Lastik seçimi hakkında görüşleriniz...

Herkese iyi forumlar, lastik konusu açılmışken bir şey sormak istiyorum. Aracımda fabrika çıkışı "Dunlop" takılıydı. Geçen sene sağ ön lastiğim patlamıştı, bende gidip daha sağlıklı olacağı için ön lastiklerini ikisini de "Pirelli" taktım. Servise gittiğim zaman arka lastikler "Dunlop" ön lastikler "Pirelli" diş uyuşmazlığı var lastikleri arası bu şekilde sağlıklı değil ya önleri de "Dunlop" yap yada arkaları "Pirelli" yap şekil uymadığı için lastikler çabuk yıpranır dedi. Böyle bi durum var mı?

Benim tavsiyem falken dunlop ve hankook diğerleri çok pahalı.

Ben sadece yaz lastiği kullanıyorum. 235 45 18
Selamlar.Ventus Prime 4 dikkatimi çekiyor hocam.Ventus Prime 3 te var ama hangisi daha iyidir bilemiyorum.Mahalleden bi arka almis 4 u gayet memnunum diye konustuk.Fiyat olarak ta 940 tl.Hoş gibi.

Haklilar. tum lastikler ayni marka ve ayni tarihli /asinma limiti ayni olmasinda fayda var ..

@Asiatic anladım hocam fakat şuan ekonomik olarak yeni lastik alamam ciddi bi zararı var mı? yoksa tek zararı ömrüne mi?

@Asiatic Cevabımı aldım

Ön arka lastikler farklı olursa ne olur?

Aracın kontrolü değişecektir; çünkü ön/arka dengesi ters çevrilmiş olacaktır. Aracın ön tarafında daha az yol tutuş hakimiyetine alışmış olan sürücü, bu durumda zorlanacaktır. Kaygan bir yolda, arka taraf, ön tarafa göre daha az yol tutuş sergileyecektir

Herkese iyi forumlar, lastik konusu açılmışken bir şey sormak istiyorum. Aracımda fabrika çıkışı "Dunlop" takılıydı. Geçen sene sağ ön lastiğim patlamıştı, bende gidip daha sağlıklı olacağı için ön lastiklerini ikisini de "Pirelli" taktım. Servise gittiğim zaman arka lastikler "Dunlop" ön lastikler "Pirelli" diş uyuşmazlığı var lastikleri arası bu şekilde sağlıklı değil ya önleri de "Dunlop" yap yada arkaları "Pirelli" yap şekil uymadığı için lastikler çabuk yıpranır dedi. Böyle bi durum var mı?
Mühendis değilim ama mantıken aşınmayla alakalı bir durum olacağını sanmıyorum. Sadece yol tutmaları, frenlemeleri, sürtünmesi, ses seviyeleri, suda kızaklama km farkları vs. farklı olur. Buradaki tehlike ön arka lastik farklılığından dolayı Sert girilen virajlarda arka tutunmayı bırakıp atabilir veya kafadan kayabilir gibi.

Yeni bir lastik olmasi itibariyle pek kullanan olmamasi itibariyle soyleyeyim pilot sport 5 ler de guzel biraz pahali lakin gayet memnunum ben

Mühendis değilim ama mantıken aşınmayla alakalı bir durum olacağını sanmıyorum. Sadece yol tutmaları, frenlemeleri, sürtünmesi, ses seviyeleri, suda kızaklama km farkları vs. farklı olur. Buradaki tehlike ön arka lastik farklılığından dolayı Sert girilen virajlarda arka tutunmayı bırakıp atabilir veya kafadan kayabilir gibi.
Aslında daha öyle bir durum yaşamadım 1 senedir ama bu yaşamayacağım anlamına gelmiyor en iyisi kış gelmeden arkaları da değiştireyim

Peki arkaları mı pirelli yapayım yoksa önleri mi dunlop yapayım?

Peki arkaları mı pirelli yapayım yoksa önleri mi dunlop yapayım?
Pirellileri sonradan takdigina gore cikma filan degilse yenidir zannediyorum. Yeni ise arkalarida pirelli yapin.
Eger cikma ise hangisinin tarihi yeni ve disleri iyi ise hepsini ondan yapin (dis kadar tarih de onemli)

Ben olsam ne yapardim: Pirelli de eski tarihli ise 4 unu de yenilerdim. Dunloplar 4 yil olmus. Zaten lasik omru kac km yaparsa yapsin 5 yildir.

Geri
Üst Alt