Golf 7 Multimedia Seçimi

bigbangtheory

Yeni Üye
Araç
Golf 7
Merhaba. Golf 2016 Comfortline 1.2 TSI araca sahibim. Aracımın 5'' ekranı mevcut ve ünitesi de birlikte. ( torpidoda ünite yok , kitaplık var )

Forumdaki yorumlara ve yazılara elimden geldiğince baktım , okudum ancak bir sonuca varamadım. Yeni bir konu haline getirmek istedim.

Carplay uyumlu , ileride geri görüş kamerası da takılabilecek , hem haritalara hem spotiftya rahatça telefona bakmadan erişebileceğim bir multimedya istiyorum.

1- RCD 330 bile benim işimi rahatlıkla görecek bir cihaz bence , çok büyük ekran olsun vs çok şart değil. Ancak ses kalitesinin kötü olduğu yönünde yorumlar beni RCD 330' dan soğuttu. Para verip , üzerine ses kalitesinden kayıp yaşamak kabul edilmez bir durum benim için.

2- MIB 2 ünite , 8'' ekran bir multimedyaya geçeyim diye düşündüm. Fakat benim torpidoda şuan ünitem yok. Oradaki kitaplığa ünite koyulabilecek mi ? diyelim ki koyabiliriz oradan ekrana bağlantı çekilecek , bunun için torpidoda gerekli kablo deliği var mı? Delik mi açılması gerekecek ? USB girişi de mecbur bunlarla birlikte değişecek. Altı üstü bir carplay yani onun için bu kadar olaya gerek var mı?

1. seçenek ses kalitesi sorunu olmasa beni memnun edebilirdi , hem arabaya fazla bir işlem yok , hem de fiyatları daha uygun.

2. seçenek için ise açıkçası tedirginim. Araca ek işlemler gerekecek , bir problem yaşar mıyım vs? Hem ciddi bir para verip , hem multimedyada sorun yaşayıp hem de ek yapılan işlemlere bağlı başıma iş alır mıyım korkusu var açıkçası.

Bu sonuçta zevk ve ihtiyaç meselesi farkındayım. Sadece bahsettiğim geçişleri yapan , bilen arkadaşların fikirlerini merak ediyorum bana yol göstermesi açısından.

Şimdiden teşekkürler :)

Mib2 8 inç için torpidonuzun içi değişiyor kesme biçme yapmanıza gerek yok. Forumda uygulaması vardı. Ayrıca Mib2 yükseltme kablosu alarak soket sokette uyum sağlayabilirsiniz. Rcd330 özellik olarak güzel ama ses olarak nasıl ben deneyimlemedim.

Rcd330dan sonra passattaki dokunmatik panelli olani da kullandim sesi defaultta gelen cihaz kadar iyi degil. Rcd 330tan iyi tabi. Rcd 330'u anfi ile guclendirebilirsiniz.

Beni rcd 330dan sogutan sey sesi degil aracin hatalarini dogru duzgun gostermemesi. Cevirisini yapan da translate terk galiba.

Merhaba. Golf 2016 Comfortline 1.2 TSI araca sahibim. Aracımın 5'' ekranı mevcut ve ünitesi de birlikte. ( torpidoda ünite yok , kitaplık var )

Forumdaki yorumlara ve yazılara elimden geldiğince baktım , okudum ancak bir sonuca varamadım. Yeni bir konu haline getirmek istedim.

Carplay uyumlu , ileride geri görüş kamerası da takılabilecek , hem haritalara hem spotiftya rahatça telefona bakmadan erişebileceğim bir multimedya istiyorum.

1- RCD 330 bile benim işimi rahatlıkla görecek bir cihaz bence , çok büyük ekran olsun vs çok şart değil. Ancak ses kalitesinin kötü olduğu yönünde yorumlar beni RCD 330' dan soğuttu. Para verip , üzerine ses kalitesinden kayıp yaşamak kabul edilmez bir durum benim için.

