Anahtar pilini değiştirin

erosmarcos

Üye
İsim
Erhan
Merhaba
Aracım 2021 model. Yaklaşık 1 yıl kullanımdan sonra pil uyarısı verince orjinal pili yeni GP 2032 ile değiştirdim. Uyarı gelmeye devam edince yeniden Duracell 2032 aldım. Ancak halen aynı uyarı geliyor. Kapıların açılması kapanması yada aracın çalışmasıyla ilgili sorun yok. Sadece aracı çalıştırınca uyarı gelmeye devam ediyor

Böyle bir sorun yaşayan var mı?

CR2025 ile CR2032 Arasındaki farklar,

Kalınlık (Yükseklik) :
CR2025 : 2,5 mm ölçülerinde
CR2032 : 3.2 mm ölçülerinde
(CR2032, CR2025'e göre 0,7 mm daha kalındır.)
Kapasite (mAh - miliamper saat) :
CR2025 : 150-170 mAh
CR2032 : 210-240 mAh
(CR2032 daha yüksek kapasiteye sahiptir, yani daha uzun ömürlüdür.)

Ama bu yükseklik farkından dolayı pil kapağı kasma yapıp, tırnakların aşınmasına neden olabilir.

Upvote 0

CR2025 ile CR2032 Arasındaki farklar,

Kalınlık (Yükseklik) :
CR2025 : 2,5 mm ölçülerinde
CR2032 : 3.2 mm ölçülerinde
(CR2032, CR2025'e göre 0,7 mm daha kalındır.)
Kapasite (mAh - miliamper saat) :
CR2025 : 150-170 mAh
CR2032 : 210-240 mAh
(CR2032 daha yüksek kapasiteye sahiptir, yani daha uzun ömürlüdür.)

Ama bu yükseklik farkından dolayı pil kapağı kasma yapıp, tırnakların aşınmasına neden olabilir.
CR2032 isterse 500 mAh olsun, hiç bir koşulda takılmaması gerekir,

42 numara ayak ölçüsü olan birisi 40 numara ayakkabı giymeye benziyor,

Daha kalın pilin (3-4 sene boyunca) oluşturacağı baskı devre kartına zarar verirse 40-45 bin lira nur topu gibi farura çıkartırlar,

Alt tarafı 3 kuruşluk pilden bahsediyoruz.

Son düzenleme:
Upvote 0
Standart ölçüdeki pil zaten 4-5 sene rahatlıkla yetiyor. Bu tip bir modifikasyonun düşüncesi bile boşa harcanmış zaman. :D
Keyless özellikli araçda 1-2 yıl genelde götürüyor diyorlar. Sonradan takılan bazı pillerde 1 yılı bile götürmüyor diyenler var.

Tabi piller ucuz. Uyumlu modelinden devam etmek iyidir.

Upvote 0
CR2032 isterse 500 mAh olsun, hiç bir koşulda takılmaması gerekir,

42 numara ayak ölçüsü olan birisi 40 numara ayakkabı giymeye benziyor,

Daha kalın pilin (3-4 sene boyunca) oluşturacağı baskı devre kartına zarar verirse 40-45 bin lira nur topu gibi farura çıkartırlar,

Alt tarafı 3 kuruşluk pilden bahsediyoruz.
Hocam bugün bizdeki kamiq in pili bitince değiştireyim dedim. Bendeki 2025lerden takacaktım. Bi baktım,2032 pil var. Esnetip mi taktılar dedim, yuvası genişti. Skoda keyless lı anahtarlarda 2032 kullanıyor olabilir mi? Susta kısmı da bizim vw den farklı onların.

Upvote 0
Hocam bugün bizdeki kamiq in pili bitince değiştireyim dedim. Bendeki 2025lerden takacaktım. Bi baktım,2032 pil var. Esnetip mi taktılar dedim, yuvası genişti. Skoda keyless lı anahtarlarda 2032 kullanıyor olabilir mi? Susta kısmı da bizim vw den farklı onların.
Hocam (pil kapağının iç kısmına) bakınız orada pil tipi yazmaktadır,

VW’den farklı olarak —>Skoda ‘da anahtarsız çalıştırma (kessy) olan veya olmayan anahtarlarda pil tipinde farklılık olabiliyor.

Upvote 0
Hocam (pil kapağının iç kısmına) bakınız orada pil tipi yazmaktadır,

VW’den farklı olarak —>Skoda ‘da anahtarsız çalıştırma (kessy) olan veya olmayan anahtarlarda pil tipinde farklılık olabiliyor.
Bir yere yetişirken değiştirdiğim için hiç dikkat etmemiştim, bakmamıştım. 2032 pili çıkarırken de vw anahtarındaki gibi bi kasma vs de olmayınca şaşırmıştım. Kapağı açıp sonra tekrar bir kontrol edeceğim. Ama bu durum sanırım Skodaya özel, vw hep 2025 kullanıyor diye biliyorum

Upvote 0
1743068523503.png
dün uyarı verdi. değiştirdim
Ömrü 9 ay sürdü.
pilin üretim tarihi de güncel tarihti
keyless yok. start stop var.
anlamadım bu kadar kısa sürede bitmesine

Upvote 0
Upvote 0
Ekli dosyayı görüntüle 82997
dün uyarı verdi. değiştirdim
Ömrü 9 ay sürdü.
pilin üretim tarihi de güncel tarihti
keyless yok. start stop var.
anlamadım bu kadar kısa sürede bitmesine
Duracell almayın, kaliteyi çok düşürdüler kısa süre bitiyor, ben de duracell ile değiştirdiğim de kısa süre sonra bitmişti,

Kaliteli ve uzun ömürlü olanlar;
Varta, Panasonic, GP

Upvote 0
Araç obd de anahtar pil uyarısı yansımış
Henüz dijital kadran-multimedya da gözükmüyor. Kullanımda da sıkıntı yok.

Ekli dosyalar

• 1000178648.jpg
    1000178648.jpg
    39.5 KB · Görüntüleme: 14
Upvote 0
Duracell almayın, kaliteyi çok düşürdüler kısa süre bitiyor, ben de duracell ile değiştirdiğim de kısa süre sonra bitmişti,

Kaliteli ve uzun ömürlü olanlar;
Varta, Panasonic, GP
Kodak'ı da kara listeye ekleyelim.

En son amazondan GP aldım, 3 aracın anahtarları da yeniledim, maşallah sorunsuz götürüyor. Migrostan aldığım kodaklar 3-5 ayda bitmişti(skt sine de daha yıllar vardı)

Upvote 0

Geri