Tamam şimdi anlaşıldı
üç tane iii 'nin anlamı LongLife III (LongLife 3) anlamına geliyor., diğer bir değişle LongLife 3. jenerasyon
Dışarda satılan Edge LL ile serviste satılan Edge Professional LongLife III 'ün farkları;
Castrol Edge LL 5W-30 (perakende sürüm/standart versiyon)
-1 Lt. ve 4 Lt. bidonlar Bursa/Gemlik Türkiye üretimi
-5 Lt. bidonlar Belçika ve Avusturya üretimi
Castrol Edge Professional LongLife III 5W-30 (serviste satılan)
-kapalı kutu isterseniz sadece 1 Lt. olarak satılıyor
-200 Lt. varil şeklinde olanları mevcut ve açık yağ dediğimiz (tanker dolumu) yani --> tırlar direkt olarak servise yanaşıp (yağ tankeri servisin yağ tankına direkt dolum) yapılıyor, ordan da araçlara tıpki benzin doldurur gibi otomatik dolum yapan bir sistem mevcut.
-Bursa/Gemlik Türkiye 'de üretiliyor
-Mikro filtreleme teknolojisi kullanılarak üretiliyor, mikro filtreleme teknolojisi dediği şey --> fabrikada koyulan (ilk dolum yağı) kalite standardında olduğunu, diğer bir değişle üretilen yağın her litresi (optik partikül ölçüm sistemi) ile makro boyutta incelenerek, ve üretim esnasında (daha fazla filtrasyondan) geçirilerek, daha temiz bir yağ üretimi yani (ilk dolum yağı) kalitesinde olması sağlanıyor.
-Sahteciliğe karşı --> Ultraviyole koruması mevcut, yağ UV ışığa (mor ışığa) tutulduğunda renk değiştiyor., bu sayede yağın orijinal olduğu anlaşılıyor.
*** Son 2 madde Castrol 'ün (Professional Serisi) yağları için iddiası 'dır., ne kadar doğrudur bilmiyorum., belki de (perakende sürüm/standart versiyon) ile tamamen aynı yağdır sadece ambalaj farkı vardır., veya tam tersi gerçekten de son 2 madde de söylenildiği gibi yüksek kalite standardında "özel üretim" bir yağdır., bunu bilemiyoruz.