merhaba dostlar,

Golf 7 aracımın sağ arka camı ne iniyor ne kalkıyor. Sigortadan olabilir mi acaba başına gelen arkadaş var mı yardımcı olabilecek. Diger camlar sorunsuz. Otomatik indirme kaldırmalarda çalışıyor. Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba dostlar,

Golf 7 aracımın sağ arka camı ne iniyor ne kalkıyor. Sigortadan olabilir mi acaba başına gelen arkadaş var mı yardımcı olabilecek. Diger camlar sorunsuz. Otomatik indirme kaldırmalarda çalışıyor. Şimdiden teşekkür ederim
Buradan kimse şu olmuştur şundandır buradandır diyemeyecektir.

Çünkü muhtemel sorunlar,
Elektriksel mi ?
kablo tertibatında mı kopukluk var ?
tuşlar mı arızalı ?
motormu bozuk ?
yok sıkışma mı var?
bunları kapı kartonu sökülecek ve bu işlerden anlayan bir "usta" tüm ihtimalleri değerlendirecek. Sorunu bulacak

Buradan kimse şu olmuştur şundandır buradandır diyemeyecektir.

Çünkü muhtemel sorunlar,
Elektriksel mi ?
kablo tertibatında mı kopukluk var ?
tuşlar mı arızalı ?
motormu bozuk ?
yok sıkışma mı var?
bunları kapı kartonu sökülecek ve bu işlerden anlayan bir "usta" tüm ihtimalleri değerlendirecek. Sorunu bulacak
Arkadaşa hak vererek şu cevabı verebilirim, burdan söylenecek 3-5 şey var hocam,
1- Direksiyonun altındaki sigorta kutusunda yeşil 40lık sigorta var onu bir kontrol edin. Arka kapıların sigortasıydı o.

2- Düğmelerde sıkıntı olabilir.

kumandadan da kapatmayı denediğinizi varsayıyorum.

Birde şu kombinasyonu deneyin; arka camların iki tuşuna aynı anda basın sol arka cam inene kadar. Daha sonra yine sol cam kapanana kadar yukarı çekin. İşe yaramaz da büyük ihtimalle
1-Sigorta
2-Elektrik
3- Tuş bozulmuş ve temazsızlık yapıyor olabilir.

Sigortadan olma ihtimali yüksek aracın içini elektirik süpürgesi ile çektim çünki. Yani inşallah öyledir. Tuşlarda sorun yok. Sıkışma olsa motor tepki verir motorda tepkide yok. Ayrıca benim tarafımdaki Arka camları kilitleme butonuda gitti oda yanmıyor.

VW kapi kontrol modülü 5Q0959592E 5Q0 959 592 E 5Q0 959 593 E 5Q0959593E​

kapının içerisinde bulunan cam açma ve kapatma komfor üniteleri var. Onların içerisinde röleler var röle bazen yapışabiliyor kendiniz döşemeyi sökebilirseniz sökün işaretlediğim yere sert bir cisim (tırnak veya kontrol kalemi) ile biraz tıklatın. içerisindeki röle yapışmış ise kurtulabilir. Yada çıkmacıdan bu parçadan alacaksınız deneyeceksiniz. Problemin çözümü %90 bu parça

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    170.8 KB · Görüntüleme: 43
  • Adsızs.png
    Adsızs.png
    377.7 KB · Görüntüleme: 44
@vomgti teşekkür ederim üstadım birazdan söküp bakacagım. Hiç tepki yok motorda çünkü.

@GGUROLL Hocam hiçbişeyi sökmeden sürücü kapısının üzerindeki cam düğmelerinde üzerinde cam işareti olan düğme var bitane, ona basıp tekrar dener misin? Bikere benim de başıma geldi böyle birşey hatırladım da küçük bir ihtimal ondan olabilir

@GGUROLL Hocam hiçbişeyi sökmeden sürücü kapısının üzerindeki cam düğmelerinde üzerinde cam işareti olan düğme var bitane, ona basıp tekrar dener misin? Bikere benim de başıma geldi böyle birşey hatırladım da küçük bir ihtimal ondan olabilir
Hocam o aktif değil, basıyorum bastıgımda turuncuya dönmesi gerekiyor ama nafile işlevi yok o tuşun şu an ama normal beyaz rengi yanıyor. Ve sol arka cam sorunsuz açılıp kapanıyor. Ne hikmetse sağ arka camda hiçbir hayat belirtisi yok. Bu arada tüm sigortaları ölçü aleti ile denedim patlak yok. Geriye 2 ihtimal kalıyor. Ya üstadın dediği gibi konfor beyni kapıdaki yada cam motoru.

Hocam o düğmenin işlevi sürücü tarafndayken işlemiyor. Arkada çocuk falan olduğunda camı açmasın diye var. Şoför o düğme etkin olsa bile arka camı açabilir.

VW kapi kontrol modülü 5Q0959592E 5Q0 959 592 E 5Q0 959 593 E 5Q0959593E​

kapının içerisinde bulunan cam açma ve kapatma komfor üniteleri var. Onların içerisinde röleler var röle bazen yapışabiliyor kendiniz döşemeyi sökebilirseniz sökün işaretlediğim yere sert bir cisim (tırnak veya kontrol kalemi) ile biraz tıklatın. içerisindeki röle yapışmış ise kurtulabilir. Yada çıkmacıdan bu parçadan alacaksınız deneyeceksiniz. Problemin çözümü %90 bu parça

Ekli dosyalar

• F0170944-E4B8-409D-969A-921EBCB9A210.jpeg
    F0170944-E4B8-409D-969A-921EBCB9A210.jpeg
    152.5 KB · Görüntüleme: 18
@vomgti arka kapıda o beyin yok üstadım sanırım ön kapıda var on kapıdaki beyin hem önü hem arkayı kontrol ediyormuş. Yakın zamanda sağ ön kapım yarım lokal boyandı. Sanırım orada saolsun ustalar birşey yaptı birazdan ön kapının döşemesinide sökücem bakalım nelerle karşılaşıcaz

Bu basit bir sorun değil gibi arkadaşlar, bildiğiniz vw den tecrübeli olan iyi bir elektirikci var mı ankarada

@vomgti arka kapıda o beyin yok üstadım sanırım ön kapıda var on kapıdaki beyin hem önü hem arkayı kontrol ediyormuş. Yakın zamanda sağ ön kapım yarım lokal boyandı. Sanırım orada saolsun ustalar birşey yaptı birazdan ön kapının döşemesinide sökücem bakalım nelerle karşılaşıcaz
boşta soketler mi var o kapıda? Ön kapıdaki beyinin bağlantısını kontol edin

Necati usta var ankarada. instagramda Necati_kaygusuz diye arayıp ulaşabilirsiniz.
Görüştük kendisi ile üstadım. Elektirikçi bir arkadaşa yönlendirdi ancak oda çok müsait değilmiş

Geri
Üst Alt