Tavandaki Lekeler

bulicuk

Üye
İsim
Ensar
Araç
2012 Golf 7 TDI 105 HP DSG
Arkadaşlar bugün arabanın tavanında arka tarafa doğru lekelerin olduğunu farkettim. Bir yerden su mu alıyor acaba? Sunroof filan yok. Nasıl oldu anlamadım. Malum bu sene çok kar yağdı. Kar yağdığı dönemlerde arabayı kullanmadım. O yüzden kar altında çok kaldı. Kardan dolayı içeri su sızmış olabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_20220423_142956.jpg
    IMG_20220423_142956.jpg
    201.9 KB · Görüntüleme: 90
  • IMG_20220423_142938.jpg
    IMG_20220423_142938.jpg
    164.8 KB · Görüntüleme: 86

Teşekkür ederim. Yarın kontrol edeyim. Peki tavanı ne ile temizlemeliyim bir fikriniz var mı?

Önceki aracımın tavanını alelade deterjanlı suyla silmiştim. Bir süre sonra tavan bezi komple sarkmıştı. Tavan döşemesini yeniden yaptırmak zorunda kalmıştım.

Upvote 0
Teşekkür ederim. Yarın kontrol edeyim. Peki tavanı ne ile temizlemeliyim bir fikriniz var mı?

Önceki aracımın tavanını alelade deterjanlı suyla silmiştim. Bir süre sonra tavan bezi komple sarkmıştı. Tavan döşemesini yeniden yaptırmak zorunda kalmıştım.
Würt Active Clean veya Valet Pro carpet cleaner işinizi fazlasıyla görür.

Upvote 0
Merhaba. Benim araçta tavan bu şekilde oluyor arabayı yıkadıktan sonra yada aşırı yağmurlu havadan sonra. Fotoda işaretlediğim lastiklerin saca değen kısmından alıyor. Arka koltuk kafalıkların üstündeki krem renk çıtayı sökün. Lastiklerin oraya su dökün aşağıya damlatıyor mu kontrol edin. Bende damla şeklinde akıtıyordu buda tavanın nemlenmesine neden oluyor. Bu lastiklerin saca değen kısımlarına dyson ile su sızıntısının önüne geçebilirsinz ben öyle yaptım. Tava temizliğine gelince. Bimden aldığım ıslak mendili güzelce iki üç kez silin bastırarak ben o şekilde temizledim. Bu ıslak mendil koltuk döşemelerinin alcantara olmayan kumaş kısımlarında damla şeklinde su lekelerinide çıkarıyor. Benim araç temizlik mendilim 😂

Ekli dosyalar

• 8A490E3A-F961-47C1-A904-CF04E7C6AAD2.jpeg
    8A490E3A-F961-47C1-A904-CF04E7C6AAD2.jpeg
    41.7 KB · Görüntüleme: 72
  • 877F40B3-27EA-473A-81B2-7E6BA6B90118.jpeg
    877F40B3-27EA-473A-81B2-7E6BA6B90118.jpeg
    44.6 KB · Görüntüleme: 75
Upvote 0
Merhaba. Benim araçta tavan bu şekilde oluyor arabayı yıkadıktan sonra yada aşırı yağmurlu havadan sonra. Fotoda işaretlediğim lastiklerin saca değen kısmından alıyor. Arka koltuk kafalıkların üstündeki krem renk çıtayı sökün. Lastiklerin oraya su dökün aşağıya damlatıyor mu kontrol edin. Bende damla şeklinde akıtıyordu buda tavanın nemlenmesine neden oluyor. Bu lastiklerin saca değen kısımlarına dyson ile su sızıntısının önüne geçebilirsinz ben öyle yaptım. Tava temizliğine gelince. Bimden aldığım ıslak mendili güzelce iki üç kez silin bastırarak ben o şekilde temizledim. Bu ıslak mendil koltuk döşemelerinin alcantara olmayan kumaş kısımlarında damla şeklinde su lekelerinide çıkarıyor. Benim araç temizlik mendilim 😂
Çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulayacağım. Tavanı o halde görmek çok can sıkıcı. İnşallah düzelir.

