Eğer ki egzoz sesini sevip kendisi duyması yeterli ise uygulama oldukça mantıklı.Sesli egzoz yaptırıp insanları rahatsız edene kadar şöyle birşey yapıp keyfini de alabilir bence insan
https://www.instagram.com/reel/CrRFepbgLVl/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
O öyle değil bence. Benim gibi bir beyinsiz geçiyor hey buraya bakın demek o ses..Eğer ki egzoz sesini sevip kendisi duyması yeterli ise uygulama oldukça mantıklı.
Ama geneli rahatsız etmek, dikkat-ilgi çekmek için kullanıyor.
Yani diyor ki ben geçiyorum, sesi duyuyor musun? İşte bu sesin geldiği yerde ben varım,
Yani, var olduğunu ispatlama ihtiyacı diyebiliriz.
Bir yaz boyu akşamları geceleri ne çektik hocam. Belli bir saatte de bitmiyor, sessizliğin ortasında gece 2 - 3 hiç farketmiyor inliyor resmen her yer...Eğer ki egzoz sesini sevip kendisi duyması yeterli ise uygulama oldukça mantıklı.
Ama geneli rahatsız etmek, dikkat-ilgi çekmek için kullanıyor.
Yani diyor ki ben geçiyorum, sesi duyuyor musun? İşte bu sesin geldiği yerde ben varım,
Yani, var olduğunu ispatlama ihtiyacı diyebiliriz.
En ufak mazot indiriminde petrol çıkışında öyle kutlamak farz olur o zaman.Bunun mehter marşı olanı varsa ben takarım
Aklınca mühendiscilik oynuyorlar diyebiliriz.Dünyanın en büyük otomobil firması VW Grubu ve diğer markalar en sessiz aracı üretmek için seferber oluyorlar, AR-GE yapıyorlar hatta egzostan atılan gazın çevreye olan zararını en aza indirgemek için yatırımlar yapıyorlar ama nedense birkaç beygir güç kazanma uğruna bazı uygulamalar yapıp (stage-2 gibi) bu sistemleri iptal ediyorlar. Oda yetmiyormuş gibi abartı egzos yapıp egolarını tatmin ediyorlar Gerçekten bir faydası olsa zaten fabrikalar da yapabilir bunu. Çevreye zarar, insanlara zarar, cebe zarar ama yapana sorsanız "Siz bilemezsiniz" der..