1.6 tdi'dan 1.0 tsi a geçmeli miyim ???

hakline

Üye
İsim
Yusuf
Araç
golf 7 1.6 tdi
Herkese Merhabalar gecenin bu saatinde kafama gene bir şeyler takıldı . 52 k km de 2016 model 1.6 tdi manuel golf 7aracına sahibim arabamda hata boya tramer yok sadece bir çamurlukta göçük düzeltme bir kapıda da 25 kuruş kadar bir tane göçük var . Bir araç dikkatimi çekti hatasız boyasız 1.0 tsi manuel cam tavanlı km si 20-30k bandında ve de cam tavanlı ve de aşağı yukarı benim arabamla aynı para ediyor bu da kafamı kurcalıyor bu forumdaki tüm kardeşlerimin tecrübelerine ve de bilgilerine sığınıyorum sizce araç sahibiyle görüşüp kafaya kafaya bir takas istesem mi ya da para alıp vereceksem ne kadar olmalı biraz piyasa sorusu gibi oldu ama olsun bu kardeşinize biraz akıl verirseni fena olmaz 🤪

Herkese Merhabalar gecenin bu saatinde kafama gene bir şeyler takıldı . 52 k km de 2016 model 1.6 tdi manuel golf 7aracına sahibim arabamda hata boya tramer yok sadece bir çamurlukta göçük düzeltme bir kapıda da 25 kuruş kadar bir tane göçük var . Bir araç dikkatimi çekti hatasız boyasız 1.0 tsi manuel cam tavanlı km si 20-30k bandında ve de cam tavanlı ve de aşağı yukarı benim arabamla aynı para ediyor bu da kafamı kurcalıyor bu forumdaki tüm kardeşlerimin tecrübelerine ve de bilgilerine sığınıyorum sizce araç sahibiyle görüşüp kafaya kafaya bir takas istesem mi ya da para alıp vereceksem ne kadar olmalı biraz piyasa sorusu gibi oldu ama olsun bu kardeşinize biraz akıl verirseni fena olmaz 🤪
1.6 TDİ YÜKSEK hizlarda verdiği tork değerini hissiyatini 1.0 veremiyor. 200 le giderken bile bas ben burda rahatim diyen bir motor 1.6 TDİ
1.0 kalkislarda hizlanmasi 1.6 dan cok iyi... 1.0 şehir içi için ideal SEHİRLER arasida isinizi hayet görür. Her işini de yapar fakat benzinli alacak olsam sanirim 1.5 TSİ DAN veya 1.4 Tsi dan aşağı almazdim. Teknoloji gelişiyor artık 1.0 motor yaygın ama 1.5 TSİ motorununda bir ferahlığı var basinca yaw. Kullandim güzel devir araliklarina sahip. Bu arada kasa Passat.

BU ŞAHSI GORUSUMDUR. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. 1.0 Cİ TAYFA GELİP KİZACAK BANA ŞİMDİ 😂

Daha önce yazdığım da olmuştur ama tekrarlayayım. TDI ünite satılıp TSI almazdım. Eğer devamlı kısa mesafe gidiyorsanız, ufak bir TSI daha iyidir ama uzun süre aracıma binerim km'de yaparım diyorsanız TDI.

Hocam bende 1.6 tdi dan 1.2 tsi a geçtim. 1.0 motora hakim değilim ama kafamda şu düşünceyle geçtim tdi değer kaybedecek 0 ı yok diye artık. Performans ve yakıt anlamında iyi ki geçtim diyorum. Depoyu fullediğimde 1.2 tsi da 700 750 km yapıyor ışık yanana kadar tdi da öyleydi. Tsi daha seri geliyor bana. 1.0 tsi 1.6 ya göre daha canlıdır. Ben olsam geçerdim. Siz iyice araştırın bence.

Hocam almışken otomatik alın derim değsin hiç olmazsa.
Aynen bencede bütçeyi biraz arttırıp dsg alın ki en azından aldığınıza değecek bi fark olur. Ben 1.0tsi manuel de kullandim. Şuan dsg kullanıyorum . Otomatik te hızlanma, ara gazlama serilik olsun keyifli oluyor. Üşenmeden tık tık atiyor devamli vitesi

Aynen bencede bütçeyi biraz arttırıp dsg alın ki en azından aldığınıza değecek bi farkı olur. Ben 1.0tsi manuel de kullandim. suan dsg ye kullanıyorum . hızlanma, ara gazlama serilik olsun otomatik keyifli oluyor. Üşenmeden tık tık atiyor devamli vitesi
Aynen katılıyorum.Bende 1.0 dsg var.1.6 dizel yuksek hızlarda daha canlidir.Yakit dizelde daha verimli.Asiri hiz sevmem 160 170 bana yeter derseniz 1.0 dsg tam sizlik.Ama az daha bütçe olursa 1.5 güzel olur.Bana sessizlik ara hizlanma konularinda yetiyor.Ama iki araci manuel olarak düşünürsek ben olsam dizel aracimi defistirmezdim.

Son düzenleme:
otomatik ve cam tavanlı olursa üst donanım paket en azından xenon ve ön arka park sensörü yeni tip 7,5 falan görünümse fıstık gibi değişirim. 1.6 dizeller kıymetli ama şahsi kullanımda çok farklı değil zaten arabanın yaşı da geliyor km yapmasanızda triger kafanızı kurcalayacak.

1.6 TDİ YÜKSEK hizlarda verdiği tork değerini hissiyatini 1.0 veremiyor. 200 le giderken bile bas ben burda rahatim diyen bir motor 1.6 TDİ
1.0 kalkislarda hizlanmasi 1.6 dan cok iyi... 1.0 şehir içi için ideal SEHİRLER arasida isinizi hayet görür. Her işini de yapar fakat benzinli alacak olsam sanirim 1.5 TSİ DAN veya 1.4 Tsi dan aşağı almazdim. Teknoloji gelişiyor artık 1.0 motor yaygın ama 1.5 TSİ motorununda bir ferahlığı var basinca yaw. Kullandim güzel devir araliklarina sahip. Bu arada kasa Passat.

BU ŞAHSI GORUSUMDUR. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. 1.0 Cİ TAYFA GELİP KİZACAK BANA ŞİMDİ 😂

1.0 ci tayfadayim is cikisi gelip dovecem seni ya da sen döversin ama sonra kebapciya gidelim :)

Ben çok hız yapmıyorum genelde şehir içi kullanıyorum zaten ve de manuelle alakalı bir sıkıntım arabama 17 bin km dir biniyorum ayda yaklaşık 1000 km biniyorum ortalama ve de benim arabayla aynı fiyat ettiği için kafamı kurcaladı ve de araçta cam tavan var hız sabitleyici ve de oto far bunlar benim 1.6 tdi comfortta yok ve de km de yarı yarıya benim arabayla yaşı da 2 sene genç valla zaten gaza yumurta var gibi basan biriyim o yüzden 1.0 ts beni ne kadar üzer çözemiyorum

Geri
Üst Alt