Kasisten geçerken gelen ses..

ugur.dogan

Katılımcı Üye

İsim
Uğur
Araç
Golf
Merhaba herkese, arkadaşlar kasisten geçerken arabanın altından gacırt gucurt sesler geliyor. Özellikle soğuk havalarda oluyor

Çözümü ne bunun cidden? Kasiste frenleme ya da gaza basma anında daha belirgin ses geliyor..

Alt takım tabla fişeği / burcu kronik soğuklarda seste yapar çok eskimmişse konfora da etkisi olur.

çözümü yok. yetkili servis müdahale etse bile en fazla 6 ay sonra hoşgeldin karyola sesi. burçlardan geliyor :)

Çok yardımcı oldun
aracımı 2017 ocak ayında sıfır almıştım. ilk senesi ses gelmeye başlamıştı. ilk bakımda ücretsiz burçları yağlama yaptırdım serviste. 5 senedir ne tıkırtı var ne gacırtı hocam.

Tunap 921 ile salıncak burçları, rot kolları, viraj demiri v.s. gibi yerleri yağlatın 2 yıl kafanız rahat. tekrar tozlanınca soğuk havalarda yine yapacak

Servise götürüp salıncak burçlarını temizletip yağlatabilirsiniz. Ben Aralık 2021'de kartal doğuş otodan 350 tl olarak bi fiyat almıştım(+kdv varmıydı hatırlamıyorum). salıncakları söküp temizleyip orayı yağlayıp tekrardan taktıklarını belirtmişlerdi. Çözüm arkadaşların da bahsettiği gibi yağlama veya değiştirerek giderilebiliyor. Her iki çözümde de bir müddet sonra ses gelmesi mümkün. Ben kendi aracımdakileri büyük burç lemförder ile küçük olanı da febi markayla 30 bin km de 3 yıl önce değiştirdim, şimdi 30 bin km üzerine yaptım gene ses geliyor ama orjinal burçlar kadar değil her yıl bakımda da kendim yağlıyorum

Kalbim atıyormu diye gece yatakta kalbini dinleyen adam sendromu gibi bişey bu.

Evet soğuk havada oluyor sadece
Garc gurccc sadece kasislerde

Bir araba düz afyon kaymak asfallta dahi mikron düzeyde trim/parazit ses yapıyorsa evet kafaya takılırda

Soğuk havada Kasislerde bu ses 4 yıl dır hiç anksiyete yapmadı bende.

Dinlemeyin bu sesi ? Yada kasisten gecmeyin.

Reel Kederimiz şu an akaryakıt fiyatları !
Kasisli/ kasissiz yollarda Boş Depodan ses geliyor . Sadece Arabada degil gece yatakda bile geliyor bu ses...(24 saat full time)

Golfte kaçınılmaz sorun, bir tane golf 7 iki tane de 7.5 kullandım hepsinde vardı. A3’de pek yok, bazen soğuk sabahlarda çok az o da ilk başlarda yapabiliyor ama genel olarak a3’de bu sorun yok.

Geri
Üst Alt