2- MIB 2 ünite , 8'' ekran bir multimedyaya geçeyim diye düşündüm. Fakat benim torpidoda şuan ünitem yok. Oradaki kitaplığa ünite koyulabilecek mi ? diyelim ki koyabiliriz oradan ekrana bağlantı çekilecek , bunun için torpidoda gerekli kablo deliği var mı? Delik mi açılması gerekecek ? USB girişi de mecbur bunlarla birlikte değişecek. Altı üstü bir carplay yani onun için bu kadar olaya gerek var mı?

1. seçenek ses kalitesi sorunu olmasa beni memnun edebilirdi , hem arabaya fazla bir işlem yok , hem de fiyatları daha uygun.

2. seçenek için ise açıkçası tedirginim. Araca ek işlemler gerekecek , bir problem yaşar mıyım vs? Hem ciddi bir para verip , hem multimedyada sorun yaşayıp hem de ek yapılan işlemlere bağlı başıma iş alır mıyım korkusu var açıkçası.

Bu sonuçta zevk ve ihtiyaç meselesi farkındayım. Sadece bahsettiğim geçişleri yapan , bilen arkadaşların fikirlerini merak ediyorum bana yol göstermesi açısından.

Şimdiden teşekkürler :)
Merhaba, hepsini kullanmış biri olarak, rcd330 en optimum çözüm. Çeviri sorunları, rds ve logo olmaması, bazı menü fonksiyonlarının aktif olmaması, göstergede ne dinliyorum bilgisi olmaması dezavantajlarıdır. Ekonomik olması, tak çalıştır şekilde bulunması, genelde her kameraya uyumlu olması, ses kalitesinde iyi bir kulağınız varsa farkı hemen anlarsınız, her kullanıcı bence anlamaz diye düşünüyorum. Bunlar da avantajları...

Üniteli sistemde kablo seti alacaksınız, usb seti alacaksınız, torpido ya kesilecek ya değişecek. Ben kendi aracımı kestim, trim sesi vs yok yalnızca çirkin görünüyor. Ses kalitesi muzzam, carplay için değer mi diye ben de düşünüp başlamıştım bu işe ancak değermiş... şöyleki navigasyon gerçekten ihtiyaç ve medyada bu fonksiyonu kullanmanız müthiş, spotify çok başarılı çünkü yalnızca ses aktarmıyosunuz uygulamayı kullanıyorsunuz. İleride ihtiyacınıza göre yalnızca üniteyi değiştirerek yolunuza devam edebilirsiniz. Benim için tek dezavantajı rcd330 da kullandığım kamerayı üniteli medya tanımıyor.

Montajda vs başınıza iş açmazsınız, ha bir de ünite alırsanız bileşen koruma veya crack yaptırmanız lazım. Minimum 500tl olur diye düşünüyorum.

Rcd330 seçeneğinden korkmayın derim bende kullandım hatta 2 versiyonunuda kullandım en büyük eksikliğini hissettiğim radyo kalitesi düşüyordu ama sürekli carplay yada Bt den dinlediğim için bi kayıp yok gibiydi sadece %80 civarı yüksek ses ve sonrasında biraz kalite düşüyordu ama zaten ben en fazla %50 açıyordum çok yüksek ses manyağı değilimdir. Rcd330 + kamera ( amblem mutlaka ) bi deneyin derim denemekten zarar gelmez. Beğenmezsenizde satarsınız benim gibi midline sahipleri rcd330 ların çok peşinden koşuyor :D F/P oranında mantıklı geliyor

bende de aynı cihaz var galiba benimki geri görüş kamerasını da destekliyor

@gn461 açıkçası ben bu işle defalarca uğraşmak istemiyorum . Ona ayıracak zamanı ve uğraşı vermek istemiyorum.

Tek seferde bu işi halledeyim memnun kalayım istiyorum. Mib 2 o açıdan bana bir tık daha mantıklı geldi .

Torpido içini kendi servisinden mi temin etmeliyim? Çıkmadılara mı baksam? Benim aracın içi gri , kendi torpido kapağımı kullanarak sadece onu değiştirsem uygun mu?

