Anlamadigim 6 ay doldu ama arac 6 bin km degil dolmadi bunu kim nasil kontrol edecek alici ile anlastiktan sonra
Noter mi araca gidip kontrol edecek
1-) abi saçmalık burada. Sende diyelim sıfır golf var. Gittik notere 6.725km dedik. Noter bakmadı diyelim, fıstık gibi satış oldu.
Arabanın gerçek km si 296 diyelim ben 1 sene bindim araba geldi 6300 km ye. Bende sattım 1 sene sonra noter dedi km nedir 6300 dedim kimi ne ilglilendirir?
Veyahut tamamen bambaşka bir yoldan gidiyorum.
2-) Bülent abi'de sıfır golf var 3 tane almış turşusunu kuruyor. Bana araç satışı ile ilgili vekalet verdi. 34 EMF xxx plakalı WWWZZZUKH64308457 ŞASE NOLU ARACIN satışı diye başlayan
sadece o arabanın satışını kapsayan bir vekalet ile fıstık gibi
SATAR, ben o arabayı 6 ay
bekler sonra üstüme de alırım, karımın üzerine de satarım. 3. şahısa da satarım.
3-) Muhteşem fikirler ile notere gelmeden aracın km'sini 6000 km yükseltip de gidilebilir (çok bir değer kaybı olmaz),
4-) Aracı notere götürmeden bir tane 6000 km de benzer aracın fotoğrafı çekilip notere o gösterilebilir,
5-) Aracın benzeri ile notere gidip sanki araba oymuş gibi noter
kandırılabilir sadece km baksın diye plakaları el çabukluğu ile 2 dk değiştirilebilir (noterin şase kontrol yapacak hali yok ya)
6) Genellikle bu tip galericilerin tanıdık noterleri tanıdık elemanları oluyor içerden ufak bir rüşvet karşılığı tüm bu saydıklarımı yapmadan kolayca işleri halledeceklerdir.
Olan yine; sıfır clio 1.0 tce araba hayali kuran emekli öğretmen hocalarımıza, sıfır araba alacağı parayla gidip 2. el polo alan hemşire hanıma, sıfır corollaya yazılıp 6 aydır araba yok çip krizi diye bir şey varmış diyen asker emeklimize olur. Arada götüren götürür, ocak ayından beridir daha yasa yeni çıkar, olan vatandaşa olmuştur...