Yanlış bilgi verme istersen, ben hangi paraya ne aldığımı çok iyi biliyorum, hatta alırken Golf için de teklif aldım.
Ben aracı Temmuz 2021 'de 70 bin tl 18 ay 0 faiz, 398 bin tl ye aldım 1.0 sline paket , o sırada 1.0 Rline Golf'e 397 bin tl fiyat verdiler hatta Rline 1.5 Golf'e 423 bin tl dendi. Golf'ün donanım paketi beni cezbetmedi, araçta otomatik frenleme , şerit takip , adaptif hız sabitleyici, otomatik park ve büyük multimedya ekranı gibi donanımlar yoktu, almak istesen opsiyonlu araç bulmak daha da zor. Golf'ün artıları ısıtmalı koltuk ve kör nokta idi , aracım hep kapalı otoparkta bulunduğu için ısıtmalı koltuk istemedim, zaten sıcağı seven biri değilim, kör noktayı da 3 ay önce dışarıda taktırdım . Ayrıca iç tasarım tamamen kişinin zevkine göre değişir , ama eski bir Golf 7 kullanıcısı olarak Golf 8 hoşuma gitmedi.
Ayrıca yol sesinde A3 ile Golf arasında fark yok, yakın arkadaşım da yeni Golf 8 rline da var ben bir fark hissetmedim, Golf 'ün bana göre eksileri küçük ve yavaş multimedya ekranı, kapı tutacağının eski Golf 6 ya benzetilmesi ve kullanışsız olması, çocuk kilidinin elektronik olmaması, bagajının A3 le aynı olmasına rağmen biçiminden dolayı bazı eşyaların sığmayışı, ön kaput için amortisör olmaması, arka koltukların A3 gibi 3 farklı biçimde ayrı ayrı katlanamaması, ön kapıların üzerinde ekstra fitil olmaması( ilerleyen zamanlarda kapıların esnemesinden trim sesleri çoğalıyor) özellikle rline koltukların yan desteklerinin dar olması , bu da kilolu insanların rahat edememesine neden oluyor ve son olarak en büyük eksiği Golf 7 ve 7.5 tasarımından daha kötü bir dış tasarıma sahip olması.
Benim hava atma isteğim olsa gidip A3 almam , A3 ile hava atan varsa kesin maldır. Hava atmak istesem gider porsche taycan alırım ki alabilecek duruma sahibim ama arabaya o kadar para vermek yerine yatırım yapmayı tercih ederim. Zaten A3 'ü alma nedenim elimdeki araba değerini çok kaybettiği için 2-3 sene değerini koruyacak bir araca binmek istedim, amacım çok pahalı olmayan ama menzili yüksek olan elektrikli bir araca geçmek (vw id4 - id 6 gibi).