Golf 7 1.4 tsi camlar buğulanıyor

Hüseyin33

Yeni Üye
İsim
Hüseyin
Araç
Golf
Arkadaşlar 2015 model 1.4 tsi golf marka aracım var araçla günlük 40 km 4 kişi işe gidip geliyoruz.Ancak araçta sürekli ve yoğun buğulanma var.Araç iç sirkilasyon tuşu kapalı.Klima ile ön cama havayı verdim olmadı.Sıcaklık derecesinde problem yok gayet sıcak hava geliyor.Aracın içinde su kaçırma yada eksiltme yok.Paspasların altı kuru.aracın içi camları terliyor sırılsaklm.

Camları içeriden en son ne zaman sildiniz ve nasıl sildiniz?
Teknik olarak bir sorun yoksa camlar kirli olabilir.
Camları haftada bir sildiğim de oldu ayda bir sildiğim zamanda oldu.Bazen camsil ile bazen kolonya ile sildim.Aralik ayından beri bu sorunu yaşıyorum.Arac içi termometre derecesi -1 olunca bugulanma hızlı bir şekilde tüm camlarda oluyor.Stepne içi ve paspalarda su yok. Cihaza bağladık hata kodu yok çözemedik. Konsolu sökmek istiyorlar onu ben tercih etmedim.isin içinden çıkamadık.

Upvote 0

Camları haftada bir sildiğim de oldu ayda bir sildiğim zamanda oldu.Bazen camsil ile bazen kolonya ile sildim.Aralik ayından beri bu sorunu yaşıyorum.Arac içi termometre derecesi -1 olunca bugulanma hızlı bir şekilde tüm camlarda oluyor.Stepne içi ve paspalarda su yok. Cihaza bağladık hata kodu yok çözemedik. Konsolu sökmek istiyorlar onu ben tercih etmedim.isin içinden çıkamadık.
Klimayı nasıl kullanıyorsunuz?(sıcaklık sirkülasyon ac on off vs..)

Upvote 0
Klima açık sıcak ayarda ve araç içi sirkülasyonu kapalı şekilde kullanıyorum.
Örneğin dışarı -1 °C olduğunda klima sıcaklık ayarı ne oluyor? Bir de senkron olarak iki taraf da aynı sıcaklık mı açık?
Soğutma ya da ısıtma durumu nasıl?
Resetleme yaptınız mı?

Upvote 0
Örneğin dışarı -1 °C olduğunda klima sıcaklık ayarı ne oluyor? Bir de senkron olarak iki taraf da aynı sıcaklık mı açık?
Soğutma ya da ısıtma durumu nasıl?
Resetleme yaptınız mı?
Klimam otomatik değil.Klima açık ve sıcaklık son seviyede ön camlara yönlendiriyorum.Şimdi -6 dereceyi gördüm. Klimayı soğukta son ayara aldım yaz ayındaki kadar soğuk değil di onu farkettim.Hıc resetleme yapmadım.

Upvote 0
Klimam otomatik değil.Klima açık ve sıcaklık son seviyede ön camlara yönlendiriyorum.Şimdi -6 dereceyi gördüm. Klimayı soğukta son ayara aldım yaz ayındaki kadar soğuk değil di onu farkettim.Hıc resetleme yapmadım.
Klima görseli ekleyebilir misiniz ? Araç nedir? Bir de hangi ayardayken buğu oluyor onu da ekleyiniz.

Upvote 0
Klima görseli ekleyemedim şu an.aracim 2015 golf 1.2 tsi midline plus.Klima açık,sıcaklık ayarı son seviyede ve ön cama yönlendiriyorum sadece.

Upvote 0
Klima görseli ekleyemedim şu an.aracim 2015 golf 1.2 tsi midline plus.Klima açık,sıcaklık ayarı son seviyede ve ön cama yönlendiriyorum sadece.
Dediğim gibi uzun süre kullanan sizsiniz ve yeni oluşan bir durum ise bir sorun olabilir. Ben acaba kullanımda gözden kaçan bir yer var mı diye sordum. Bu arada aracınızın bilgilerini başta vermelisiniz ki boşa kürek çekmeyelim..

Klimanizi ne tam sıcak ne de tam soğuk olarak ayarlayınız. Özellikle sıcak açmak için motor soğutma sıvısının ısınmasını yani hararet göstergesinin 50 °C üzerine çıktıktan sonra açmanızı tavsiye ederim..
Klima ayarı olarak kademe 3, ac aktif, sirkülasyon aktif değil ve ön cama gerektiğinde, diğer zamanlarda ön cam ve ayaklara ya da yüze ve ayaklara olarak deneyiniz.

Kolay gelsin.

Upvote 0

Geri