ÖTV Muaf alınmış arabayı süresi dolmadan satın almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Slverr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peki bu konu adı altında bir soru da ben sormak istiyorum . 2019 ekim ayında ÖTV indirimli araç aldım 5 yıllık satamama engeli 2024 yılında bitiyor. Yani o satamama engeli kalktığı takdirde varisler ile birlikte notere gidip aracı kendi üzerime aldığım zaman iş bitiyor değil mi? Bana da böyle ordan oraya git o vergiyi öde bu vergiyi öde çıkar mı? Bilgisi olan var mı?
Artık ordan oraya git, yok trafiğe git, tekrar vergi dairesine git falan bunlar kalktı., Artık noter de hepsi halloluyor, başka bir kuruma gitmenize gerek kalmıyor.

Yalnız konuyu açan arkadaşın engelli den araç satın alma durumu oldukça çetrefil li ve dolandırıcılığa çok müsait duruyor., çok dikkatli olması lazım., yapılacak en ufak hata da cebindeki birikimi elinden uçup gider., yok satıcı amcasıymış falan bunlar sıkıntılı durumlar.,

Zaten normal piyasa fiyatına gelicek ise engelli aracı almak ile uğraşmanın ve risk almanın hiç bir mantığı yok., piyasa 2. el satılık aynısından yüzlerce araç var.

offf okurken canım sıkıldı resmen. işin içine varis girince ben tutuluyorum.

şimdi engelli ruhsat sahibi kim?
Annem, büyük dayım, küçük dayım ve anneannem 4 kişi görünüyor ruhsatta

Artık ordan oraya git, yok trafiğe git, tekrar vergi dairesine git falan bunlar kalktı., Artık noter de hepsi halloluyor, başka bir kuruma gitmenize gerek kalmıyor.
O zaman iyi bari ya 😮‍💨

Vergisiyle benim alakam yok ki adam satışa hazır hale getirecek ben piyasa fiyatına satın alıcam sadece ama beraber vergi dairesi beraber gitmemiz gerekiyormuş galiba
satışa hazır hale getirmek kolay ve çok hızlı bir süreç değil. araç için değer biçim işi v.s. uğraştırıyor

Peki bu konu adı altında bir soru da ben sormak istiyorum . 2019 ekim ayında ÖTV indirimli araç aldım 5 yıllık satamama engeli 2024 yılında bitiyor. Yani o satamama engeli kalktığı takdirde varisler ile birlikte notere gidip aracı kendi üzerime aldığım zaman iş bitiyor değil mi? Bana da böyle ordan oraya git o vergiyi öde bu vergiyi öde çıkar mı? Bilgisi olan var mı?
iş uzun ve zaman alan bir süreç sizi bekliyor

Artık uzun bir süreç olmuyor., tüm işlemler noterden 1 saat içinde hallediliyor., başka hiç bir devlet kurumuna gitmeye gerek kalmıyor.
değişti mi?

süper olmuş eskiden neydi öyle 2 günde zor bitiyordu.

iş bilmeyen kamu personelide cabası.

Yalnız konuyu açan arkadaşın engelli den araç satın alma durumu oldukça çetrefil li ve dolandırıcılığa çok müsait duruyor., çok dikkatli olması lazım., yapılacak en ufak hata da cebindeki birikimi elinden uçup gider., yok satıcı amcasıymış falan bunlar sıkıntılı durumlar.,

Zaten normal piyasa fiyatına gelicek ise engelli aracı almak ile uğraşmanın ve risk almanın hiç bir mantığı yok., piyasa 2. el satılık aynısından yüzlerce araç var.
Aracın devrini yapacak kişi ruhsat sahibinin babası gerekirse ben üstüme alayım sen benden satın al dedi adam ama devir ücretini benim vermemi istedi. Birde vergi dairesindr
satışa hazır hale getirmek kolay ve çok hızlı bir süreç değil. araç için değer biçim işi v.s. uğraştırıyor
Aynı günde olmaz mı peki bilginiz varmı

Bu arada yarın eksper ve satış işini yapcaz kısmetse eksperden sonra ruhsat sahibinin babasıyla beraber vergi dairesinden borcunu ödicek ler sonra temiz kağıdıyla beraber noterden satışı yapcaz inşallah Allah utandırmasın gelişme olursa danışırım tekrar

Ödenecek olan otv ve KDV maliyeye odenmiyormu, bunuda mi noter tahsil ediyor?
Ayrıca arac engelli araç vasfinfan çıktığı an 2. Dönem mtv borcu yansıtılır..
Bir işin içinde amca dayı varsa ben bulasmam. Hele başkasının amcası dayısı varsa daha beter.
Bu engelli araçları için çok aile sorunları yaşandığına tanık oldum.
Umarim kolayca halledersiniz

değişti mi?

