“Hangi aracı almalıyım?” sorusuna sadece bu forumda yüzlerce sayfalık yorumlar yazılmış, tartışmalar yapılmıştır. Forumun asıl amacı ve kelime anlamı da budur aslında ama belki de net cevabı bulunamadan tartışılan tek konu da budur. Çünkü kullanıcıya göre değişen en az 25 farklı kriter değerlendirilmedikçe, herkes taraftarı olduğu seçeneği tavsiye edecektir, öyle de oluyor. Önceki mesajımda anlatmak istediğim biraz buydu.
Merhaba arkadaşlar, fiyat, performans, bütçe anlamında bugün alsanız 2. Elde hangisini tercih ederdiniz?
Fiyat; ne kadar fiyat? Performans; beklenti? Bütçe; nedir? Özet: Bütçeniz yetiyorsa fiyat/performans = 1.0 TSI DSG.
2. El olarak yatırım amaçlı araç bakıyoruz sadece fikirlerinizi almak istedik. Şu an ki ilgi hangi yönde hangisi daha mantıklı geliyor diye merak ettiğim için yaptım.
Yatırıma bakış açınız nedir? Şu an 200 bin lira altı araçlara ilgi daha fazla mesela çünkü toplumun büyük çoğunluğunun gücü bu tutarlara yetiyor. Veya ne kadar süreli bir yatırım hedefiniz var? 2-3 sene sonra satacaksanız güncellik açısından makyajlı
(7,5) kasa öncesine bakmamalısınız. Yine bütçeniz yetiyorsa e-TSI
(haliyle mk8) en mantıklısı; tamamen elektrikli VW modeli ülkede olmadığı için. Ben yatırım yapacak olsam kesinlikle tamamen elektrikli bir araca yapardım çünkü yakın gelecekteki ilginin burada yoğunlaşacağı apaçık. Alıp kullanacak mısınız, garajda yatacak mı? Yatırım amaçlı alınan arabanın ne kadar yakacağı, hangi motorun ekonomik olduğu sizin kullanırken değil de satılacağı zaman tercih edilebilirliği açısından düşünmeniz gereken bir durum “bana göre”.
Ayrıca motor ve vites seçeneği, model yılı gibi kriterler, siz yatırımlık alıp binmeseniz bile satana kadar üstlenmek zorunda olduğunuz yürütme masraflarında değişkenlik gösterecek. Ürküteceğiniz kuş ile atacağınız taşın bedelinin bilgisi sizde.
Arsa/ konutla aracın yatırım mukayesini yaptığınızda bütçe olarak bir mi görüyorsuz, bir de araç forum sitesinde konutun konusulması aynı şey mi? Yatırım
Burada
@SCC Serhat hocama katılıyorum. 3 senede oturduğum evin fiyatı 5 kat artarken aynı sürede aracımın fiyatı 3 kat arttı. Araba alacağınız miktarla yerine göre gayrimenkul yatırım size daha fazla kazandırabilir.
“Yatırım” deyip geçtiğiniz için bu örnekler veriliyor. Halbuki imkanınızı, bütçenizi, yatırım mantığınızı açıkça belirtseniz daha yol gösterici cevaplar alabilirdiniz. “TDI mı TSI mı” sorusu ile “araba mı motorsiklet mi” sorusu arasında pek fark yok. Saatlerce sohbet edip nokta atışı tavsiyeler verilebilir ama buradan zor.
Sana göre, bana göre, öbürüne göre durumları al-sat yapacak olsanız dahi seçenekleri farklılaştırıyor. Daha highline/boşline, ekstra donanım, tramer/kaza durumu vb. konulara girmedik bile. İmkanlarınızı ve beklentilerinizi bilmeden bir tavsiyede bulunamam ama bildiğim bir söz var: “Golf çeyrek altındır, her zaman kazandırır.”
Biraz uzun oldu ama ucu açık sorularda kendimi dizginleyemiyorum.
Sürç-ü lisan ettiysem affola. Umarım size ve amacınıza uygun bir araç bulursunuz, şimdiden hayırlı olsun…