Yakıt deposu kiliti bozuldu.. yardım..

ugur.dogan

Katılımcı Üye

İsim
Uğur
Araç
Golf
Arkadaşlar, merhaba. Golf 2014 aracımda kapıları kilitlesemde yakıt deposu kilitlenmiyor, bu problemi yaşayan ve çözen var mı aranızda. Bilgi alabilir miyim?

Geçmiş olsun. Sorunu hemen çözmeye bakın. Yakında araçlardan hortumla yakıt çalmalar başlar.

Hocam merhaba parça basit bir parça, temini kolay (yurtiçi yurtdışı alışveriş siteleri) montajı biraz zor idi ben zorlandım ama kendi başıma başardım.

Parçayı alıp özel serviste değişim sağlatabilirsiniz, ücreti önemli değil derseniz yetkili serviste de değişim sağlatabilirsiniz.

aşağıdaki konuya yazmıştım değiştirdiğim zaman
Konu içindeki mesaj 'DIŞ DEPO KAPAĞI SORUNU' https://www.golftutkusu.com/topic/7082-dis-depo-kapagi-sorunu/post-293679

Hocam merhaba parça basit bir parça, temini kolay (yurtiçi yurtdışı alışveriş siteleri) montajı biraz zor idi ben zorlandım ama kendi başıma başardım.

Parçayı alıp özel serviste değişim sağlatabilirsiniz, ücreti önemli değil derseniz yetkili serviste de değişim sağlatabilirsiniz.

aşağıdaki konuya yazmıştım değiştirdiğim zaman
Konu içindeki mesaj 'DIŞ DEPO KAPAĞI SORUNU' https://www.golftutkusu.com/topic/7082-dis-depo-kapagi-sorunu/post-293679
Çok teşekkür ederimm

Yenisini almak istemiyorsanız reçeteyi yazıyorum.

Kilit mekanizmasını nasıl söküldüğüne youtube'tan bakın. Kilit mekanizmasını çıkarın. Daha sonra motorun sağında ya da solunda kauçuk malzemeden bir yer var. Kauçuk yer manuel olarak kilit motorunu hareket ettiren anahtardır. Enjektöre wd40 çekin. İğne ucu ile kauçuk yeri delerek içeriye mercimek tanesi kadar sıkın. Daha sonra anahtarı yukarı aşağı 5-10 defa yukari aşağı yapın. Yerine montaj yapmadan test edin. Bu şekilde sorun kalmadı. Denendi onandı.

Kolay gelsin.
Bu da farklı bir çözüm önerisi. İlk önce deneyeyim sonra değişirim derseniz olabilir.

Bu da farklı bir çözüm önerisi. İlk önce deneyeyim sonra değişirim derseniz olabilir.
Hiç bi parçayı değiştirmenize gerek yok hocam.
Bir wd-40 yağlayıcı bir de şırınga sizin çözümünüz olacak. Forumda fotoğraflı detayları mevcut idi, kilit mekanizmasına şırınga ile 3-5 damla zerk edince çalıştığını göreceksiniz. :)

Hiç bi parçayı değiştirmenize gerek yok hocam.
Bir wd-40 yağlayıcı bir de şırınga sizin çözümünüz olacak. Forumda fotoğraflı detayları mevcut idi, kilit mekanizmasına şırınga ile 3-5 damla zerk edince çalıştığını göreceksiniz. :)
Bunu denedim ama etkili olmadı :)

Depo kapağı kilit motoru değişimi gereklidir.

aynı problemi 2 yıl önce yaşadım bende kilit bozuldu sanıp sonra yaptırmayı düşündüyordum fakat aracın aküsü bitip aküyü değiştirince bu problemde düzeldi.Yani kitlenmeme bende akü zayıflığından kaynaklıymış.

aynı problemi 2 yıl önce yaşadım bende kilit bozuldu sanıp sonra yaptırmayı düşündüyordum fakat aracın aküsü bitip aküyü değiştirince bu problemde düzeldi.Yani kitlenmeme bende akü zayıflığından kaynaklıymış.
O durumda kapılarda kilitlenmezdi

Benimde bayadır çakışmıyordu boşta gibiydi dediğiniz o küçük noktada. Wd40 ı bastım şimdi sorunsuz çalışıyor

Geri
Üst Alt