Cam indirme kaldırma hiç çalışmıyor.

boşta soketler mi var o kapıda? Ön kapıdaki beyinin bağlantısını kontol edin
Boşta soket yok üstadım. Herşey yerinde bağlı tekrar söküp taktım. Sonuç aynı başka bir elektirilçi ile görüştüm. Söför kapısındaki arka camları kilitleme butonuda çalişmiyorsa araç sağ arka kapıyı görmüyordur dedi. Denemek için bir modül bulmam gerekiyor anlaşılan. Nasıl bir yol izlesem bilemedim

Merhabalar, ön kapıların kapı modülleri ayrı. Bu sebep VCDS te hata kodu atmamış mı?

Merhabalar, ön kapıların kapı modülleri ayrı. Bu sebep VCDS te hata kodu atmamış mı?
Arka kapının cam indirme kaldırmasınıda ön kapıdaki modül yapıyor dediler hocam. Bilgisayara bağlatmadım henüz başına gelende yok bakalım ne olucak.

Bu arada ön kapının döşemesinide söktüm buda ön kapıdaki arkayıda kontrol eden modülmüş. Acaba hangi soket arkaya açması için haber gönderiyor. ???? Onu bulduk mu yarılamış oluruz aslında

Ekli dosyalar

• 5F5E3A46-A882-4B88-AE56-BDDA65C477AC.jpeg
    5F5E3A46-A882-4B88-AE56-BDDA65C477AC.jpeg
    129.6 KB · Görüntüleme: 19
Aracınızda elektrikli katlanır ayna yoksa ve sorun modülde ise elimde ona uygun kapı modülü var çatıda yatıyor işini görmesi açısından yardımcı olabilirim. Umarım en ucuz şekilde çözebilirsiniz

@mutlubey17 ilginiz için teşekkür ederim üstadım. Denemek verirseniz çok mutlu olurum ne yapmam gerektiğini konusunda bir yol izlerim en azından elimde parça olmadıgı için deneyemiyorum ve nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum.

@mutlubey17 ilginiz için teşekkür ederim üstadım. Denemek verirseniz çok mutlu olurum ne yapmam gerektiğini konusunda bir yol izlerim en azından elimde parça olmadıgı için deneyemiyorum ve nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum.
aynı şehirde olsak denemek için verirdim tabiki. ben çanakkaledeyim :( sorunun modül kaynaklığı olduğuna emin olursanız seve seve yardımcı olurum

Bu arada ön kapının döşemesinide söktüm buda ön kapıdaki arkayıda kontrol eden modülmüş. Acaba hangi soket arkaya açması için haber gönderiyor. ???? Onu bulduk mu yarılamış oluruz aslında
Sorunun modülde olması çok zor. Bana kalırsa arka kapıdaki cam motoru soketine bakın. Eğer sokete elektrik geliyorsa motor bozuk demektir. Arka kapı döşeme söktükten sonra herhangi bir elektrikçide kontrol ettirebilirsiniz.

Sorunun modülde olması çok zor. Bana kalırsa arka kapıdaki cam motoru soketine bakın. Eğer sokete elektrik geliyorsa motor bozuk demektir. Arka kapı döşeme söktükten sonra herhangi bir elektrikçide kontrol ettirebilirsiniz.
Bugünde ona bakıyım üstad. Teker teker deniyorum. Akşam yabancı forumlarıda gezdim ancak hiçbirşey bulamadım

Üstadım, dediğiniz üzere elektirik gelip gelmediğini kontrol ettim. Elektirik grliyor soketi taktım ve 4-5 kere dememle cam açılıp kapanmaya başladı. Ancak araba yı kilitleyip tekrar açtıgımda gene etkisizleşiyor. Arka cam motoruna giren soketi söküp taktıgımda tekrar aktifleşiyor kapatıp açabiliyorum. Sonra gene gidiyor. Yani soketi söküp takmamla araba unutuyor sonra tekrar açılmıyor.
Kumandadan basılı tuttugumda tüm camlar açılıyor sağ arka gene açılmıyor kapatırkende aynı şekilde kapatmıyor. Çok ilginç. Fiziki görünmüyor gibi acaba yazılımsal bir sorun mu

Üstadım, dediğiniz üzere elektirik gelip gelmediğini kontrol ettim. Elektirik grliyor soketi taktım ve 4-5 kere dememle cam açılıp kapanmaya başladı. Ancak araba yı kilitleyip tekrar açtıgımda gene etkisizleşiyor. Arka cam motoruna giren soketi söküp taktıgımda tekrar aktifleşiyor kapatıp açabiliyorum. Sonra gene gidiyor. Yani soketi söküp takmamla araba unutuyor sonra tekrar açılmıyor.
Kumandadan basılı tuttugumda tüm camlar açılıyor sağ arka gene açılmıyor kapatırkende aynı şekilde kapatmıyor. Çok ilginç. Fiziki görünmüyor gibi acaba yazılımsal bir sorun muso
Çalışmadığı durumda soketi sökmeden deneme yaptınız mı? Elektrik o durumda da geliyorsa sorun kesinlikle motorda.
O da değilse öndeki kapı modulunde. Benim elimde de katlanır ayna desteklemeyen model olması gerekiyor. Katlanır ayna yoksa denemeniz için gönderebilirim.

Bu arada araçta herhangi bir hata var mı kontrol ettiniz mi Vcds ile falan?

Bu arada araçta herhangi bir hata var mı kontrol ettiniz mi Vcds ile falan?
Yok üstad kablom olmadığı için kontrol edemedim. Yarın vaktım olursa çıkmacılara uğrayacagım orada belki deneyebilirim.

Tekrar merhabalar. Durum son olarak şu şekilde. Arka cam motorunu söktüm ve kontrol ederken kömürlerinin azaldıgını farkettim. Parça tek kalmış yetkili serviste kampanya yapmış, 261 tl ye aldım. Sorunumu çözmeyeceğini biliyordum ama uygun fiyat oldugu için yenilemek istedim. Yanı sorunun arka kapı ile olmadıgı kesinleşti. Ankara içinde bilgisayara bağlayıp bir hata varmı diye kontrol edebileceğimiz bir arkadaş varsa o yoluda deneyeceğim artık.

Ekli dosyalar

• 8D684990-2C46-489D-BEB4-C380498DF73A.jpeg
    8D684990-2C46-489D-BEB4-C380498DF73A.jpeg
    159.3 KB · Görüntüleme: 4

Birde bunun anlamını bilen bir arkadaş var mı acaba ? 🤔

Ekli dosyalar

• 36BAA7C8-DF64-4823-A572-F4B22895A472.png
    36BAA7C8-DF64-4823-A572-F4B22895A472.png
    874.4 KB · Görüntüleme: 19

Geri
Üst Alt