Selam Cuma cumartesi günümü yedi tüp mevzusu bayağı süre önce aldığımız tüp triger setine değişimine denk getirdik.
Usta trigeri değiştirdi sonrası yılan hikayesi trigerin ardından denemeden hazır kısmen sökük araç tüpüde takalım dedim çok ciddi sıkıştırmalarda dur kalk arada geçişlerde hissiyat vardı. Arkadaşımın aracı bu arada bende hiseddiyordum..
Neyse tüpü taktık araç yürümedi tüpü temin ettiğimiz firma bayimizden yeni tüp alın eskisini kargolarsınız dedi güven verdiler ve tüplerde 1000 de 1 bile sorun olmadığı belirtti..
cuma günümüzü yediği gibi 8.30 geldiğinden iş yerini kapattı usta araç kaldı sonrası git gel perişanlık .. Ustalar çok para almak için oyalanıyor 10 ustadan 7 kadarı böyle inş bu oran artmaz bunu yapma nedenleri fazla para talep etmek.. Trigeri 2 saat de değişende var 2 gün kalsın diyende öyle diyorsa bırakmamak lazım..
Tüpü takmak kolay tek zor yanı üstten dolum olacak ise marş motorunu sökmek 1.2 tsi için böyle..
neyse araç yürümediği için sonraki gün kendi aracımla tüpü aldığımız firmanın bayisinden yeni tüpü alıp ustaya gittik taksın diye yine oyalanıyor iyice asabımız bozuldu 30 dakikalık iş 4 saat sürüyor. tüpü taktı yol testi adaptasyonu dedim gerek yok dedi dolandı birşey yok dedi verdi aracı tmm dedi iş yerinden çıktık baktık geçişler sorunlu ciddi vurma yapıyor.
Arada dişli sesi bu ustaya gidersek tüpten bana ne diyecek, arkadaş araç sahibi katil olacak tüpü temin ettiğimiz firmaya gittik adaptasyon vs.. düzelmedi tüpten olmaz dedi
o bu şu derken debriyaj balatasına antifriz kaçmış olabilir dendi triger sente atlatsa hata kodu düşer tüpten olsa yürümez iki tarafta net bir şey söylemedi..
Sinirlendik iyice yıkamacıya gittik debriyaj ünitesi üst havalandırmadan verdik köpük pril ne varsa bekledik 20 dakika sonra durulama suyu yürütmeden rolantide 30 dakika iyice ısınıp kurumasını bekledik bayağı toparladı bakalım 1 kaç gün deneyeceğiz.. iki günümüz böyle gitti basit bir iş olsa da işi o işte yetkisi ve uzmanlığı olana götürmek lazım sorun olduğunda ben taktım bana der triger ve tüp montajına utanmadan 2500 tl istedi birde utanma yok mlsf çoğunda dikkatli olun..