1.4 Tsi act 150 hp Manuel Golf neden yok ?

1.2 motor bende kullanıyorum, şehir içinde 1.4 e oranla daha az yakıyor, mtv oranı düşük, 2. Eli daha iyi, yani ekonomik bir şeçenek ama 1.2 motor olduğu için 3-4 kişi binip klimayı çalıştırınca performansın hissedilir şekilde düştüğünü hissediyorum. Tek olsam dahi klima yükünü hissetmek zor değil ama 3-4 kişi de eklenince pek keyif vermez, uzun yolda çok yapılıyorsa mecburen 1.4 seçilmeli.

1.4 Act ise keyif aracı bahsedildiği gibi hızlı gitmek değil yoksa 1.2 motorda çok rahat 200 km hızı görüyor, act nin avantajı hızlıca ivmelenmesi, bu kısımda da keyif vermesi, ayrıca kullanmasanız dahi ayağınızın altında o gücün olduğunu bilmek çok güzel.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@forzaGilles Ali Hocam, çok güldürdünüz Beni yukarıdaki ilk yazınızla, Pazar Pazar... Allah da Sizi güldürsün. :)

Saygılar...

Değerli @enpisagor Can Hocamın söylediklerinin ve bakış açısının altına imza mı atarım, aynen katılıyorum.

Benim için güçlü motorun en önemli getirisi seriliği, atikliği. Ara hızlanmalar özellikle sollamalarda güvenlik açısından çok önemli ve yeri gelir hayat kurtarır değerinde.

...ve bir de altındaki gücü ihtiyaç olduğunda kullanabileceğinin farkındalığı ayrı bir güzellik. İzmir'de ender de olsa trafik canavarları için gerekiyor bazen.

Ama benimsediğim sürüş karakteri olarak çok çok ihtiyacım oluyor mu? Hayır.

Manueli neden yok? Büyük olasılıkla VW Grup'un satış politikası. Tiguan'da da benzer durumu yaşatmadılar mı bizlere? 1. Nesli 1,6 Dizel DSG'siz sonlandırdılar. :(  

Saygılar...

@HaK

Hak :: '' Benim için güçlü motorun en önemli getirisi seriliği, atikliği. Ara hızlanmalar özellikle sollamalarda güvenlik açısından çok önemli ve yeri gelir hayat kurtarır değerinde.''

:000074-medium: Noktası virgülüne katılıyorum söylediğinize.

@HaK Hasan hocam teşekkürler, satışlar çok stratejik, örneğin 1.2 highline yok, birçok tanıdığım sadece highline icin 1.4 tercih ediyor [emoji5] ilk Zaman'lar jetta icin de öyleydi sonra 1.2 highline geldi.

Tiguan icin ara bir motor 1.6 tdi 115 ps geldi, bana göre saçmalık, daha hafif olan passat icin 120 varken bu neden boyle ? Dizel dsg seçeneği yok ve ileride de olmayacağı söyleniyor, sizin daha once dediğiniz gibi biz gibi müşterisi olunca çok normal.

Ama şu var, en son tartışılan konu da vardı Opel vb hiç biri bir golf degil , otomobil iyi olduğu icin bu tip olaylara göz yumuyoruz. Ben Audi a3 te inceledim, inanın aradaki 10-15 Bin fıyar farkına değecek bir şey yok. Astra konusunda asla kotu araç degil ama 2012 ile 2015 yıllarında araçlar karşılaştırılıyor[emoji5]

Konuyu biraz saptırdım heralde kusura bakmayın.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@gokayozyer

Beni de vazgeçirmek için uğraştılar.. Ama dinlemedim.. Sonuçta yağ değişiminin hiç bir zararı yok cebinize binen külfet harici., aksine motora rodaj devresinde yararı var.. Rodaj sırasında ki yağ değişiminin tek bir zararı olabilir o da taze yağdaki viskozite oranı.. yağ daha kullanılmadığından viskozite oranı yüksek olur ve bu da yağ viskozite oranı düşene kadar size yakıt tüketimini az yükseltir.. Fakat uzun vadede sağlıklı bir motorunuz olarak geri döner.. Bu her araçta böyledir ne zaman yağ değiştirirseniz değiştirilen motor yağının viskozitesi düşene kadar araç bir müddet yakıt tüketimi artar.. Burda ki yararı yapılan masrafın sağlıklı ve uzun ömürlü bir motorunuz olrak geri döner..

Ben yağ, yağ filtresi ve karter tapasını değiştirdim.. Sadece yağ değil eğer yağ değişicekse mutlaka yağ filtresinide değiştirmek gerek zaten yağ filtresi 25-30 lira bişey.. Yağ konusunda biraz hassas olduğumdan sadece servislerde satılan kapalı kutu olanlardan birer litrelik Castrol Edge Professional Long Life III 5W-30 kullandım.. Sadece 1lt 'lik kutularda satılıyor biraz pahalı bir yağ 1'lt si 62 lira.. Serviste aynı yağın açık olanı var litresi 42 lira periyodik bakımlarda kullanılan varillerle geliyor.. Çok fazla havayla temas ettiğinden bu iyi bişey değil istemedim.. Piyasada pek çok motor yağı markasının çok fazla sahtesi bulunuyor anlamak neredeyse çok zor o yüzden güvenemedim kafam rahat olsun diye servisten aldım geçtim.. Seçme hakkım olsaydı yağ konusunda Mobil 1 ESP Formula 5W-30 kullanırdım.. Çok iyi bir yağ fakat VW Castrol öneriyor.. Eskiden yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı fabrika artık benzinli-dizel farketmeksizin sadece Castrol 'un özel yağı Edge Professional kullanılmasını dikta etti.. Yağ konusunda müsait olduğum zaman bi başlık açmak istiyorum
bende evvelki dizel aracımda mobil1 kullandım. çerkezköyde bir mobil bayi var ve organik mobil1 yağ satıyorlar.sadece mobil ürünleri satılıyor. şahsen garantiyi düşünmesem oranın yağından çok memnumdum, golfume de kullanırım.

neyse sanırım bende değiştireceğim. ama kutu değil de  varil de iş görür..

Geri
Üst Alt