Herkese merhaba, dün scooter geldi.
Gün içerisinde ev halkından gelen kargo fotoğrafı
Akşam gezmesinden bir kare
Yorumlarıma gelecek olursak;
İlk kurulumu çok basit, gidonun bağlı olduğu kolu doğrultup gidonu üstüne oturtuyorsunuz ve 4 tane vida atıyorsunuz. 5 dakikalık iş.
Bu vidalardan 1 tane, dış lastik-iç lastikten de 1 tane yedek var. Vidalar için alyan anahtar ve ön lastiğe hava basmak için sibop uzatma aparatı da geliyor kutu içerisinde.
Fiyatına göre memnun eden bir cihaz bence. Daha güçlü olmasını isterdim, fakat daha güçlü cihazlar ile arasında hem yükte hem pahada fark var.
Konforu beklentimin üzerinde, iç lastikli olduğu için muhtemelen. Dolgu lastik olsa zangır zangır olurdu.
Aydınlatmaları baya başarılı, farı biraz yukarı bakıyor ama bence.
Gidonu düzgün ayarlamamışlar, rot ayarı yapmam lazım.
Xiaomi'nin akıllı cihazlar ve yazılımlarını başarılı buluyorum, mi home uygulaması üzerinden cihazla alakalı detaylı bilgilere erişebiliyorsunuz. Km sayacı, pil durumu, kalan menzil, kilitleme vb.
Dün benzinlikte doğru basınçta hava basayım dedim lastiklere. Arkaya kolayca bastım ama ön tarafta sibop kapağını zor söktüm, sanırım sibop içerde biraz yanlış duruyor, bir tarafa yaslanmış iyice. Uzatma aparatını siboba takmak için epey uğraştım, uzatma aparatından hava bastıktan sonra sökene kadar aparatın ucunun açık olması sebebiyle hava kaçırması da can sıkıcı. Bu şekilde doğru basıncı tutturmak imkansız. Şarjlı kompresör alırsam böyle problemler yaşamayacaksam eğer, hemen alacağım.
Ön-arka amortisör kitleri henüz gelmedi, gelince montaj ve sürüş izlenimi ile alakalı yorumlarımı paylaşacağım.
Cihaz % 60 şarj ile geldi, % 100 olması yaklaşık 3.5 saat sürdü.
Tam dolu şarj ile yola çıktım, içinde ciddi yokuşların olduğu bir güzergahta 15.5 km sürüş yaptım. Pilin yarısını tükettim ama kalan menzil 21.5 km gösteriyordu.
Bu yokuşlarda 7km/h hıza kadar yavaşlamış olsam da durmadan çıkabildim, bu benim de hafif olmamdan kaynaklanıyor (67 kg).
Özetle şunu söyleyebilirim;
- Bir scooter alayım; sık sık ulaşım amaçlı kullanayım, her yere gideyim diyorsanız bu cihaz güç olarak size yetmez.
Arada bir çıkayım, ciddi yokuşların olmadığı güzergahlarda keyfi veya ulaşım amaçlı kullanayım, toplu taşımaya binip-ineyim taşıması da kolay olsun diyorsanız aradığınız cihaz budur.
Şimdilik tecrübelerim ve aklıma gelenler bunlar, sorular olursa zamanla yanıtlamaya çalışırım.
Keyifli forumlar, iyi günler dilerim.