ÖTV Muaf alınmış arabayı süresi dolmadan satın almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Slverr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Slverr

Yeni Üye
İsim
Erdi
Araç
Golf
Selam arkadaşlar engelli raporuyla alınmış 2019 model 1.5 tsi alma arefesindeyiz sahibinin ödemesi gereken Bi KDV yada ÖTV tarzı bişey varmış ruhsatti sahibi engelli vatandaş babası vekalet ediyor fakat aracı kullanan amcası. Böyle Bi durumda ben kaporayı ve araç bedelini ruhsat sahibi engelli vatandaşın vekalet sahibi babasına mı yapmalıyım dikkat etmem gereken Bi husus varmı acaba. Bir de Ümraniye de hangi ekspertize gitmeliyiz bilmemiz baktırmamız gerekn Bi nokta varmıdır bilgisi olanları beklerim şimdiden teşekkür ederim

Ruhsat sahibinin durumu engelli ama vekalet belgesi falan isticem o zaman öyle göndereyim kaporayı

Vergisiyle benim alakam yok ki adam satışa hazır hale getirecek ben piyasa fiyatına satın alıcam sadece ama beraber vergi dairesi beraber gitmemiz gerekiyormuş galiba

• Beğen
Tepkiler: Rx7
Vergisiyle benim alakam yok ki adam satışa hazır hale getirecek ben piyasa fiyatına satın alıcam sadece ama beraber vergi dairesi beraber gitmemiz gerekiyormuş galiba
Bildigim konu degil acikcasi ama düsük vergi gösterirlerse ileride sorun cikabilir diye tahmin ediyorum, piyasayla ayni fiyatsa hic ugrasmayin, golf'ten bol ne var piyasada, öyle nadir bulunan bir arac degil, siz piyasa fiyatina alirsiniz ama alici vergiyi düsük gösterip kar edebilir, arabanin degeri nasil belirlenip vergi hesaplaniyor bilmiyorum, sadece dikkat edin, iyice arastirin.

ben bu konuyu bılıyorum.

sırasıyla anlatayım

önce araç ruhsat sahibi için aracın ötvsi ödenecek. ( engel sebebi nedir? - mirasçıları ilerde bi dava patlatır al başına bela yaşı kaç araç sahibinin)
istanbulda ümraniyede bu iş oluyor. araç alınırken ki faturada ham araç tutarı yazıyor vergisiz, yüzde 60la hesapla ödenecek tutar o
aracın ödenemsi gereken vergi tutarı çıkartılıyor.
sonra o belgeyle ödeme yapılıyor.
trafikten araç çekiliyor daha sonra tekrar sokulacak. engelli ruhsatı iptal edilip hususi normal bildiğin araç ruhsatı çıkartılacak. ruhsat dönüştürülürkende para ödeniyor. trafikten çekmek içinde ödeme yapılıyor. küçk küçük ödemeler ama toplamda 2bini bulabilir geçebilirde.
daha sonra engelli aracı normale dönecek.
sonra vekalet yoluyla sana satışı yapılır.
sakın ama sakın vergi tutarını sen onlara gönderme.
onlar gıtsın ödesın uğraşsın.
çunku ıyı nıyetle olacak iş değil.
eger pıyasadakı benzer araç ile aradaki fark 50 bin değilse hiç girme topa.

Ümraniyede nakil vasıtalar vergi dairesine gidiyorsunuz. Orada aracı alırken ki ötv kdv si hesaplanıyor ödemeyi oraya yapıyorsunuz. Ödemeden sonra araç üzerindeki 5 yıl satılamaz ibaresi kalkıyor. Aracı alacak kişi üzerine kağıt veriyorlar (diye biliyorum). Notere geçip satış işlemini yapıyorsunuz hocam.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Fiyatı yaklaşık normal piyasa fiyatı öncelikle onu belirteyim. Ayrıca satıcı kişi ruhsat sahibinin amcası. Bana söylediği beraber gidip vergisi ödicem 65 bin gibi rakamdan bahsediyor sonra notere gitcez aynı günde olur dedi. Galiba aracı sattığın dair orda bizimde bulunmamış gerekiyor ben sadece araç bedelini vericem en son noterde gerisini o öder artık onu yarın konuşcaz. Kapora göndermeye de çekindim ruhsat sahibi olmadığı için. Ayrıca bu araç vergiden muaf ise 2. Dönem vergisi bize yansırmı yoksa satıcı araç ruhsatını engelliden çevirirken ödicek mi.

