Kabloların hepsi guncellenir, sadece 1. nesil klonlar uds modulleri kodlayamaz, 2. Nesil klonlar kodlar ama pahalilar. 2. nesil olanlar online firmware güncelleme yapilanlar var, 1. nesil kabloda kablonun firmware değişirse manuel guncellenmesi gerekiyo. Yolladığın linkdeki kablo ise uzerinde v2 yazmasına rağmen aslinda 1.nesil klon kablodur, sadece dış kabı v2 gibi yapılmış.
Aldığınız Kablo 18.9 diyelim mesela bu sadece bu tarih oncesi araclarda kodlama yapar bilgisi YANLIŞ. Sadece yeni cikan modul tanimi olmayan modulleri kodlayamaz, daha doğrusu kodlar ama aciklamalarini gostermez. Onu da vcds'in yeni versiyonunu yüklersiniz ve görür. Uzun Süredir Kablo firmware degismiyor, dolayısı ile firmware dahi guncellemeden son vcds versiyonu ile çalışır.
12.12 kablo dahi firmware güncellemesi yaptik ve 21.09 ile calisiyor.
Bunu forumda birçok kez yazdim ve vag kablo konusunda baya yazi var ama yine de nedense insanlar da kablonun bi versiyonu vardır sonrasi araclarda kullanilmaz vs seklinde satıcıların tuzagina düşen şekilde olduğunu sanmaya devam ediyor
Hatta bos bi zamanimda forumda konu açıp elindr eski diye dusundukleri kablolari olan ve bana ulasan herkesin kablosunu guncel halr getirmistim.