BB otomobili kesinlikle önermem. Arkadaşımın aracını boyattık renk tutmadı usta tek parça boyalı arabaya her yeri boyalı zaten gibisinden konuştu kısacası tertemiz arabaya damalı eşek muamelesi yaptılar. Biz bu rengin tutmadığını vs inatla söyleyince (bayramın bir hafta öncesinde) bırakın bayramdan sonra alırsınız dediler. Biz bırakıp çıkacakken arabayı otoparka çekin bayramdan sonra alınacak diye elemanlarına not düşünce arabaya işlem yapmayacaksanız alalım dedik. Onlarda gayet doğal bir şeymiş gibi alın biz yeni boyayı sökemeyiz veya üzerine boya atamayız dediler
bayramdan sonra renk otursun ton halen farklıysa boyarız dedi. Bizde araba onların otoparkında boşboş yatmasın hemde sağı solu orada çizilmesin diye aldık çıktık. Vel hasıl müşteri ilişkileri ve boya iççilikleri 0. Kaporta işçilikleri güzel ama üzerindeki boya kötü olduktan sonra bir işe yaramaz. Ben arkadaşımla bb otomotive 3 kere gittim üçünde de sahibi diye kendini tanıtan gözlüklü şişman beyefendi biz atolyedeyken ustaları çırakları hatta kendi asistanını bile fırçaladı 1-2 evet belki bize denk gelmiştir ama 3 kerede olmamamsı lazım diye düşünüyorum. Ha birde son teslim almaya gittiğimizde elinde boya mikron ölçerle geldi durumu sordu kaportada boyasız olan yerlere tutup e zaten buralar tutmuş burası tutmamış diye kendi boyadıkları yeri söyledi kendi yaptıkları yeri tabiki bilmiyordu
yoğunluktan olabilir belki ama üslubu bence yanlıştı. Bunlara ek biz oraya ikame araçla gittik aracımızı alıp sonrasında uygun bir yerde ikameyi teslim etmeyi düşünüyorduk ama öyle olmadı. Gözlüklü bey ikameyi gösterip bu ikame araç mı bize bırakın sonra başımız ağrıyor dedi. Bazıları iki arabayı 15 gün kullanıyormuş vsvs sonrasında biz ikameyi bırakmayacağımızı sigorta şirketinin öyle bir talebi olmadığını söyledik. Çalışanına bu durum için imzamızı almasını söyledi
Çalışandan gelen cevap bizim sigortalı olduğumuz şirketin veya filonun böyle bir uygulaması olmadığı yönündeydi. Zar attı ama yemedik
Bu tarz davranışlar hem beni hem arkadaşımı hayal kırıklığına uğrattı kimsenin böyle hayal kırıklığına uğramasını istemem. Eğer düzgün iş ve kurumsal muhattap istiyorsanız yetkili servis en iyisi tüm parçalar orjinal takılır, yapılan bir hata karşısında muhattap bulunabilir. Sanayide de güzel işçiliği olan ustalar bulunabilir ama kısa tecrübemden çıkardığım ders o ustaların çok azınlıkta olduğunu, bu ustaları bulsan da fiyatların çok çok afaki olduğunu gördüm. Uzun yazdım sonuç olarak bb bence reklamcı yutubırlar tarafından parayla şişirilmiş bir işletme müşteri ilişkileri 0 sanayideki kötü esnaflar gibi hatalarını kesinlikle kabul etmeme üstğne birde eski işçilikleri ve malınızı kötüleme yoluna gidiyorlar.
Bizim aracın fotolarını henüz bb’yle aramızdaki işlem bitmediği için paylaşamıyorum. Konu sahibi isterse özelden yollarım. Bizim araca bu sefer boyayı biz kendi boyacımızda (hırdavatçı) yaptırıp bb’ye vermeyi planlıyoruz bakalım sonuçlar ne olacak.