Performanslı kullanmayı seviyorum derseniz dizelden sonra sizin beklentinizi 1.4 karşılayacaktır hocam.
Performanslı kullanım yapmayacağım genelde sakin sürüş tarzını benimserim derseniz 1.2 olabilir. Dizelden sonra bir miktar tork düşüklüğüne hazırlıklı olun.
Konfor lastikten ve ona basılan basınç miktarından çok farkedebiliyor, şuanki aracınız midline plus ise 15 jant var büyük ihtimalle üzerinde. Bu jantlarda yanak yüksekliği fazladır ve daha konforlu hissettirir aslında. Eğer lastikler çok eskidiyse ve sert hamurlu bir lastik ise yada basılan basınç miktarı yüksek ise bundan dolayı konforsuz hissettiriyor olabilir. Yumuşak hamurlu bir marka lastik değişimi ve fabrikanın önerdiği basınç değerinde basınçla kullanabilirsiniz. sürücü kapısının orada ya da benzin kapağının orada bu değerler yazar
(benim 1.2 midline plus araçta fabrika 29 psi önermiş, gerçekten konforlu oluyor o haliyle ama ben 34 psi değerinde kullanıyorum konfordan feragat edip.)
Comfortline modeline geçtiğinizde ölçü 16 jant olacak ve yanak yüksekliği azalacak ve bir tık aşağıda konfor hissedebilirsiniz. Tabi lastikler yeni alınmış ve yumuşak hamurlu bir lastik değilse.
Genel olarak gözlemlediğim araçlar satılırken üzerindeki lastikler 4 - 5 - 6 yıllık olabiliyor. Nadiren yeni değişmiş kaliteli bir lastikle satılan araçlar ilanda oluyor.
1.6 tdi ile 1.2 tsi yakıt tüketimini km bazında maliyeti karşılaştırıldığında eğer çok trafikte kalınmıyor ve akıcı bir rotada güzergahınız varsa şuan için neredeyse aynı gibi (mazot 27tl benzin 21tl den araçların fabrika tüketim verileriyle hesaplandığında)
Bu rakamlar şimdilik böyle ancak yakın uzak gelecekte benzin mazot fiyatları yer değiştirirse o zaman birşey diyemem.
Aracınızdan memnunsanız, bir problemi yoksa, bakımlarından eminseniz, yeni alacağınız araçta aynı şeyleri yakalamak tekrar mümkün olabilecek mi bunu da dikkate almakta fayda var.
Dizel araç hala satışlarda bir tık yüksek rakamlara satılabiliyorsa; yani aynı yıl aynı km de midline plus ı sattığınızda comfortline rahatlıkla alınabiliyorsa denenebilir elbette.
Bunları yazarken bilmediğim birşey var. Dizel Golf süspansiyon ve yayları benzinli modellerine uymadığını ve farklı olduğunu biliyorum, ama benzinlilere göre daha sert midir yapısı?
Eski konularda mutlaka konuşulmuştur, karıştırmak faydalı olabilir değişim kararı vermeden önce.