Çok ciddi bir durumdan bahsetmissiniz. Sürüş olarak ben motoru genelde yormam. Gazı kökledigim gorulmemistir. Ayrıca araç 2017 model. Tabi bilinmez kul yapısı sonuçta olmaz olmaz. Ben de her ihtimale karşı randevu aldım bakalım ne diyecekler. İnşallah dediğin ihtimal gerçek olmaz.İnşallah devirdaim kaçırıyordur,genleşme kabının kapağından kaçırıyordur,hortumlardan kaçırıyordur vs vs.
Arkadaşım aynı sıkıntıyı volvo’da yaşadı,detaylı inceleme sonucunda motorun bloğundaki kılcal çatlaktan suyu buharlaştırdığını tespit etmişlerdi.
Bence ihmale gelmeyecek bi sıkıntı.
Su eklemek sadece anlık çözüm olur sorunu çözmez
Şuan seviye normal., motor sıcak olduğu için seviye yukarı çıkar.,2017 Golf Tdi haline 53000 km'de bugün yine üstte kurşun kalemle işaretledim yere kadar saf su ekledim. 24 km yol yaptım. Son seviye aşağıdaki gibi.
Su pompası değişti arkadaşlar 4600 TL sıkışmış. Güncel masraf faturası aşağıda.Şuan seviye normal., motor sıcak olduğu için seviye yukarı çıkar.,
2017 model araç; son 2-3 yıldır seviyeyi hiç kontrol etme ihtiyacı duymadıysanız., azar azar eksilterek bugüne kadar gelinmiştir.,
VW araçlar her sene azar azar eksiltme yapıyor., siz de farkında olmadan kotrol etme gereği duymadıysanız en sonun da uyarı ışığı yakmıştır.,
Şayet siz zaten (geçmişten bugüne kadar) su seviyesini kontrol etmeyi ihmal etmediyseniz., ve bir an da ani su eksiltmesi yaptıysa işte o zama devirdaim pompasından şüphelenmesi gerekir.
Geçmiş olsun. Sorunun oradan olduu nasıl anlaşıldı ve sorun çözüldü mü şuan?Su pompası değişti arkadaşlar 4600 TL sıkışmış. Güncel masraf faturası aşağıda.
Soğutma sivisini kontrol edin uyarısı verdikten sonra ben saf su ekledim. Bir hafta kadar takip ettim. Su eksiltme devam etti. Servis basınç cihazı bağlayarak devirdaim pompasinin arızalı olduğunu tespit etti. Şimdi yine takipteyim. Yapılan işlemin iki yıl garantisi olduğundan kafam rahat.Geçmiş olsun. Sorunun oradan olduu nasıl anlaşıldı ve sorun çözüldü mü şuan?
Cevap için teşekkürler. Ne kadar sürede ne kadar eksiltme yapıyordu, bir de ara ara güncelleme yaparsanız ara ara süper olurSoğutma sivisini kontrol edin uyarısı verdikten sonra ben saf su ekledim. Bir hafta kadar takip ettim. Su eksiltme devam etti. Servis basınç cihazı bağlayarak devirdaim pompasinin arızalı olduğunu tespit etti. Şimdi yine takipteyim. Yapılan işlemin iki yıl garantisi olduğundan kafam rahat.