Upvote 0
Vw e hiç yakışmayan hareketler bunlar..sunroof olmadığı halde bile bu sıkıntı varsa yazık.
Benim aracımda olmaması yarın olmayacağı anlamına da gelmiyor .(beni de bağlayan bir durum sonuçta)

2001 den 2016 ya alman opeli (astra G) kullandım böyle bisey olmadı?

Bu nasıl almanya-wolfsburg üretimi araç (golf)???

Upvote 0
Vw ait bir suç değil hocam su alma olayı, arkadaşın paylaştığı resimlerde sonradan takılma park sensörü görüyorum orjinal bir montaj gibi değil muhtemelen bagaja giden kablolar içinden park sensörü için kablo çekildi ve tekrar orayı düzgün oturtamıyorlar, yapılması gereken sıvı conta alması ve o hortumların saca değen kısmı ile arasına sürüp kapatılması veya sıfır olarak temin ediceksin ve değişimi nasıl oluyor fikrim yok. Tavan temizliği için önerilen malzemeler köpük tarzı şeyler gayet iyi olur. Ben valet pro citrus pre wash kullanıyorum seyrelterek kullanıyorsunuz ve çok uzun süreli gidiyor. 1:80 oranı ile 1 litreye 12ml karıştırarak halı koltuk tavan spot kumaş olan heryere nötr olan temizleme sıvısını kullanabilirsiniz. Tavana çok su sıkmadan püskürterek ve bolca silerek sıcak bir günde uyglama yapmanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun daha fazla su almadan sarkmadan çözerseniz iyi olur

Upvote 0
Vw ait bir suç değil hocam su alma olayı, arkadaşın paylaştığı resimlerde sonradan takılma park sensörü görüyorum orjinal bir montaj gibi değil muhtemelen bagaja giden kablolar içinden park sensörü için kablo çekildi ve tekrar orayı düzgün oturtamıyorlar, yapılması gereken sıvı conta alması ve o hortumların saca değen kısmı ile arasına sürüp kapatılması veya sıfır olarak temin ediceksin ve değişimi nasıl oluyor fikrim yok. Tavan temizliği için önerilen malzemeler köpük tarzı şeyler gayet iyi olur. Ben valet pro citrus pre wash kullanıyorum seyrelterek kullanıyorsunuz ve çok uzun süreli gidiyor. 1:80 oranı ile 1 litreye 12ml karıştırarak halı koltuk tavan spot kumaş olan heryere nötr olan temizleme sıvısını kullanabilirsiniz. Tavana çok su sıkmadan püskürterek ve bolca silerek sıcak bir günde uyglama yapmanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun daha fazla su almadan sarkmadan çözerseniz iyi olur
Haklısınız park sensörü sonradan takılmış. Sorun anlaşıldı galiba. Tavsiyeleriniz için teşekkürler

Upvote 0
@tim3lord

Konun ilk mesajında ki iç 2 tavan resminden park sensörü takıldığı durumunu nasıl görebiliyoruz?
Bi türlü göremedim ben ?

Upvote 0
Az önce bagaja giden kabloyu söktüm. Sanırım önceki sahibi o kısmı silikonlamış ama yarım santimlik kısmı açıkta kalmış. Herhalde suyu ordan alıyor. Pazar pazar sıvı contayı bulamam. Acayip canım sıkıldı şu anda..Ben de silikon yapacağım mecburen. İnşallah olur bakalım...

Ekli dosyalar

• IMG_20220424_112404~2.jpg
    IMG_20220424_112404~2.jpg
    233.4 KB · Görüntüleme: 59
Upvote 0

Bir süre sonra tavan bezi komple sarkmıştı.
Bu bir süre ne kadar bir zaman ?

Tavanda camlara yakın bölgeler tozdan vs kirlenmiş, dayanamayıp sildim hafif nemli bezle, sonra gaza geldim bastıra bastıra sildim. Silince de duramayıp tüm tavanı dolaştım. 1 hafta oldu henüz sarkmadı.

Ne zaman sarkacak diye tedirginliğim devam etmeli mi? Yoksa atlattım mı riskli zaman dilimini 😀

Upvote 0

Geri
Üst Alt