forzaGilles
Moderatör
- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Benim aracım fabrikadan Dunlop marka lastiklerle geldi.,@forzaGilles hocam Dunlop lastikler hakkında bilginiz varmı.
Dunlop Sport Maxx RT 225/45 R17 91W (VW1)
(OE / Orjinal Ekipman Lastiği)
Üretim yeri: Made in Germany
Kuru ve ıslak zeminde (yazın); yol tutuş ve frenlemede bir problem yaşamadım., güven veriyor tedirginlik yaratmıyor., ama aracı sürekli limitlerinde zorlayan, virajlarda performans kasan, antin/kuntin denemeler yapan birisi değilim.,
İstanbul ‘da (kış aylarında) hava soğuk iken lastik ideal çalışma sıcaklığına gelmemiş yani ısınmamış haldeyken fren mesafesi oldukça uzuyor., tabii bu koşulda lastiğe suç atmamak gerek., her ne kadar İstanbul ‘da sert kış şartları yaşanmasa da yaz lastiğinden kışın iyi performans beklememek lazım., yani bu durum lastiğin suçu değil.,
Konfor bakımından Michelin ve Continental gibi konforlu bir lastik değil., hamuru pek yumuşak diyemeyiz ama Bridgestone ‘lar gibi tuğla gibi bir lastik de değil., orta halli (ehh işte dedirten) bir konfor seviyesi var.,
2012 yılında çıkmış bir lastik olmasına rağmen yol sesi anlamında son 10-15 yıldır üretilmiş lastikler arasında belki de “en sessiz” lastiklerden birisi diyebilirim, 67 dB etiket değeri var., yüksek hızlarda bile yol sesi neredeyse hiç duyulmuyor.
(KM ömrü) bakımından ortalama bir lastik,
En büyük sıkıntısı lastiklerden birinde sıkıntı olupta değişmesi gerekirse Türkiye ‘de satışı yok bulunmuyor., Dunlop Türkiye bu lastiği hiç bir şekilde tedarik etmiyor.,
Daha doğru bir tabirle; Dunlop Türkiye —> yurt dışında üretilen dunlop marka lastiklerin hiç birini tedarik etmiyor.,
8-9 sene önce Çankırı ‘da fabrika açtılar ama lastik tedariği yapmıyorlar., ne işe yarıyorlar.? yaşıyorlar mı.? onu da bilmiyorum..
Özetle fabrikadan araca takılı halde Dunlop geldiyse ömrü dolana kadar kullanılır, ama yeni lastik alacaksam böyle tedarik sıkıntısı olan bir lastik tercih etmem.,
Zaten yurt dışı üretimi olan Dunlop ‘lar ile yerli üretim olanları kıyas yapmamak gerek., yerli üretim olan seriler ile arada ciddi kalite farkları var.