süper olmuş eskiden neydi öyle 2 günde zor bitiyordu.

iş bilmeyen kamu personelide cabası.
Aynen artık değişti işlemler kısa sürüyor.,

@Slverr ancak arkadaşın durumu farklı araç daha (5 yılı doldurmadığı için) ötv ve kdv 'nin ödenmesi için vergi dairesi gidilmesi gerekir., araç alınırken kdv 'yi ödediler., ancak bizim ülkemizde ötv 'nin üzerinden de kdv alındığı için yani aracın çıplak fiyatına önce ötv eklenip, sonrada kdv eklendiği için aracı bayiden alınırken ödenilen kdv ile., Şuan ödenmesi gerekecek kdv daha fazla olacağından bu farkın da ödenmesi gerekecek.,

Yine araç 5 yılı doldurmadan satılacağı için Trafik şubeye gidilmesi gerekecek., arkadaşın durumu farklı bir durum olduğu için onun işlemleri oldukça uğraş gerektirir.

Aracın hiç bir ödemesini siz yapmayın araç ne zaman satışa hazır duruma gelir, varsa tüm varisler notere gelir varislr vs.. imzalar o zaman ruhsat sahibi kimse onun adına ödemesini yapın., Babası, amca, dayı, kardeş vs.. bunların hiç biri kanunnen bir bağlayıcılığı yoktur., çok dikkat edilmesi gerekir., En ufak bir suistimal de başınız ağrır., ödediğiniz para bir an da boşa gider. Tüm işlemler bittikten sonra notere eğer ruhsat sahibi gelemiyorsa (neden gelemediği de enteresan) neyse..!! Satış için ruhsat sahibinin ---> (noter onaylı vekalet verdiği kişi) babası vs.. kimse o satışı yapabilir. Neden ruhsat sahibi gelemiyor muş..?

Aynen artık değişti işlemler kısa sürüyor.,

@Slverr ancak arkadaşın durumu farklı araç daha (5 yılı doldurmadığı için) ötv ve kdv 'nin ödenmesi için vergi dairesi gidilmesi gerekir., araç alınırken kdv 'yi ödediler., ancak bizim ülkemizde ötv 'nin üzerinden de kdv alındığı için yani aracın çıplak fiyatına önce ötv eklenip, sonrada kdv eklendiği için aracı bayiden alınırken ödenilen kdv ile., Şuan ödenmesi gerekecek kdv daha fazla olacağından bu farkın da ödenmesi gerekecek.,

Yine araç 5 yılı doldurmadan satılacağı için Trafik şubeye gidilmesi gerekecek., arkadaşın durumu farklı bir durum olduğu için onun işlemleri oldukça uğraş gerektirir.

Aracın hiç bir ödemesini siz yapmayın araç ne zaman satışa hazır duruma gelir, varsa tüm varisler notere gelir varislr vs.. imzalar o zaman ruhsat sahibi kimse onun adına ödemesini yapın., Babası, amca, dayı, kardeş vs.. bunların hiç biri kanunnen bir bağlayıcılığı yoktur., çok dikkat edilmesi gerekir., En ufak bir suistimal de başınız ağrır., ödediğiniz para bir an da boşa gider. Tüm işlemler bittikten sonra notere eğer ruhsat sahibi gelemiyorsa (neden gelemediği de enteresan) neyse..!! Satış için ruhsat sahibinin ---> (noter onaylı vekalet verdiği kişi) babası vs.. kimse o satışı yapabilir. Neden ruhsat sahibi gelemiyor muş..?
Bizzat yaptığım işlem şu şekilde: aracın ruhsat sahibinden bu işlemler için vekalet alıyorsunuz.Benim ki gibi vefat ettiyse varislerinden bu vekaleti alıyor satacak kişi.
Sonrasında vergi dairesine gidip bu aracı satacağız vergi borcu ne kadar diye sorduğunuzda size bedeli belirtip.Alıcı kişi ile birlikte form doldurup teslim ediyorsunuz. Ziraat bankası hesabınız varsa direk atabiliyorsunuz yoksa vezneye elden ödeme isteniyor.
Ödemeyi yaptıktan sonra tekrar işlemi yapan kişinin yanına gidip bir evrak alıyorsunuz,sonrasında direk notere gidip satışı yapıyorsunuz.
Ben trafiğe filan gitmeden direk bu şekilde yaptım işlemleri

Geri