Bu biraz zevk ve renkler olayına giriyor.Görüntüsü ve donanımı sizin bütce ve zevkinze hangisini hitap ediyorsa onu alın derim.Kiyaslama yapacak olursak; size şunu savunabilirim ki golf 7 hakikaten çitasının çok çok üzerinde bir araç.fakat marka imajı olsa gerek audi biraz daha zengin ve kaliteli imajı var.aralarındaki kalite ve dayanıklılık farkı bence yok denilecek kadar az.Daha çabuk prim ve satış imkanı sunulsun istiyorsanız kesinlikle golf derim a4 ün masrafı, segmenti dolayısyla düşük model olacağı için çabuk prim kaybedecek ve pazarı yavaşlayacaktır (üçü arasındaki kıyaslamada).Türkiye şartlarında satış sonrası maliyetide işin içine katacak olursak golf daha mantıklı bir tercih olabilir.Bu birazda boş bir audiye binmektense dolu bir golfü aynı fiyata tercih ettirebilir.Kafanızı karıştırmak istemem ama bana sorsanız ben yine Audi a3 derim. çünkü aldığım günden beri aşırı memnun kaldığım premium hatcback@OKAN7716 55-65.000 TL civarı 2006-2010 arası A3/A4 mü , yoksa Golf 7 mi tercih ederdiniz ?
(Benzin/Manuel)
@OKAN7716 Hocam mevcut aracım benzinli C4 Confort Plus.
Otm.katlanır ayna,Cruise C.,ayna ambiyans aydınlatması vs. vs. çok çok dolu bir araç .
Bu yüzden alacağım arabanın donanımı önemli değil kaput hidroliği ve halısını saymazsak bir Golf Higline dahi olsa boş kalıyor.
A4 bizim apartmandaki bi komşumuzda var siyah renk , arabaya alıcı gözle bakınca güzel geldi.
Bide araba dediğin, biraz iri olacak bence . Connect alın demiyorum ama Golf Variant çok güzel olurdu mesela.
Golfün alçak olması 1.78(Ortalamanın altında) boyum olmasına rağmen sorun çıkarıyor.
A3 iç tasarım biraz daha sevimsiz ama bana acayip dayanıklı ve kaliteli geliyor.
Büyük olması Sedan olması anlamına da gelmiyor benim için illa A4 demem.
C4'ü ilk aldığımda arabanın ilk sahibi ićini boşaltmıştı ve uykumda tehlikeli boyutlara gelince arka panzildotu söküp,koltukları yatırdım.
Ön sağ koltuğuda yatırınca(Panzildotu sürücü koltuğuna yerleştirdim.) tamanen düz bir şekilde yatabileceğim alan çıktı ve gerçekten bi Hatchbak otomobilin içinde her ne kadar uzun yolda malzemelerden dolayı yatamayacak olsam da, beni kendine aşık etmeye yetti.
Bu arada bagaj 408L.
Bu yüzden A3 daha çekici geliyor dıştan hafiften C4'ü de andırıyor.
Arka C sütunu zaten bayağı geniş duruyor.
Şimdi merak ettiklerim şunlar :
Benzinli motorlar hangileri ?
TFSI vs. var bunlar nasıldır ?
Donanımlar yeterli midir ?
Bakım masrafları baş ağrıtır mı ?
Golf 7 bundan daha modelli ve dediğiniz gibi kaliteli bir araç.
Hiç Audi kullanmadım Golf 7 'de ki gizli özellikler ve donanımlar gibi A3'te cezbedici detaylar var mıdır ?
Fiyat 55-65.000 Tl 1-2 sene kullanıp satacağım km 50.000 km altı olursa güzel olur.
Ve tabiki boyasız olacak
Örnek ilan vs. gösterirseniz sevinirim.
Aramıza hoşgeldiniz değerli Hocam.Herkese merhaba, Golf R satın aldım ve Forum' a yeni üye oldum. Paylaşımları inceliyorum ve oldukça faydalı şeyler öğrendim. Görüşmek üzere.
Ambition olmak üzere çoğu paket seçeniğinde hız sabitleme fabrikasyon standart donanımda malesef mevcut değil.Fakat korkmayın sonradan dahil edilebilir bir donanımdır cruise control.(attraction dahil)@OKAN7716 Hocam 1.6 motor Golf 6'da vardı o motora hastayım ben BRC atıp ömürlük binilecek bir motor
Şimdi Attraction'da Cruise Control gibi donanımlar var mı ?
Ben tüp olayı varsa tereddütsüz tüpü seçerim C4 olduğundan beri gez(e)miyorum açıkçası motor hiç farkında olmadan yüksek hızlara çıkabiliyor...Ve benzin/tüp yarı yarıya...
Yakıt tüketimini umursamıyorum tüp 2 lira civarı çünkü...
Benim kriterim tüpe uyumlu,modelli,fazla hırpalanmamış A3 mümkünse beyaz yada gümüş(Mevcut C4'üm gümüş ve sıkıldım biraz.)
İlan ekleyebilir ve donamımlarından bahsederseniz sevinirim
Değerli HocamHerkese merhaba, Golf R satın aldım ve Forum' a yeni üye oldum. Paylaşımları inceliyorum ve oldukça faydalı şeyler öğrendim. Görüşmek üzere.