Tamamdır, ilgili parçayı özellikle belirteceğim. Volant konusunda yukarıda da değindim, aracım henüz 70.000 km'de. Ne kadar verimli bilmem ama servis dışında kime sorsam taşlarız vs değişmeden hallederiz cevabını aldım. Servis bu tarz işlem yapmayacağı için 10.000'lik olmaktan çekiniyorum biraz
ASR sesi değil, göstergede ışık yanmıyor o durumlarda. Ayrıca bahsettiğiniz sese kıyasla bu ses bayağı tedirgin edici aslında. Arabanın altını arkada mı bıraktım diye hemen gazdan çekiyorum ayağımı.
02T141153F - Debriyaj çatalı
04E141026N - Debriyaj baskısı
04E141031C - Debriyaj balatası
Yetkili servisten verilen parça kodları bu şekilde. Aracım 7 yaşını tamamlamadığı için indirim oranım 25% ancak tutar halen çok fazla.
OtoPratik üzerinden ilerlememi tavsiye eder misiniz? Sabancının iştiraki olması, kurumsal olması ve 4.500-TL'ye değişip 1 sene garanti vermeleri aklımı çeldi biraz. Sizin önereceğiniz alternatif varsa da öğrenmek isterim.
Artık yetkili servisler de taşlama yapıyor/yaptırıyor., Ancak burdaki esas sıkıntı volant ‘ın taşlanması iyi bir şey değildir.!! Yanlış bir uygulama olsa da artık bu işlem tamirhane ustalarında alışkanlık olmuş., normal bakım şartlarında volant diski taşlanacak duruma gelmiş ise değişmesi gerekir.!
Belirttiğiniz ses yüksek ihtimal; şanzıman kulağı ile ilgili gibi duruyor ancak volant diskinde boşluk oluşmuş bundan dolayı da yapıyor olabilir., şanzıman sökülmeden bunu anlamak çok zor., bir arıza olmandığı sürece 70 bin km 'deki araçta volant değişimi için erken ancak ses/vuruntu sorunu volant 'ta ise mecbur değişecek.,
Servisin size verdiği 6.000 tl. fiyatta bir yanlışlık var., çok yüksek ihtimal size verdikleri bu fiyat indirimsiz hali., görüştüğünüz kişinin tek tek işçilik ve parça birimlerini ve indirimleri hesaplaması öyle 5 dk.'lık bir iş değildir., mail yoluyla tekrardan fiyat teklifi almanızı öneririm (mail de herşeyi detaylı şekilde görürsünüz) veya başka bir servisten fiyat alınız., yoğun oldukları için yapılacak indirimi telefonda hesaplamaya üşeniyorlar., serviste 1.2 TSI manuel aracın volant fiyatı: 4050 tl. zaten buradan size verilen fiyatın indirimsiz olduğu anlaşılıyor.!
Parçaları siz alıp dışarda yaptırırsanız., baskı-balata değişiminde değişmesi gereken parçalar (setin içerisinden çıkan/çıkması gereken parçalar);
-Debriyaj baskısı
-Debriyaj balatası
-Debriyaj çatalı, debriyaj rulmanı, pirizdirek kapağı (bu 3 parça bazı markalarda montajı yapılmış gelir, bazı markalarda montajsız gelir)
-Debriyaj topuzu (ayrı satılır)
-Gres
Not: ses problemi volant diskinden olduğu anlaşılır ise., baskı-balata setini (volant 'lı set) olarak alırsanız., harici volant satın almaktan biraz daha uyguna gelir bu sayede bir miktar tasarruf etmiş olursunuz (tabii satıcının elinde volant 'lı set varsa).