Aracınız 7 yaşını doldurduysa serviste %30 indirim olur., doldurmadıysa %25 yapılır., serviste (orjinal akü ve eko seri) olmak üzere 2 tip akü var, ikisinin de fiyatını öğrenin., verdikleri fiyat üzerinden (yedek parça ve montaj işçiliğinde) aracın yaşına göre (%25-30) arası indirim yapılır., Fakat indirimli fiyat olmasına rağmen orjinal akü pahalı geliyorsa., eko seri olanı taktırmayın., onun yerine dışarda Varta EFB akü almanız daha iyi olur., aracınıza uyumlu olan akü EFB tip 'tir.,
Akü alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey üretim tarihidir., bayat akü daha kullanılmamış olsa bile ömründen yemiş olur., Akü satıcıları 2 yıl raf ömrü var gibi ifadeler kullananlar olabilir., bunu dikkate almayın akü sıfır akü bile olsa bekledikçe ömründen yer..!!
Aküyü serviste taktırmaya karar verirseniz., akünün eksi (-) kutup başı üzerinde yazan üretim tarihini kontrol edip sonrasında taktırınız.,
Aküyü dışardan almaya karar verirseniz Varta akülerin üretim tarihini garanti kartı üzerinde yazan 14 haneli kodu (aynı kod akünün yan duvarında da yazar) TR distribütör'nün sitesine kodu girerek üretim tarhini kontrol edebilirsiniz., ister dışarda isterse de serviste taktırın her halükarda 3-4 aydan daha eski tarihli akü almamanızı öneririm., distribürtörün sitesinde bile akünün tam tarihini (gün/ay/yıl) olarak öğrenemezsiniz, (2021 4. çeyrek) veya (2022 1. çeyrek) gibi ifadelerle karşılaşacaksınız., yani tam tarihi distribütör sorgusunda bile öğrenilemiyor ancak mühim değil 14 haneli kodu söylersiniz üretim tarihini (gün/ay/yıl) olarak size söyleriz
aküyü taktırmadan önce mutlaka üretim tarihi sorgulamasını yapın., uygun fiyat çekenler nasıl olsa müşteri tarhini sorgulamak aklına gelmez diyerekten uygun fiyat verip bayat aküleri ellerinden çıkarmak için bu yola başvuruyorlar.,
Varta üretim tarihi sorgulama;
http://karatguc.com/index.php/tr/seri-no-sorgulama
Yerli marka olarak Mutlu EFB akü e alabilirsiniz ancak firma yerli olmasına rağmen pek ucuz değiller.