Ve ben bu MIB2 cihazı ve ekranı orijinal nereden nasıl temin edebilirim 😃

@bigbangtheory Torpido Cıkmacılardan bulursanız daha uygun olur tabii, sizin kapağı kullanırsınız, anahtarlı ise zaten sizinkini kullanmanız lazım.

Cihaz Mib2 Discover Media olacaksa forumda @agacmalzeme arkadaşımız satıyordu halen duruyorsa, bunlar zaten orjinaldir yan sanayii vs olmaz.

RCD-330 cihazlar bluetooth carplay vs herhangi bir kaynaktan ses kalitesi oldukça kötü Orjinal cihazlara göre, yan yana dinleyince farkın bariz olduğunu anlıyorsunuz zaten.

Kablo setlerini torpido vs alıp taktığınız zaman orjinalden farksız olur veoldukça memnun kalırsınız, farklı yollar deneyenler eninde sonunda bu yola gidiyo zaten :D

Ben olsam,torpido değişimini sonraya bırakırdım,nasıl olsa kitaplığın içine oturuyor ünite,sonuçta görünmeyen yer.Birde şöyle birşey var,bir parçayı ararken hep karşına pahalısı çıkar,boşverip aramazken bir bakarsın karşında be çok uygun fiyata(Bunu defalarca yaşadım)Dolayısıyla hiç o Rc'lerle vs😀uğraşmayın,direkt Mib2 Carplay'lı üniteye geçin.Dilerseniz elimde 6.5 inch Carplaylı ünitelerle uyımlu Ekran+Çerçeve mevcut,uyguna vermeye çalışırım.

@CemK Abi ben de MIB2 konusunda karar kılmıştım ama beni rahatsız eden torpido meselesiydi. O zaman aynı kapak kalsın , torpido gözü bulayım bir tane . Sonra da bu işlere girişeyim en temizi o galiba :)

Ben yolun sonunda tekrar bi değişim yapmak istemiyorum . Herkes mib2 konusunda hem fikir sanırım bu konuda . Bütçemi umarım aşmaz .

@Turhan Ben direkt 8” düşünüyorum dediğim gibi olmuşken tam olsun bir daha bu işe zaman harcamak istemiyorum çok teşekkürler :)

orjinalden sonra rcd330 kullanan biri olarak en son çözümü çıkma torpido ile mib2 ve 8" ekranda bulmuştum gayet memnunum.
carplay,ses kalitesi,geri görüş desteği,mfa ekrana tam uyum,performans ekranı vs. ile ünite hakkını veriyor.

@omurkadir Sanırım ben de bu işe girişeceğim. Torpido kısmını hallettikten sonra güvenilir satın alabileceğim montaj dahil bu işle ilgilenen birini bulmam gerekecek. Teşekkürler

Vagcom center vs gibi işletmelerde cihaz + montaj fiyatı , site genelinde gördüğüm ürün fiyatlarından 2-3 bin daha uygun durumda.

Bunun sebebi nedir acaba? Kullandıkları ürünler orijinal değil mi? Sitede gördüklerimiz farklı mı?

Tamemen olayı daha iyi anlamak adına soruyorum , yanlış anlaşılmasın :) kıymetli görüşleriniz için teşekkürler

ullanarak sadece onu değiştirsem uygun mu?

Ve ben bu MIB2 cihazı ve ekranı orijinal nereden nasıl temin
Vagcom center vs gibi işletmelerde cihaz + montaj fiyatı , site genelinde gördüğüm ürün fiyatlarından 2-3 bin daha uygun durumda.

Bunun sebebi nedir acaba? Kullandıkları ürünler orijinal değil mi? Sitede gördüklerimiz farklı mı?

Tamemen olayı daha iyi anlamak adına soruyorum , yanlış anlaşılmasın :) kıymetli görüşleriniz için teşekkürler
Servisten torpido içini temin edebilirseniz fiyatını ve temin ettiğiniz yeri paylaşabilir misiniz?

Ekran ve ana ünite ile kablo için sahibinden.com'da Mib2.5 diye arama yapabilirsiniz. USB port değiştirmeyi de unutmayın.

Geri
Üst Alt