Enes Mücahid
Yeni Üye
- İsim
- Enes Mücahid
- Araç
- Vw Golf 7 1.6 TDİ-2014
Pardon kardeşim ya bana yazdınız sanmıştım kusura bakma
Hocam başınıza o kadar şey gelmiş hala daha ucuzu olsun diye uğraşıyorsunuz. Ucuz etin suyu kara olur. Ben sizin yerinde olsam en iyisini takar geçerim. Böyle giderse sürekli yayları sök tak yapmaktan başınıza başka bir şey gelecek.Arkadaşlar hepinizi iyi günler. 2 ay önce bi akrabadan golf 7 1.6 tdi aldım, aldıktan 15 dk sonra arabaya vurdular, 1 ay serviste yattı, arabaya yeni kavuşabildik. Alırken eksper yapmamıştım yaylar soğuk presliymiş. Yay kazada yamulduğu için yeni yay almak zorunda kaldım, yay-araç düşürmek gibi işlerden anlamadığım için gittim 600 liraya markasız bir yay aldım, araç güzel düştü ama konfor kayboldu, yolda seke seke gitmeye başladım. Onları çıkarıp ikinci el site ve uygulamalarından ikinci el orijinal yay alayım dedim, onları alıp taktım araç leylek gibi durdu. Usta takarken bunlar ısıtarak açılmış olabilir dedi. Bunun üzerine yeniden aracı düşürmek için araştırma yaptım, spor yaylara baktım. Eibach gibi markalar var, bunun yanında bir kaç marka daha var ama çok pahalı.
Xtrem Tuning diye bir yer var, onların kendi ürettiği XT Springs diye bir yay var. Diğer markalara göre 1.100 TL daha uygun. Bu yayı kullanan var mı? Veya gidip eibach gibi marka bir yay mı almam daha mantıklı olur ? Benim istediğim konfor kaybolmasın ama araç düşsün Şimdiden teşekkürler.
Kardeşim ilk yay alınca uzun olsun diyordum ama artık öyle bi derdim yok ucuz olmasın konforlu olsun araç hoş görünsün derdim bu ama karar veremiyorum hangisini alacağım konusundaHocam başınıza o kadar şey gelmiş hala daha ucuzu olsun diye uğraşıyorsunuz. Ucuz etin suyu kara olur. Ben sizin yerinde olsam en iyisini takar geçerim. Böyle giderse sürekli yayları sök tak yapmaktan başınıza başka bir şey gelecek.
Eibach alacaksın o zaman en iyisi oKardeşim ilk yay alınca uzun olsun diyordum ama artık öyle bi derdim yok ucuz olmasın konforlu olsun araç hoş görünsün derdim bu ama karar veremiyorum hangisini alacağım konusunda
Tamam o zaman bu kadar incan eibach al diyorsa bi bildikleri vardırEibach alacaksın o zaman en iyisi o
Size göre sertlik miktarını bilemiyorum tabi ama yaklaşık 9/10 aracımda eibach kullandım sayısız kişi bindi kullandığım araca burda ve etrafımda birçok kişiye eibach taktırdım sert diyen kişiye şahit olmadım.Hele ki hr ile kıyaslamak hr daha yumuşak demek ben ilk kez duyuyorum.Eibach’in tek sıkıntısı yumuşak olduğundan araç yüksek süratlerde oto yolda dalgalanmalarda biraz fazla salınır araç.Bunun sebebi de yumuşak oluşu.Tekrar söylüyorum Eibach serttir.Konfor odakli istiyorsan H&R al.