Golf 8 Jant

@forzaGilles hocam Dunlop lastikler hakkında bilginiz varmı.
Benim aracım fabrikadan Dunlop marka lastiklerle geldi.,

Dunlop Sport Maxx RT 225/45 R17 91W (VW1)
(OE / Orjinal Ekipman Lastiği)
Üretim yeri: Made in Germany

Kuru ve ıslak zeminde (yazın); yol tutuş ve frenlemede bir problem yaşamadım., güven veriyor tedirginlik yaratmıyor., ama aracı sürekli limitlerinde zorlayan, virajlarda performans kasan, antin/kuntin denemeler yapan birisi değilim.,

İstanbul ‘da (kış aylarında) hava soğuk iken lastik ideal çalışma sıcaklığına gelmemiş yani ısınmamış haldeyken fren mesafesi oldukça uzuyor., tabii bu koşulda lastiğe suç atmamak gerek., her ne kadar İstanbul ‘da sert kış şartları yaşanmasa da yaz lastiğinden kışın iyi performans beklememek lazım., yani bu durum lastiğin suçu değil.,

Konfor bakımından Michelin ve Continental gibi konforlu bir lastik değil., hamuru pek yumuşak diyemeyiz ama Bridgestone ‘lar gibi tuğla gibi bir lastik de değil., orta halli (ehh işte dedirten) bir konfor seviyesi var.,

2012 yılında çıkmış bir lastik olmasına rağmen yol sesi anlamında son 10-15 yıldır üretilmiş lastikler arasında belki de “en sessiz” lastiklerden birisi diyebilirim, 67 dB etiket değeri var., yüksek hızlarda bile yol sesi neredeyse hiç duyulmuyor.

(KM ömrü) bakımından ortalama bir lastik,

En büyük sıkıntısı lastiklerden birinde sıkıntı olupta değişmesi gerekirse Türkiye ‘de satışı yok bulunmuyor., Dunlop Türkiye bu lastiği hiç bir şekilde tedarik etmiyor.,

Daha doğru bir tabirle; Dunlop Türkiye —> yurt dışında üretilen dunlop marka lastiklerin hiç birini tedarik etmiyor.,

8-9 sene önce Çankırı ‘da fabrika açtılar ama lastik tedariği yapmıyorlar., ne işe yarıyorlar.? yaşıyorlar mı.? onu da bilmiyorum..

Özetle fabrikadan araca takılı halde Dunlop geldiyse ömrü dolana kadar kullanılır, ama yeni lastik alacaksam böyle tedarik sıkıntısı olan bir lastik tercih etmem.,

Zaten yurt dışı üretimi olan Dunlop ‘lar ile yerli üretim olanları kıyas yapmamak gerek., yerli üretim olan seriler ile arada ciddi kalite farkları var.

10 numara değil, ama limon sarısı renkte siyah jant iyi duruyor.

Arkadaşlar merhaba elimde 17 inch bayi çıkışlı kusursuz Golf 8 Valencia jant var, bu jantları satıp 18 Bergamo düşünüyorum. Değiştirip takas etmek isteyen varsa, veya Valencia janta alıcı varsa bana mesajla ulaşabilir.

Arkadaşlar merhaba elimde 17 inch bayi çıkışlı kusursuz Golf 8 Valencia jant var, bu jantları satıp 18 Bergamo düşünüyorum. Değiştirip takas etmek isteyen varsa, veya Valencia janta alıcı varsa bana mesajla ulaşabilir.
Foruma hicbir katkı yapmadan
Jant satışı yapmanız uygun degil (takas süsü de satışa yeterli degil)

72 tane (....... Sekilnde Boş mesaj , günaydın , hayırlı cumalar, lastik havam kac olmalı ? 15 tane yeni üyeye hosgeldiniz sefalar getirdiniz , shell rotella 20/50 yağ bizim araclara uygunmu )

Seklinde mesajlar atıp satış konusu açmaya hak kazanmalısınız.

Takas degilde satin almayi dusunuyorum makul ölcülerde.

Merhabalar. Düşündüğünüz ücret nedir ?

Foruma hicbir katkı yapmadan
Jant satışı yapmanız uygun degil (takas süsü de satışa yeterli degil)

72 tane (....... Sekilnde Boş mesaj , günaydın , hayırlı cumalar, lastik havam kac olmalı ? 15 tane yeni üyeye hosgeldiniz sefalar getirdiniz , shell rotella 20/50 yağ bizim araclara uygunmu )

Seklinde mesajlar atıp satış konusu açmaya hak kazanmalısınız.
Merhabalar, forumda pek aktif birisi değilim. Yardıma ihtiyac duyduğum zamanlarda giriş yapıp ihtiyacımı karşılamaya yönelik kullanıyorum forumu. İşim gereği yazışma vs işleriyle fazlasıyla uğraştığım için pek vaktim olmuyor doğrusu. Vag grubuna da geçeli bir bucuk ay yeni oldu. Dediğim gibi önceliğim takas, grup kurallarında 72 tane boş mesaj atmayanlar alışveriş yapamaz diye bir ibare okuduğumu hatırlamıyorum. Kurallara aykırı hareket ettiysem kusura bakmayın lütfen!

@mako Merhaba, Konuyla pek lakası yok ama; Geçenlerde Manisadan İzmire giderken arkamdan gelen sendin sanırım. Bayraklı tarafında yavaşladım yanımdan geçtin korna basarak. :D

Mk8 'de fabrikanın taktığı lastik markaları (bu zamana kadar gördüğüm kadarıyla);

16 inch ebatta; neredeyse tamamı Nexen marka geliyor,

17 inch ebatta;
Michelin Primacy 4
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5
Pirelli Cinturato P7
Bridgestone Turanza T005
Hankook Ventus S1 Evo2 veya Evo3 (tam hatırlayamadım)
Nexen N Fera Sport
Benim 2021 life araçta Falken'ler ile gelmişti.

@mako Merhaba, Konuyla pek lakası yok ama; Geçenlerde Manisadan İzmire giderken arkamdan gelen sendin sanırım. Bayraklı tarafında yavaşladım yanımdan geçtin korna basarak. :D
Merhaba, sabuncubelinden İzmire inerken hafif gazlamıştık hatta fena sekilde tokatlamıstın beni. Anca bayraklı yolunda yakalamıstım, eğer o araç sahibi sen isen doğru, karşılaştık. :D

@forzaGilles hocam Dunlop lastikler hakkında bilginiz varmı.

Ali bey in dediği gibi, yurtdışında satışta olan çok iyi modelleri mevcut fakat, Türkiye de satışta olan Dunlop desenlerinden uzak durmakta fayda var.

Özellikle Dunlop SP Sport LM 705 deseninden daha da uzak durunuz.

Kuru yol tutuş ve frenleme performansı vasatın üstünde kabul edilebilir, konforlu , yumuşak , sessiz gibi görünse de , ıslak yolda insana kabusu yaşatabilecek cinsten bir desendir.

.

Merhaba, sabuncubelinden İzmire inerken hafif gazlamıştık hatta fena sekilde tokatlamıstın beni. Anca bayraklı yolunda yakalamıstım, eğer o araç sahibi sen isen doğru, karşılaştık. :D
Aynen aynen o bendim :D
Memnun oldum:giggle:

Geri
Üst Alt