Çekme Belgesi Dezavantajı

3 yıl veya daha uzun kalacaksaniz, evdede başka araç varsa planınız mantıklı. Her türlü maddi olarak avantaj sağlarsınız. Yıllık 10 bin minimum desek 3*10=30 bin masraf oluşur yatan araca.

Ben kendi adima bu işe kalkışmazdım. Parayi ne icin kazaniyorum? Tabiki kendim ve ailemin konforu için. Bu hesap benim için ucuz bir hesap. Hiç bu topa girmezdim. Girenlere saygim sonsuz.

gelişmeleri yazayım, ileride birisine bir faydası olur belki.
Bugün gerçekleştirdim işlemi. Plaka ve ruhsat götürdüm notere, tarih ile birlikte "trafikten çekilmiştir" kaşesi bastılar ruhsata. 40TL ödedim (internette 80 yazıyordu), dün iki (biri uzun 3 diyelim) vekalete 685tl verince şaşırmadım değil.
trafik sigortası bugün itibariyle iptal olacak. kasko da 7 Aralıkta doluyor, dolana kadar ellemeye gerek yok dedim, yenisini ikame araç, imm vs ihtiyaç olmayan klozları düşürerek/çıkartarak yapacak.
Ayda bir 15dk otoparkın içinde turlayacaklar.

Ekli dosyalar

• IMG_2916.JPG
    IMG_2916.JPG
    212.4 KB · Görüntüleme: 21
gelişmeleri yazayım, ileride birisine bir faydası olur belki.
Bugün gerçekleştirdim işlemi. Plaka ve ruhsat götürdüm notere, tarih ile birlikte "trafikten çekilmiştir" kaşesi bastılar ruhsata. 40TL ödedim (internette 80 yazıyordu), dün iki (biri uzun 3 diyelim) vekalete 685tl verince şaşırmadım değil.
trafik sigortası bugün itibariyle iptal olacak. kasko da 7 Aralıkta doluyor, dolana kadar ellemeye gerek yok dedim, yenisini ikame araç, imm vs ihtiyaç olmayan klozları düşürerek/çıkartarak yapacak.
Ayda bir 15dk otoparkın içinde turlayacaklar.
Haydi hayırlı olsun hocam.

Uzun süre kullanılmayacak araçlarda lastiklerin yanaklarının deforme olmaması için de yüksek hava basıncı basılması işe yarar diye okumuştum ama tam hatırlayamıyorum detaylarını hocam

Ozan, öncellikle hayırlı olsun son gelişmeler,
konuyu geç gördüm yoksa masrafların yarısını karşılar bir yıl aracı Tuna ya verirdik, işe gidiş gelişte kullanırdı :)

Peki 3 sene sonra aracı tekrar trafiğe dahil ederken??

Trafikte olunmayan bu 3 yılın mtv lerini devlet isteyebilir mi ?

Böyle bir pürüz varmı ki ?

Haydi hayırlı olsun hocam.

Uzun süre kullanılmayacak araçlarda lastiklerin yanaklarının deforme olmaması için de yüksek hava basıncı basılması işe yarar diye okumuştum ama tam hatırlayamıyorum detaylarını hocam
Teşekkürler. Evet iyi hatırlattınız, 4 lastiğin basıncını da 46 yaptım (Lastiğin üzerinde max 51 yazıyor).
Ozan, öncellikle hayırlı olsun son gelişmeler,
konuyu geç gördüm yoksa masrafların yarısını karşılar bir yıl aracı Tuna ya verirdik, işe gidiş gelişte kullanırdı :)
Sağol abi, evet maalesef bir gün geç görmüşsün abi :D
Peki 3 sene sonra aracı tekrar trafiğe dahil ederken??

Trafikte olunmayan bu 3 yılın mtv lerini devlet isteyebilir mi ?

Böyle bir pürüz varmı ki ?
Hayır, sadece muayene gecikme cezası yansıyor, o da 20 ayda kafa kafaya geliyor. Seçime denk gelirse ona da af çıkar :)

Hayır, sadece muayene gecikme cezası yansıyor, o da 20 ayda kafa kafaya geliyor. Seçime denk gelirse ona da af çıkar :)
sekizsilindirin dedigine gore muayene varken trafikten cekince gecikme cezasi yansimiyormus. Kaynak sordum cevrem dedi, artik trafige sokerken gorecegiz.

Kaskoda pek bir sey fark etmedi gordugum kadariyla. gecen sene 3420tl bu sene 11840 geldi, imm ikame arac vs cikarildi bir kac bir sey daha cikabilir dedim belki bir tik daha dusebilir. (11.140TL olarak kesildi police)
Ilginc olan golfun kaskosu 2330dan 7850 ye cikti, ayni orani a4e uygulayinca 11520 yapiyor :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt