Hata: Araç Aydınlatması!

Var hocam aracım higline, yıldım üstad ya hakkaten bıktırdı.. her ay bir sorun her ay bir sıkıntı birde böyle garip saçma sapan kimsenin başına gelmeyen sorunlar
Olur hocam sıkıntı etmeyin, şans işi bu işler. Her konumda hata veriyor mu bir de onu deneyin. Yani autoda hata aldınız diyelim, kontağı kapatın. Parkları açıp aynı senaryoyu uygulayın, her konumda hata veriyor mu?

Merhaba arkadaşlar tekrardan bügün necati ustanın yanına ugradım.

Araç far anahtarı arızası veriyor. Hata sekmesinde. saolsun necati usta kendi aracından söküp verdi.
Araç dururken hiçbirşekilde hata vermiyor. Ancak nezaman hareket etsem aydınlatma hatası veriyor. Necati ustanın far anahtarı ilede aynı hatayı verdi yani arızanın ordan olmadıgını anladık.

Malesef servis yolu gözüktü belki güncel bir versiyon ile hallederler.. saçma sapan bir arıza ile karşılaşmasam şaşardım zaten…
Far sensörü arızalı olabilir., onu da kontrol ettirmeniz de yarar var., gelişmelerden haberdar ederseniz seviniriz enteresan bir durum., bakalım servis ne diyecek geçmiş olsun..

Far sensörü arızalı olabilir., onu da kontrol ettirmeniz de yarar var., gelişmelerden haberdar ederseniz seviniriz enteresan bir durum., bakalım servis ne diyecek geçmiş olsun..
Denedik üstadım far yağmur sensörünü iptal edip anahtarı sensörsüz başka bir anahtar ile değiştirdik. Sonuç gene aynı cihaza bağlı iken hata yok sökünce araba hareket etti an hata geliyor. Far seviye sensörüde kontrol edildi.

aynı sorun comfortline aracımda denk geldi hiçbir ampulde patlak yoktu araçtan inerken elim sinyal koluna değiyor ama çok yavaş değiyor sinyal kolu tam sinyal moduna geçmiyor arada bir yerde takılı kalıyor sonra kontağı açınca sizinle aynı hatayı veriyor

Var hocam aracım higline, yıldım üstad ya hakkaten bıktırdı.. her ay bir sorun her ay bir sıkıntı birde böyle garip saçma sapan kimsenin başına gelmeyen sorunlar
aynı sorun comfortline aracımda denk geldi hiçbir ampulde patlak yoktu araçtan inerken elim sinyal koluna değiyor ama çok yavaş değiyor sinyal kolu tam sinyal moduna geçmiyor arada bir yerde takılı kalıyor sonra kontağı açınca sizinle aynı hatayı veriyor
Gidince deneyim hocam, bütün yabancı forumlarda bcm değişimi yada bcm update olayından bahsetmişler. Bize 5-7 ye patlayacak gibi geliyor ya hayırlısı..

Olur hocam sıkıntı etmeyin, şans işi bu işler. Her konumda hata veriyor mu bir de onu deneyin. Yani autoda hata aldınız diyelim, kontağı kapatın. Parkları açıp aynı senaryoyu uygulayın, her konumda hata veriyor mu?
Açmadan bile veriyor hocam her türlü veriyor yani

isterseniz kontağı kapatıp anahtarı çekin sonra sinyali açın sonrasında arabayı kitleyin bakarsanız zaten sinyal açık kitlenicek daha sonrasında aracı acıp tekrar sinyal açıkken çalıştırın hata vericek mi

Aracınıza ışık kanallarıyla alakalı gizli özellik açıldı ise, bundan yapar bcm online bağlanıp sifirlaninca düzelir.

Araç highline sanırım.Giderken arıza veriyor dediğiniz için acaba arka tekerin orda bulunan far yükseklik sensörüyle alakalı olabilir mi?

Araç highline sanırım.Giderken arıza veriyor dediğiniz için acaba arka tekerin orda bulunan far yükseklik sensörüyle alakalı olabilir mi?
Onada baktı necati üsta onda da herhangi bir sorun bulamadı üstadım yüzde 90 bcm ile alakalı gözüküyor

buna benzer bir sorunu eski aracımda yakalamıştım. Arka stopları halojen ampüllüydü ve sinyal ya da park ampülü olsa gerek tam hatırlamıyorum içerisindeki flama çok fazla kararmıştı yolda seyi halinde sarsıntıtdan dolayı bu hatayı verip gidiyordur sonrasında stopları söküp ampüllerin kararanları değiştirdim sorun ortadan kalktı. Dilerseniz ampüllerinizi açıp kontrol edin kararma ya da içerisindeki flama da sorun varsa bu sebepten yapma olasılığı yüksek.

buna benzer bir sorunu eski aracımda yakalamıştım. Arka stopları halojen ampüllüydü ve sinyal ya da park ampülü olsa gerek tam hatırlamıyorum içerisindeki flama çok fazla kararmıştı yolda seyi halinde sarsıntıtdan dolayı bu hatayı verip gidiyordur sonrasında stopları söküp ampüllerin kararanları değiştirdim sorun ortadan kalktı. Dilerseniz ampüllerinizi açıp kontrol edin kararma ya da içerisindeki flama da sorun varsa bu sebepten yapma olasılığı yüksek.
Hocam hata olarak hangi far arızaya düşerse o tarafı yakıyor ozaman benim bildiğim kadarı ile.. bendeki genel bir arıza şeklinde yanıyor14859BC3-1BF3-4CCB-AC09-AEE97DE76B1D.png

B9746B75-FB61-4D27-B815-42E8DA9827C7.png

Yabancı sitelerde bu sorunu yaşayan bir çok kişi paylaşmış. Tamamı bcm değişimi yada bcm güncellemesi ile sorunu çözmüş

Geri
Üst Alt