Kimsenin Bulamadığı Arıza

Dediğiniz gibi bujileri yakıt hattını ve egryi kontrol ettireceğim o zaman, başka neyden kaynaklanıyor olabilir fikri olan var mı? Bir kaç yerde ecu, sente ayarı, avans ayarı dendi. Bunlar hakkında bilgisi olan var mıdır?

Benzinli araçta EGR olmaz arkadaşlar, ben ateşlemeden olacağını düşünmüyorum olsaydı tüm motor hızında titreşim olarak hissedilirdi. Oksijen sensörü ile ilgili bir problem olabilir

E
Benzinli araçta EGR olmaz arkadaşlar, ben ateşlemeden olacağını düşünmüyorum olsaydı tüm motor hızında titreşim olarak hissedilirdi. Oksijen sensörü ile ilgili bir problem olabilir
Evet söylediğin gibi, sadece yüksek hızlarda bu problemi yaşıyorum ve ne yaptıysam bulamadım. Araba yüksek hızlara cıkamıyor yığılıp kalıyor…

Hocam ecunun soketini kontrol edin herhangi bir oksitlenme var mı, yoksa dahi soketin pinlerine bağlı 3 veya 4 kablo epc sistemine ( oksijen sensörü boğaz kelebeği vs.) Bağlı ecunun şemasından usta hangi pinler olduğunu görebilir. Benzer bir sorunu yaşadım binlerce lira para harcadım, çözümü 3 kablonun pinlerden sökülüp yeni kablolarla değiştirilmesi oldu. 2 yıla yakın zamanımın gitmesi de cabasıydı.

Araba 4000 deviri geçmiyor yığılıp kalıyorsa
Rölantide sarsıntılı çalışıyorsa yakın zamanda da arabayı vurdurarak çalıştırdıysan sente atlamış olabilir ama arıza lambası yanıp sönüyorsa bu ateşleme hatasıdır başka yerde aramamak lazım. İlk bakacağın yer buji olsun üzerinde kılcal bir çatlak var mı ona bak

Son düzenleme:
geriye iki ihtimal var eğer buji bobini elediyseniz ya oksijen sensörü yada wastegate

Ben şuan ecudan çok şüpheleniyorum, her ihtimale karşı bujileri tekrar kontrol ettireceğim

Dediğim gibi 1 sene kadar önce oksijen sensörü arızası yandı onu değiştirdim ama bosch marka taktım arıza söndü, hala ondan kaynaklı kesme yaptırıyor olabilir bilemedim. Bulamadık arızayı

ARKADAŞLAR EKLEME! bugün obd cihazına bağladık ve p0300 p0301 p0302 p0303 p0304 arıza kodlarına p0234 ve p0299 yani turbo basıncı yüksek ve düşük arıza kodlarını gördük benim bu yüksek devirlerde tekleme şikayetim turbo kaynaklı olabilir mi ? yani turbo 4 silindirde tekleme yaptırabilir mi?

Merhabalar, golf 6 1.4 tsi caxa aracımda bir sorunla karşı karşıyayım. Aracım 3-4-5. Viteslerde 4000 deviri geçerken arıza lambası yakıp söndürmeye başladı. Araç o an kesme yapıyor gaza basmaya devam ettiğimde kesik kesik hızlanıyor o devirden sonra. 4 bobin 4 buji değişti motor kompresyon testi yapıldı boğaz kelebeği açıp bakıldı yüksek basınç pompası değişti ama bir fayda sağlamadı. Aracımda yüksek vites yüksek devirlerde performans kaybı ve tekleme sorunlarım var düşük viteslerde herhangi bir sorun yok. Bu konuda bilgisi veya fikri olan var mıdır? Arıza kodu olarak obd ye bağlattığımda p0300 p0301 p0302 p0303 p0304 arıza kodlarını alıyorum. Başka arıza kodu yok. Yardım!!!
Merhaba ayı sorun bendede bugün oldu muhtemelen buji gibi görünüyor veya yakıt pompasıda olabilir araç 2019 model 1.0 48.700 km bende sadece p0301 hatası veriyor bugün servise aracı tekleye tekleye götürdüm yarın servisten alacağım bilgiye göre bilgi paylaşacağım.

Merhaba ayı sorun bendede bugün oldu muhtemelen buji gibi görünüyor veya yakıt pompasıda olabilir araç 2019 model 1.0 48.700 km bende sadece p0301 hatası veriyor bugün servise aracı tekleye tekleye götürdüm yarın servisten alacağım bilgiye göre bilgi paylaşacağım
Merhaba sorunla alakalı bir gelişme var mı

herkes yazmış bende yazayım benzin pompanıza baktırın.

Merhabalar, golf 6 1.4 tsi caxa aracımda bir sorunla karşı karşıyayım. Aracım 3-4-5. Viteslerde 4000 deviri geçerken arıza lambası yakıp söndürmeye başladı. Araç o an kesme yapıyor gaza basmaya devam ettiğimde kesik kesik hızlanıyor o devirden sonra. 4 bobin 4 buji değişti motor kompresyon testi yapıldı boğaz kelebeği açıp bakıldı yüksek basınç pompası değişti ama bir fayda sağlamadı. Aracımda yüksek vites yüksek devirlerde performans kaybı ve tekleme sorunlarım var düşük viteslerde herhangi bir sorun yok. Bu konuda bilgisi veya fikri olan var mıdır? Arıza kodu olarak obd ye bağlattığımda p0300 p0301 p0302 p0303 p0304 arıza kodlarını alıyorum. Başka arıza kodu yok. Yardım!!!
nerdeden yazıyorsunuz?

Merhaba, wastegate açık veya kapalı kalıyor olabilir, buji bobin ve onların tesisatları ile ilgili bir durumda alt devirden yük geldiğindede arıza vermesi gerekir. wastegate olabileceği gibi o2 sensörüde olması mümkün. Düşük ihtimal beyin tesisattada sorun çıkabilir, başına gelen bir kullanıcıda zaten belirtmiş konuda

Geri
Üst Alt