-Peki sıkıştırdıktan sonra durunca fan çalışıyor mu yedek su pompası ile birlikte
--Araç çok ısındığında yedek su pompası ile fan da birlikte devreye girer. Eğer aracın fanının çalıştığını hiç görmediyseniz klimayı açın açınca motor fanı devreye girer bi test edin ona göre yorumlayalım
yok hocam maalesefTeşekkürler hocam elektronikçiye gidecem zaten sorun elektroniksel galiba, sizde kayseridesiniz galiba tavsiye edebileceğiniz bi usta var mı
Yalancı hararet yok gerçekten suyu ısıtıyor. Hararet yaptığında durup baktık.Hararet 120 olduğunda manuel olarak bir ısı ölçer işe ölçün gerçekten 120 mi değil ise belki bşr kalibrasyon ayarı vardır motor sıvısının içine ateş ölçer gibi bir şey sokun sallandırın bence
Devirdaime tekrar bakılacak. Özellikle hararet hızlı çıkıp düşüyorsa, fişli devridaim pompanın kilitli kalmasından kaynaklanıyor.Merhaba bendede şehir içi giderken 90 hararet birden 130 a çıkıyor uyarı veriyor ayağımı gazdan çekince geri 90 a düşüyor devirdaim yeni değişti sistemde pislik veya termostat arızalı diyorlar sizde sorun nasıl çözüldü müsurden olabilirmi
Termostat devir daim veya radyatör sıkıntısı olabilir tıkalıysa aynısı olurYalancı hararet yok gerçekten suyu ısıtıyor. Hararet yaptığında durup baktık.
Benim araban da aynı model ve birebir aynı sorun yaşanıyor . Nasıl bir çözüm buldunuz yazarsanız çok sevinirimMerhabalar,
Benim arabamda bir sorun var kimse çözemedi araba sıkıştırıp stop edince 5 dk sonra kontağı yarım çevirdiğimde hararet 130 lara dayanıyor çalıştırıyorum arabayı 20 sn sonra tekrar 90 a geliyor, termostat değişti, radyatör değişti üst kapak contası değişti ama nafile bi türlü çözülemedi sorunum araç 2012 model 1.4 tsi tiguan caxa motor 140 binde araç.
Kayserideyim, önerebileceğiniz mekanik ustası yada elektronik ustası var mıdır.
Sorunun videosu;