1.6 tdi'dan 1.0 tsi a geçmeli miyim ???

Ben çok hız yapmıyorum genelde şehir içi kullanıyorum zaten ve de manuelle alakalı bir sıkıntım arabama 17 bin km dir biniyorum ayda yaklaşık 1000 km biniyorum ortalama ve de benim arabayla aynı fiyat ettiği için kafamı kurcaladı ve de araçta cam tavan var hız sabitleyici ve de oto far bunlar benim 1.6 tdi comfortta yok ve de km de yarı yarıya benim arabayla yaşı da 2 sene genç valla zaten gaza yumurta var gibi basan biriyim o yüzden 1.0 ts beni ne kadar üzer çözemiyorum

Şehiriçi tüketimde tdi'la benzer kullanımda 1-1.5lt daha fazla yakıyor ortalama 1.0tsilar

Uzun yolda ise 110 sonrası hızlarda 1.6Tdi'dan yine 1-1.5lt fazla yakacaktır

Performans olarak 120-130 km hızlara kadar üzüleceğinizi düşünmüyorum. Daha üst hızlarda belki tdi torkla daha iyi yürüyecektir ama normal koşullarda hız limitlerinide düşünürsek fark önemini yitiriyor.

Yeni ve donanımlı arabaya geçilebilir bence.

Valla araç galerideydi adama yazdım bana 80 bin lira verirseniz takas yaparız dedi bende kaldım öyle çok para istiyor bende aracımı ilana koydum bu arada 1.0 tsi in o aracın fiyatı aşırı uygun bakalım kısmetse belki biraz daha ekleyip geçeceğim

Ben çok hız yapmıyorum genelde şehir içi kullanıyorum zaten ve de manuelle alakalı bir sıkıntım arabama 17 bin km dir biniyorum ayda yaklaşık 1000 km biniyorum ortalama ve de benim arabayla aynı fiyat ettiği için kafamı kurcaladı ve de araçta cam tavan var hız sabitleyici ve de oto far bunlar benim 1.6 tdi comfortta yok ve de km de yarı yarıya benim arabayla yaşı da 2 sene genç valla zaten gaza yumurta var gibi basan biriyim o yüzden 1.0 ts beni ne kadar üzer çözemiyorum
O zaman az daha para koyup kesinlikle Dsg alin.Uzun yolda tatil vs.Antalya Tekirdağ Bursa surekli kullaniyorum.Cok iyi.Dsg olsun çok rahat edersiniz.

1.0 tsi kullanıcısı olarak sizin yerinizde olsam geçmezdim. Dizel sevmiyorum fakat tanıdığım, bildiğim, bakımlarını kendi yaptığım arabayı bırakıp benzer bir ünite için riske girmezdim.
1.5 tsi olacaksa tabii ki işler değişir. Hem tam bağımsız arka süspansiyon hem de 150 hp ünite bal kaymak

Merhaba;

Hic dusunmeden gecebilirsiniz. Ama almisken dsg alin.Aracim 1.0 tai manuel.Bana gore tek eksigi dsg.
1.6 tdi uniteyi, manuel passat b7 dsg passat b7 dsg passat b8 ve dsg golf 7 de kullandim.

1.0 Istanbul icinde sikisik trafik dahil 1 lt daha fazla yakar. Cekisi gidisi devirlenisi cok keyif verir. Golf nezdinde konusuyorum bence cok daha iyi hizlaniyor. Motor agirligi dizel uniteye oranla ortalama 40 kg daha az. Ister istemez etki edecektir.

Uzun yolda 220 km ye kadar gordum.sorunsuz hizlaniyor. Yakit yuksek suratlarde 140-160 donem donem dip gazlar dahil olmak uzere 6 lt civarinda gerceklesiyor.Ayni kullanimda 1.6 tdi 0.5 lt daha az yakiyordu. Sakin kullanimda uzun yolda 4.5 lt civari tuketiyor.
Sessizligi seviyorsaniz mutlu olursunuz.
Vergisi dusuk.Bakim maliyeti yine ayni sekilde bir miktar daha dusuk.

Daha cok performans istiyorsaniz 1.5 tsi tabiki daha mantikli.Ancak 1.0 tsi gercekten cok basarili bir motor.

