Selamlar.Ventus Prime 4 dikkatimi çekiyor hocam.Ventus Prime 3 te var ama hangisi daha iyidir bilemiyorum.Mahalleden bi arka almis 4 u gayet memnunum diye konustuk.Fiyat olarak ta 940 tl.Hoş gibi.Benim tavsiyem falken dunlop ve hankook diğerleri çok pahalı.
Ben sadece yaz lastiği kullanıyorum. 235 45 18
aracin dengesini bozar. Ozellikle bir virajda veya aniden durma egiliminde filan.@Asiatic anladım hocam fakat şuan ekonomik olarak yeni lastik alamam ciddi bi zararı var mı? yoksa tek zararı ömrüne mi?
Mühendis değilim ama mantıken aşınmayla alakalı bir durum olacağını sanmıyorum. Sadece yol tutmaları, frenlemeleri, sürtünmesi, ses seviyeleri, suda kızaklama km farkları vs. farklı olur. Buradaki tehlike ön arka lastik farklılığından dolayı Sert girilen virajlarda arka tutunmayı bırakıp atabilir veya kafadan kayabilir gibi.Herkese iyi forumlar, lastik konusu açılmışken bir şey sormak istiyorum. Aracımda fabrika çıkışı "Dunlop" takılıydı. Geçen sene sağ ön lastiğim patlamıştı, bende gidip daha sağlıklı olacağı için ön lastiklerini ikisini de "Pirelli" taktım. Servise gittiğim zaman arka lastikler "Dunlop" ön lastikler "Pirelli" diş uyuşmazlığı var lastikleri arası bu şekilde sağlıklı değil ya önleri de "Dunlop" yap yada arkaları "Pirelli" yap şekil uymadığı için lastikler çabuk yıpranır dedi. Böyle bi durum var mı?
Aslında daha öyle bir durum yaşamadım 1 senedir ama bu yaşamayacağım anlamına gelmiyor en iyisi kış gelmeden arkaları da değiştireyimMühendis değilim ama mantıken aşınmayla alakalı bir durum olacağını sanmıyorum. Sadece yol tutmaları, frenlemeleri, sürtünmesi, ses seviyeleri, suda kızaklama km farkları vs. farklı olur. Buradaki tehlike ön arka lastik farklılığından dolayı Sert girilen virajlarda arka tutunmayı bırakıp atabilir veya kafadan kayabilir gibi.
Teşekkür ederim inceliyorum şuanhttps://www.tyrereviews.com/Article/2022-Tyre-Reviews-Winter-Tyre-Test.htm
225/45/17 ebatlara göre en iyi kışlık lastik sıralaması her şarta göre değerlendirilmiş ve açıklanmış. Ayrıca kendi lastik ebatlarınıza göre de karşılaştırma yapabilirsiniz.
İncelemenizi tavsiye ederim.
Pirellileri sonradan takdigina gore cikma filan degilse yenidir zannediyorum. Yeni ise arkalarida pirelli yapin.Peki arkaları mı pirelli yapayım yoksa önleri mi dunlop yapayım?