Lastik seçimi hakkında görüşleriniz...

fanajal

Katılımcı Üye

İsim
Musti
Öncelikle selamlar.Golf 1.0 Dsg aracimda fabrikasyon Hankook ventus prime 2 var fakat 2018 den beri malum.Yazlik kislik olarak kullanıyorum.Aracim 37 binde.Dayton kislik lastikleri bugun taktirdim.Lastikcimde istersen lastik verelim dedi.Asil olay burada başlıyor lastikler Starmax Naturen tanesi 850 tl.2022 yili.Benim eskileride 1000 e sayariz dedi Tabiki benim bu teklif aklimi çeldi.4 lastik toplamda 2400 e geliyor sökme takma dahil.Sizce bu fikri degerlendirmeli mi yoksa yaza doğru bilindik markaralara fazla parami vermeliliyim? Teşekkür ediyorum görüşleriniz için.

kusura bakmazsanız sert yorum yapacağım.

Sizin eski ölmüş lastikleriniz adamın gözünde 1000 TL yapıyorsa neden aynı lastiklerden devam etmiyorsunuz? 1700-1800 lira aynı lastiğin yenisi 4 tane alacaksınız 7200 lira yapacak sibobu takması vs. etti 7500TL. Diğeri 850x4=3400TL. Her durumda adam 1000 lira sizin eski lastiklere veriyor (çıkma diye 500 lira tanesine fiyat koyacak yağlayıp rafına takacak oradan da para kazanacak) iki lastik aradaki fark 3000 lira. Bu arada yarın öbür gün yeni lastiklerinizi satmaya çalıştınız diyelim 2. el Hankook lastiklerin para ettiğini unutmayın. Alacağınız starmaxx naurenlerin 2. el bir değeri yok. Bunu aldığınız lastikçiye de rahatlıkla sorabilirsiniz.

Aynı zamanda lastik dediğiniz şey fren, yol tutuş ve gürültü demek. 1 metre sizi kısa mesefede durdursa arabanızın tüm ön panelini ön farlarını kaputunu kurtarması demek. Yani 3000 TL lastikten kaçıp 300.000TL ile karşılaşmayın...

kusura bakmazsanız sert yorum yapacağım.

Sizin eski ölmüş lastikleriniz adamın gözünde 1000 TL yapıyorsa neden aynı lastiklerden devam etmiyorsunuz? 1700-1800 lira aynı lastiğin yenisi 4 tane alacaksınız 7200 lira yapacak sibobu takması vs. etti 7500TL. Diğeri 850x4=3400TL. Her durumda adam 1000 lira sizin eski lastiklere veriyor (çıkma diye 500 lira tanesine fiyat koyacak yağlayıp rafına takacak oradan da para kazanacak) iki lastik aradaki fark 3000 lira. Bu arada yarın öbür gün yeni lastiklerinizi satmaya çalıştınız diyelim 2. el Hankook lastiklerin para ettiğini unutmayın. Alacağınız starmaxx naurenlerin 2. el bir değeri yok. Bunu aldığınız lastikçiye de rahatlıkla sorabilirsiniz.

Aynı zamanda lastik dediğiniz şey fren, yol tutuş ve gürültü demek. 1 metre sizi kısa mesefede durdursa arabanızın tüm ön panelini ön farlarını kaputunu kurtarması demek. Yani 3000 TL lastikten kaçıp 300.000TL ile karşılaşmayın...
Hocam haklısınız bende boyle bir teklifle karşılaşınca bir anlik aklım karıştı.Cok ciddi fiyat farki olunca fakat starmax gerçekten iyi bir lastik değilmiş arastirinca biraz...Bu yaz iyi bir marka alip takacagiz bakalim Teşekkürler yorumunuz için.

Eski lastiklerle 1 yıl daha tasarruf yapayım derken geçen sene ani frenleme de aracı durduramamıştım ve gümmmmm öndekine vurmuştum. Lastikte tasarrufa gitmemekte fayda var. 1-Lastik iyi marka ve testleri başarılı olmalı 2- 4 yıl bitince yenilenmeli.

Bundan önceki aracım Polo 6C idi. İlk sahibiydim. 4 sezon boyunca 39bin km yol yapmıştım. Lastiklerin dişleri yarıdan fazlaydı ancak yıldan dolayı artık tutuş özelliğini kaybetmişti. @CaptainJava Emre Bey'in yaşadığı olayı birebir yaşadım. Önümde sola dönmek için aniden duran bir araca arkadan çarpmıştım. Allah'tan ucuz atlatıp sadece ön tampon hafif yırtılıp ve sol far ayakları kırılarak atlattım. 2020'de pandemi henüz ülkemizde başlamamışken uzun bir dönem işsizlik dönemindeydim bu yüzden lastiklerimi değişememiştim. O olaydan 1 ay sonra işe başlayıp maaşımı alır almaz 4 lastiğimi değiştirmiştim. Şu anki aracımı da eski sahibi üzerindeki fabrikasyon lastiklri 60bin km 5 sezon kullanmış ve muhtemelen eski lastikten dolayı duramayıp bir araca arkadan çarpmış. Kaput ucunda belli belirsiz bir ezik oluşmuş. O hasarı önemsemeyip almıştım. Alır almaz ilk işim yine dişleri yarıdan fazla olan lastikleri değiştirmek olmuştu. Velhasılıkelam @CaptainJava ve @fanajal 'ın dediği gibi lastikler ihmale gelmiyor.

En kisa zamanda sifir guzel bir lastik alip garajima koyacağım onerilerinize açığım.Bu aralar Hankook ventus prime 4 dikkatimi çekiyor.

Hocam bütçede sıkıntım yok lastik benim için çok önemli diyorsanız nokian öneririm VW olsun yada olmasın bu güne kadar 4 arabam oldu hepsinde yazlık ve kışlık nokian kullandım hem sessiz hem yol tutuşu çok çok iyi

Hocam bütçede sıkıntım yok lastik benim için çok önemli diyorsanız nokian öneririm VW olsun yada olmasın bu güne kadar 4 arabam oldu hepsinde yazlık ve kışlık nokian kullandım hem sessiz hem yol tutuşu çok çok iyi
Bütçede sikinti yok ama fiyat farklılıkları değişik arayışlara yonlerdiriyor neden fazla para diye sorgulama gereği duyuyor ama ne kadar para okadar köfte araba şakaya gelmez en iyisi neyse onu alacagiz.

ADAC testlerine bak. Ilk 3 te olanlardan birini butcene gore al. Lastikten ekonomi olmaz, hayati ekipmanlarin basinda gelir..

+1 sessizlik konusunda başarılı

Nokian WR D4 195/65 R15 91T Kış Lastiği kullanıyorum bu kış 3. Senesi olacak.

Benim tavsiyem falken dunlop ve hankook diğerleri çok pahalı.

Ben sadece yaz lastiği kullanıyorum. 235 45 18

Geri
Üst Alt