Son düzenleme:
Dizel araca hiç sahip olmadım ve sevmiyorumda, ancak 1.0 tsi için aracınızı satıp diğerini almak araç değiştirme hevesi için olabilir, yoksa mantıklı ve değecek bir hareket değil bence. Toplam maliyetleri de denk zaten. Sakin de kullanıyormuşsunuz, o zaman 1.5 tsi' de ihtiyaç yok. İhtiyacınıza yönelik hareket edin bence. Mis gibi binmeye devam edin tertemiz aracınıza olsun bitsin.

Dizel araca hiç sahip olmadım ve sevmiyorumda, ancak 1.0 tsi için aracınızı satıp diğerini almak araç değiştirme hevesi için olabilir, yoksa mantıklı ve değecek bir hareket değil bence. Toplam maliyetleri de denk zaten. Sakin de kullanıyormuşsunuz, o zaman 1.5 tsi' de ihtiyaç yok. İhtiyacınıza yönelik hareket edin bence. Mis gibi binmeye devam edin tertemiz aracınıza olsun bitsin.
Vallahi zaten öyle hemen hop diye geçmek aklımda yok aracımdan çok memnunum ama bu takur tukur gürültülü çalışması biraz rahatsız etmeye başladı bende öyle uyguna bir araç görünce dedimki acaba 1.0 tsi a 2018 model cam tavanlı benden daha düşük km li bir araca geçmek mantıklı olur mu diye aracımı ilana koydum bir tıkta yüksek yazdım satılmayacağından eminim ama satılırsa da şansımı deneyeceğim bu arada 1.0 tsi dsg ler 600 den başlıyor bir tane daha ilan da var benim arabayla aynı km 52 k da araç 512 yazmış arkadaş . eğer üstüne para kalacaksa bana bende aracımı 550 gibi bir fiyat yazdım . Gayet mantıklı gibi geldi ama hala düşünme aşamasındayım

Bende 1.0 tsi manuel kullanıcısıyım. Performans olarak kesinlikle dizelin şansı yok. Hem düşük hızlarda hem yüksek hızlarda. Defalarca 1.6 tdi golfle kalktık. Hiçbir hızda yanına bile yaklaşamıyor. 1.0 tsi dizeli rahat rahat geçip uzuyor. Ayrıca 225 li hızlara çıkabiliyor. Yakıta gelirsek litre bazında 1 litre yada yarım litre bandında bir fark oluyor ortalama. Aynı kullanım şart ve güzergahında. Ayrıca tıkanan partikül gibi elemanları yok. 2019 sonrasında partiküllü motor tipleri var sadece. Onlarda 115 lik olanlarda. 110 luklarda partikül derdi yok. Kurumdan tıkanan performansı düşcek bir motor değil dizel gibi. İlk çalıştırma dışında sessiz motor. Yüksek devirdede çok güzel bir motor sesi. Yağ yakma problemi bu motorda giderildi. Benim araç 85 bin km de. Bu güne kadar hiç yağ eksiltmedi. Sorunsuz bir motor yani. 1.6 tdi dan sonra her türlü tatmin etcektir sizi. Tabi 1.5 tsi geçme şansınız varsa ona geçin. Çok daha performanslı bir motor.

herkesin yorumu benim için çok değerli tek tek okudum herkesin kendince haklı olduğu yanlar var üstüne para eklemek gibi durumum yok biraz baktığımda şu aralar o yüzden 1.0 tsi dikkatimi çektim 500-550 bandında çok rahat manuel comfort araçlar var otomatik almak isteyince en uygun ilan 610 da falan başlıyor hiç benzinli araca da sahip olmadım ve de merak ediyorum biraz da o var ve de daha modelli bir araç 7,5 lar zaten aracımı seviyorum sakinde kullanıyorum ama gürültü biraz bu aralar canımı sıkmaya başladı dizelin homurtusu onun haricinde aracımdan gayet memnunum zaten ilana koydum yani eğer alıcı çıkarda satılırsa 1.0 lar dikkatimde eğer olmaz satılmazsa(ki bence şu piyasada zor gibi ) aracıma binmeye devam edeceğim bir kez ilana girdim 1 ay süresi var o süreçte satılmazsa aracımla biraz daha vakit geçireceğiz güzel rakam veren olursa kendimi direk 1.0 tsi lara atıyorum bu arada otomatik midline larına baktım hem comfort parası bir de partikülü var üstünde o halde bile comfort parası belki güzel oto bir midline bulursam kendi aracımın fiyatı emsalinde geçebilirim süreç biraz karışık benimde kafa biraz karışık şimdiden herkese teşekkür ediyorum herkesten bol bol yorum bekliyorum ❤️👍🏻

Geri
Üst Alt