Açılmadığı durumda ne gibi bir çözüm uygylayacagız. Döşemeden sokerini çıkartınca kilit boşalıyor mu hocam
Net bir şey yok hocam, bagaj içindeki döşeme plastikler vs sökülüp ulaşmaya çalışılabilir, uğraşılabilir elbette. Kilidin üzerinde lastikli bir alan var, ona baskı uygulayınca kilit atıyormuş ( ben bunu hiç denemedim). Yeni aldığım parça da o iş için kırmızı plastik ip koymuşlar o bagajın içerisine uzatılabiliyor.
Ama nasıl yapacağını bilmeyen, o anda alet edavatı bulunmayan ve vakti olmayan için zor bir yöntem.
Benzinlikte pompacıya kalsa tornavida takıp kanırtacaktı (kapak ya da bağlantı noktaları ya da kilit mekanizması kırılırdı büyük ihtimal) şiddetle karşı çıktım. Masrafı büyük olacaktı çünkü.
Az bir benzin vardı onunla işe gittim, Netten araştırdığım kadarıyla yumruklama vurma tavsiyesi olmuş, denedim bende işe yaramamıştı.
Kapağın sol alt kısmında farklı bölgelere 2 parmakla baskı uygulayıp uzaktan kumanda ile kilitleme açma yöntemi uygulayın demiş, bu yöntemle anahtarın pili bitesiye kadar uğraşarak açmıştım. Birkaç kere daha kilitli kaldı bu yöntemle açtıktan sonra , artık hiç kilitlenmez hale geldi, parçayı komple değişerek rahata erdim.
Artık benzinliğe gitmeden önce yakıt depo kapağını açıp öyle gidiyordum
Ben aracı abimden almıştım (sıfırdan beri bizde yani) o sadece bir kere yaşamış bu durumu, kilit kapa aç yapınca kolaylıkla açılmış...