Deneme amaçlı yapıp test etmiş olmak için düsürün demek istedim. İllaki yolcular ile yapmanıza gerek yok.
AC tuşu aktif olarak kullanmak faydalıdır. Nem ancak bunun sayesinde yok edilir.
22 olması olmaması tamamen bulunulan Coğrafya, iç dış sıcaklık ile değişkenlik gösterir.
Bu arada klima ısınmak için değil, sağlıklı bir yolculuk sağlanabilmesi içindir.
İsterseniz bir de şöyle deneyiniz..
Dış hava sıcaklığı örneğin 10 °C olsun. Aracınızın klimasını 22.5 ya da daha üzeri ayarlayın(ben bu ara 24 kullanıyorum) . Ve auto tuşuna basınız. Bu şekilde aksi bir durum olmaz ise içeride hava dengelenir. Auto konumunda nereye ihtiyaç varsa oraya üfler..
40 km , 20 km 20 km şeklinde ise araç çalıştıktan sonra (kullanıma, çevresel faktöre, trafiğe göre) ortalama hızda 10 km civarı ideal sıcaklığa ulaşır. Bunu da gözönünde bulundurun.
Klima kullanımı ile ilgili kullanma kılavuzunda daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Konuyu içeren sayfada uyarı ve önemli şekilde bulunan kısımlarda da hangi durumlarda nasıl kullanmanın ya da kullanmamanın ne tür sorun ya da faydaları olduğu yazar.