Bakimlari fazla mi abartiyoruz

Fikirmizah

Üye
İsim
Doğu
Simdi bu dedigim yilda en fazla 7-8 bin kilometre yapanlar icin gecerlidir niye her sene polen hava yakit filtresi degisiyoruz ki (yakit 2 sene veya 30 bin km biliyoruz)motor yagi yag filtresi icin bile 1 sene bence erken bizim araclarda castrol long life yaglar var yagin standarti 2 sene zaten niye bu tuzaga dusuyoruz

Avrupada 2 yıl / 30.000 km
Tamamiyle uzun yol yapan
Motor çalışma saati az olan araclar icin hesaplamış bir servis düzeni. (Sehirici trafige bulaşmadan, hatta karma trafik bile olmaz şartnamesi ile gecerli bir durum)

Sehir icine bulaşan biri max 20 ay / 20.000 km yi geçmemesi lazım. (Nezaket kuralları icinde kullanmakta şart tabi)
Sehiriçi Bayırsız düzlük güzergahlarda kullanım da kafa da soru isareti bırakmayacaktır 20 ay/20.000 km için.

Yani sonuç olarak

24 ay/30.000 km full sehirdısı da kullanılsa gerek yok bu extreme km lere sürelere .

Longlife yağların hangi kullanım şartlarında, kaç yıl - kaç km dayanıklı kalabildiği belli. Bu dayanım süresi göz önünde bulundurularak,

Her kez kedi kriterine, kendi kullanım tarzına , kendi kullanım şartlarına, kendi bütçesine göre , kendi yağ değişim periyodu aralığını belirlemeli bence.

@hosmyy

Aynen öyle

Herkes kendi şartlarına/kullanımına göre km/ay üst baremini belirlemeli

Benim 18,5 ay oldu son bakımdan bu yana 13.500 km yol aldım.

20 ay 14500 de gireriz pit-stopa

Arada bir gazlarım ? Yooo hiç gazlamam

Tırmanmalı şehir içi güzergahım yok
(Serengeti düzlükleri tarzında güzergahım var)

Sehir dısı sabit max 110 giderim.

Arabanın rölanti sesini hep dinlerim.

Arabaya yazılım attıran (167 hp 1.4 tsi)

Lambalarda sarıyı görür görmez gazlayan (gençlik atesi)

Uzun yolda rampalar dahil kaptırıp 170 çıkıyorum bayırları diyende ?

Ayarlar bi sekil de rutin bakım aralıgını

Çok güzel bir konu gerçekten. Benim hilux 8 litre yağ alıyor. İçim gidiyor her sene :) Biraz daha araştırayım bu konuyu.
Hatta hilux için 10.000km'de 1 değişim var.

Çok güzel bir konu gerçekten. Benim hilux 8 litre yağ alıyor. İçim gidiyor her sene :) Biraz daha araştırayım bu konuyu.
Hatta hilux için 10.000km'de 1 değişim var.
Komsumda bi Dmax var adam 40.000 km de bakima sokuyo. PO yag alir en ucuzu. