AutoHold kullanımı

ugur.dogan

Katılımcı Üye

İsim
Uğur
Araç
Golf
Arkadaşlar merhaba

Bir şey danışmak istiyorum.
Auto hold kullanımı baskı balatanın kullanımına zararlı mıdır, yoksa yararlı mıdır
Bu konuyla ilgili görüşlerinizi merak ediyorum.
Auto hold aktifken debriyajı çektiğimde sanki bir şeyin zorlandığını hissediyorum ama pekte bilgim yok sizlere danışmak istedim.
Görüşlerinizi bu yönde iletmenizi rica ediyorum. Teşekkürler.

Ben sadece yokuşlarda arkada araç varsa kullanıyorum ayağımı frenden çekince araç gidiyor mis gibi gaza da yüklenip yakıtı boş yere harcamıyorum

Arkadaşlar merhaba

Bir şey danışmak istiyorum.
Auto hold kullanımı baskı balatanın kullanımına zararlı mıdır, yoksa yararlı mıdır
Bu konuyla ilgili görüşlerinizi merak ediyorum.
Auto hold aktifken debriyajı çektiğimde sanki bir şeyin zorlandığını hissediyorum ama pekte bilgim yok sizlere danışmak istedim.
Görüşlerinizi bu yönde iletmenizi rica ediyorum. Teşekkürler.
Aslında oldukça faydalıdır.Manuel ve Auto Holdsuz bir arabaya bindiğinizde (örneğin taksiler vs.) arabayı kalkarken boğulma noktasında kaldırır ya da dururken arabayı bir ileri bir geri oynatırlar.Bu hareket debriyajı ve baskı balatayı oldukça ısıtır,ayrıca aşındırır.Auto hold arabayı tutacağından dolayı motoru olması gerektiğinden 150 200 devir yukarıda tutar.Bu motorun boğulma noktasını kaldırır,araba olması gereken devire geldiğinde Auto Hold aracı bırakır.Fark ederseniz manuel arabalar kalkarken debriyaja basılmasından dolayı motor aksamını şanzımandan ayırır,araba 30-40 santim geriye gider ve öyle kalkar.Ayrıca Auto Hold ve ESC birleşince baskı balata-debriyaja gerek kalmaz.Mesela gaz pedalına bir kere dokunduğunuzda araç gaza basmadığınız halde gider.Bu evrede araç kavramayı kullanır.

• Beğen
Tepkiler: SBG
konuyla tam alakalı değil ama ilk defa auto holdu olan bir aracım oldu, frene basmak zorunda olmamak ve geri kaymayacağını bilmek müthiş konfor, baskı balataya zararı yoktur bence de ama olsa da kullanırdım :)

Öncelikle merhaba herkese iyi forumlar,
En son aracımı servise götürdüğümde vites topuzuna bi kart takmışlar "DSG araçlarda, autohold konumunda olsa bile frene basınız ayağınızı frenden çekmeyiniz" yazıyo. Akşam eve gidince fotoğrafını atarım hala duruyo.

Öncelikle merhaba herkese iyi forumlar,
En son aracımı servise götürdüğümde vites topuzuna bi kart takmışlar "DSG araçlarda, autohold konumunda olsa bile frene basınız ayağınızı frenden çekmeyiniz" yazıyo. Akşam eve gidince fotoğrafını atarım hala duruyo.
Yaziyi mi guncellediler acaba benim araca da asmislardi
Ayaginizi cekmeyiniz yazmiyordu

2 sene onceki servise girdigimde

Bu galiba. Ama autohold tabiri yok
CFF895BE-43F0-4B1F-A0B6-1C91E900522C.jpeg

Arkadaşlar, yorumlarınız için teşekkür ederim.
Ancak ben bi sanayi ustasından bi kere bunu kapat baskıyı tutuyor dediği için sizlere danısmak istedim birazda. O zaman çok detaya girmemiştim ama kafamda takıldı. He tabikide her usta her şeyi doğru biliyor diye bir şey yok.

Size başımdan geçen bir olayı paylaşmak isterim konuyla doğrudan ilgisi olmasa da biraz olsun alakası var.
Güncel kullandığım aracı aldım(Leon) birkaç gün sonra arkadaşın yanına gittim. O, buluştuğumuzda kullanmayı sever o sebeple genellikle kendisine kullandırırdım.
Yine o seferde de verdim arabayı ben yolcu koltuğuna geçtim. E5'ten karşıya doğru gidiyoruz tam Mecidiyeköy trafiğine geldik dur-kalk trafiğe bağladık.
Baktım araba hafif hafif titriyor her durduğumuzda... Hemen göstergeye ve el freni göstergesinin altına(autohold ışığı) baktım yanmıyor. Yeşil renkli park freni de yanmıyordu durdukça.
Arkadaşa "Autohold'u mu kapattın?" dedim. Dedi ki: "kalkma hissiyatını sevmiyorum böyle daha güzel, ben böyle kullanıyorum."
Kendisi hep böyle kullanıyormuş DSG'li araçları.
Sonra kendisiyle yarım saat şanzıman, kavramanın tam basınca ayrılması, ağır trafikte kavrama ısınması muhabbeti yaptık. :)
İkinci el araç almak noktasındaki riski de böylece anlamış oldum. Her insanın kullanımı bir değil. Siz üstüne titreyerek binersiniz; bir başkası biraz pürüzsüz hissiyat için frene dahi tam basmadan kavramayı yaka yaka araç kullanır. :)

Ohhoooo ???
İsim gücüm yok fren pedalına tam basarak mı BEKLİYCEM
120 saniye her kırmızı ısıkta
Her durkalkta
Ayagımız yorulursa elle bassak olurmu ki ?Ekli dosyayı görüntüle 61325
Yok hocam 😀 zaten autohold li araclar icin soylemiyor bunu bence. Autohold devreye gordikten sonra ayagi frene bassan da basmasan da farketmez. Balata zaten kilitli durumda.

Yok hocam 😀 zaten autohold li araclar icin soylemiyor bunu bence. Autohold devreye gordikten sonra ayagi frene bassan da basmasan da farketmez. Balata zaten kilitli durumda.
Anladım.

Eski nesil autoholdsuz / elektronik park frensiz araçlar icin o zaman bu kural.

Ancak?

Taigo ?
Karadüzen kollu Cekmeli el freni var.
Elektronik park freni yok
Auto hold varmı bu taigolarda ?
Eger yoksa ???
Bu ilkel talimat ?? Taigo icin geçerli o zaman

Geri
Üst Alt