boomer81
Yeni Üye
Hocam keşke arabama binen herkes sizin gibi olsa, kasko dışında (ekonomiden dolayı yaptıramıyorum) diğerleri tam olarak benTercih meselesi tabi. Ama ucuz cam filmleri nelere yol acar internette onlarca yazi var, gercekten sonuclari kotu. Ucuz cam filmi de guzel goruntu verir evet, isiyi da belli miktarda keser ama esas gorevleri olan UV filtreleme vs vs yerine getiremez. Getirebilse zaten ucuz olmaz..
Benim prensip meselem, servisten baska yere benim aracima kimse dokunamaz, orjinal olmayan bir parcayi hayatta takmam, kaskosuz 1 gunum dahi olmaz, belli markalar disinda lastigi bedava verseler almam, arabamda su harici yiyecek icecek giremez, yaz kis cok nadir cam acarim falan filan. Dedigim gibi tercih meselesi.
Hocam alttaki atr 15 mi 20 miEski aracımda arka camlar orijinal karartmalı camlardı. Bu yüzden bütünlüğü bozmamak adına arka karatmalı camlarla birebir uyumlu Llumar AT 35 GN serisi cam filmi çektirmiştim. Yalnız Llumar bayileri sadece ön iki cama film çekmeye pek sıcak bakmıyorlar. Sanırım aylık cirolarını yüksek tutmak istedikleri için.
Ekli dosyayı görüntüle 55638
Şu anki aracımda karatmalı camlar olmadığı için yine bütünlüğü bozmamak adına Llumar ATR20 serisi tercih ettim. Geceleri yağmurlu havalarda , kapalı otoparklarda vs görüş problemi yaşatmadı. Görüşü kısıtlamamsından dolayı keşke bir ton daha koyu olan ATR15 çektirseymişim dedim
Ekli dosyayı görüntüle 55639
Atr 20 bu kadar koyu muydu bana 15 diye yapılan da böyle duruyordu dışarı karanlık kaldı diye şimdi 20ye çevirdi önlere çektiği açık oldu biraz karıştırdılar mi acaba sağdaki 15 soldaki önler 20 arkalar 15 diye biliyorum
Işık açısına vs koyulduk farklı görünür.Atr 20 bu kadar koyu muydu bana 15 diye yapılan da böyle duruyordu dışarı karanlık kaldı diye şimdi 20ye çevirdi önlere çektiği açık oldu biraz karıştırdılar mi acaba sağdaki 15 soldaki önler 20 arkalar 15 diye biliyorum
Solargard da ön cam için ultra performans 80 plus kullanılıyor.Ön cam şeffaf filmleri örn solarguard ın supreme serisi vs. bana hiç ısı geçirgenliğini kesiyor gibi gelmiyor açıkcası, sıcak yaz günlerinde araba gayet sıcak oluyor, belki sebebi perdesi olmayan cam tavandır fakat illaki fark etmesi lazımdı diye düşünüyorum çünkü cam tavanın uv geçirgenliği ve ısı geçirgenliği çok düşük.