ben bu konuyu bılıyorum.

sırasıyla anlatayım

önce araç ruhsat sahibi için aracın ötvsi ödenecek. ( engel sebebi nedir? - mirasçıları ilerde bi dava patlatır al başına bela yaşı kaç araç sahibinin)
istanbulda ümraniyede bu iş oluyor. araç alınırken ki faturada ham araç tutarı yazıyor vergisiz, yüzde 60la hesapla ödenecek tutar o
aracın ödenemsi gereken vergi tutarı çıkartılıyor.
sonra o belgeyle ödeme yapılıyor.
trafikten araç çekiliyor daha sonra tekrar sokulacak. engelli ruhsatı iptal edilip hususi normal bildiğin araç ruhsatı çıkartılacak. ruhsat dönüştürülürkende para ödeniyor. trafikten çekmek içinde ödeme yapılıyor. küçk küçük ödemeler ama toplamda 2bini bulabilir geçebilirde.
daha sonra engelli aracı normale dönecek.
sonra vekalet yoluyla sana satışı yapılır.
sakın ama sakın vergi tutarını sen onlara gönderme.
onlar gıtsın ödesın uğraşsın.
çunku ıyı nıyetle olacak iş değil.
eger pıyasadakı benzer araç ile aradaki fark 50 bin değilse hiç girme topa.
Ben vergiye dair hiç bir ödeme yapmıcam adam aracı satışa hazır hale getirecek sonra ben noterden satışını alıcam şimdilik durum bu

Bildigim kadarı ile düşük vergi gösterme gibi bir durum yok vergi dairesi alınmamış ötv ve ötv nin kdv sini alıyor rehin kalkıyor araç satışa hazır hale getirliyor.
Üstad bende Anene vefatından dolayı engelli aracını sattım aynen bu şekilde oluyor.

Peki bu konu adı altında bir soru da ben sormak istiyorum . 2019 ekim ayında ÖTV indirimli araç aldım 5 yıllık satamama engeli 2024 yılında bitiyor. Yani o satamama engeli kalktığı takdirde varisler ile birlikte notere gidip aracı kendi üzerime aldığım zaman iş bitiyor değil mi? Bana da böyle ordan oraya git o vergiyi öde bu vergiyi öde çıkar mı? Bilgisi olan var mı?

Ben vergiye dair hiç bir ödeme yapmıcam adam aracı satışa hazır hale getirecek sonra ben noterden satışını alıcam şimdilik durum bu
şöyle diyim bu işlemi yapılması basit gibi duruyor ama burası türkiye ve vergi işin içine giriyor.

daha sonra trafik giriyor. rehin kalkması arabanın tafikten çekilip geri sokulması uzun. sen hiç bir evresinde olmana gerek yok.

onlar aracın ruhsatını satılamaz engelli aracından normal hususiye çevirsinler. amcada vasilik belgesi var galiba. engelli kişilerde işlem yapılmasına olanak saglayan belge.

Peki bu konu adı altında bir soru da ben sormak istiyorum . 2019 ekim ayında ÖTV indirimli araç aldım 5 yıllık satamama engeli 2024 yılında bitiyor. Yani o satamama engeli kalktığı takdirde varisler ile birlikte notere gidip aracı kendi üzerime aldığım zaman iş bitiyor değil mi? Bana da böyle ordan oraya git o vergiyi öde bu vergiyi öde çıkar mı? Bilgisi olan var mı?
offf okurken canım sıkıldı resmen. işin içine varis girince ben tutuluyorum.

şimdi engelli ruhsat sahibi kim?

Geri