Kimsenin Bulamadığı Arıza

doguyildirim_

Yeni Üye
İsim
Doğukan yıldırım
Araç
Golf 6
Merhabalar, golf 6 1.4 tsi caxa aracımda bir sorunla karşı karşıyayım. Aracım 3-4-5. Viteslerde 4000 deviri geçerken arıza lambası yakıp söndürmeye başladı. Araç o an kesme yapıyor gaza basmaya devam ettiğimde kesik kesik hızlanıyor o devirden sonra. 4 bobin 4 buji değişti motor kompresyon testi yapıldı boğaz kelebeği açıp bakıldı yüksek basınç pompası değişti ama bir fayda sağlamadı. Aracımda yüksek vites yüksek devirlerde performans kaybı ve tekleme sorunlarım var düşük viteslerde herhangi bir sorun yok. Bu konuda bilgisi veya fikri olan var mıdır? Arıza kodu olarak obd ye bağlattığımda p0300 p0301 p0302 p0303 p0304 arıza kodlarını alıyorum. Başka arıza kodu yok. Yardım!!!

• Beğen
Tepkiler: SCC

Bujileri nerde değiştiniz serviste ise bir şey diyemem ama yeni bir takım buji ile tekrar bakmanızı öneririm

Buji kabloları ve elektrik tesisatı kontrol edildi mi ?

tsi ler biraz buji seçer diye benzer şeyler okumuştum. Orjinal başka bujilerle tekrar denemeniz belki bi işe yarıyabilir

Kulağa turbo wastegate sıkışması gibi geliyor?

Yalnız buji/bobin değişti demişsiniz. Orjinal parça mı kullanıldı?

Westgate bir keresinde kurun yapmıştı kapalı kalmıştı onu havayla açtık birdaha tıkandı mı bilmiyorum bakmak lazım ama bu değerler yanma kesintisi olarak geçiyor. Turbo ateşleme hatası yapmaz dendi bana o yüzden onun üstüne fazla düşmedim. Bujileri ngk aldım ama serviste değil orjinal ngk dendi bana sadece

Geçen gün bir ustaya götürdüm aracı bu üstünde olması gereken buji değil dedi benimkinin tırnağı daha kalınmış üstünde olması gerekenler daha ince oluyormuş. Buji tırnağından dolayı bu arızayı alıyor olabilir miyim ki

Bu modellerde buji kablosu yok elektrik tesisatına baktırmadım

birde şunu belirtmek istiyorum aracımda daha önceden oksijen sensörü arıza yaşadım( kat öncesi) onu bosch marka alıp taktım ucuza almıştım biraz ondan sonra arıza kaydı silindi ama orjinal takmadığım için hala lambda sensöründen dolayı ateşleme hatası alıyor olabilir miyim? Yakıt değerlerim hala normal olmasına rağmen

Egr sistemine göz atmanızı öneririm. Arızanın yanıp sönmesi ateşlemedir aslında ama ateşlemeyi yaptırmayacak sorunlar da ateşleme sistemine müdahale ediyor. Araçta yazılım var mı? Buji tipi elbetteki çok önemli bujinin ateşleme dışında görevleri de var.

Araçta stage 1 yazılım vardı bu arıza yüzünden stock çevirdik ama nafile düzelmedi, egr sistemine baktırmadım

Zaten kesme anında yanıp sönüyor ve bir daha yanmıyor. Obd cihazına takıldığında p0300 p0301 p0302 p0303 p0304 arızalarını görebiliyoruz. Hafıza kaydettiği için ara sıra olarak gösteriyor. Normalde herhangi bir arıza lambası yanmıyor suan araçta

bujiler muhtemelen çakma söküp bi bak bujilerde ince bir çatlama var mı bujide çatlak oluşunca yüksek devirlerde ateşlemeye yetişemiyor ve tekleme yapıyor aynı şey benim de başıma geldi bujileri söküp iade ettim eski bujileri taktım düzeldi

Tamamdır anlık ateşleme olmadığını anlıyorum, bunun sebebi yakıt hattındaki benzin, ateşleme ya da egr de olabilir.

Geri
Üst Alt