Öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim.
Dün aracımla ilk kez uzun yol deneyimi yaşadım ve görüşlerimi burada paylaşmak istedim. Yine 1.5tsi ile kıyaslama tadında anlatacağım.
Rota Adana-Nazilli
Yakıtla başlayayım. Aracı aynı tarzda kullanmaya dikkat ettim. (Otoyol 120cc, diğer bölünmüş yollar 110-90-70 hız limitlerine uyarak).zaten heryere radar koymuşlar ben hiç bu kadar çok radar görmemiştim bu yolda. Neyse sonuç olarak resimdeki değerleri elde ettim. Bu rotayı önceki aracımla 10 kere git gel yapmışım. Onunla bu değerlerin ortalama 5.3 olduğunu söyleyebilirim. Yani yaklaşık .6 litre gibi bir fark var ve bence bu çok kayda değer bir fark değil. Sakin kullanımda 1.5tsi nin de 1.0 kadar ekonomik(+mild hybride göre) olabileceğini görmüş oldum. Ben şahsen o motor için 1 litreden fazlasını bile feda ederim.
Performans olarak değerlendirecek olursak. Araç rutin kullanımda gayet iyi. Öyle bayılıyor çıkmıyor falan filan yalan yok öyle bişey gayet yürüyor hayvan. 1.5e göre farkı yok mu ? Var elbet. 1.5 ile sol şeritten tavşan kovalıyorsun yokuş düz yol farketmiyor. Bununla kendi halinde gidiyorsun kovalamalara çok girmeye gerek yok
Ama Pozantı’ya çıkarken(yolu bilen bilir) araba 120den sonra sollamaya ihtiyaç duyduğunuzda gaza bastığınızda ay öldüm bittim demiyor gayet güzel 140-150lere çıkıp işinizi görüyor. Hiçbir sıkıntı yok. Yani tavşan kovalamayacaksanız yeter de artar bile.
İlave olarak aracı çok fazla deneyimleyemediğim gibi kullanım kılavuzuna da detaylıca bakamadım. Hız sabitleme sisteminin fren destekli olduğunu bilmiyordum çok hoşuma gitti. 7nin koltukları zaten çok güzeldi arabanın en sevdiğim yanı koltuklarıydı diyebilirim. Ama 8in koltuklarının daha güzel olduğunu sanırım belirtmiştim ve bu yolculukta da bunu tasdiklemiş oldum. Uzun yolculuklarda koltuk önemli
ses izolasyonu bozuk yollarda dikkat ettim sanki bir tık daha kötü ama çok da abartılacak bir fark yok.
Genel olarak arabayı sevmiştim zaten sevmeye de devam ediyorum aklıma gelenler şimdilik bu kadar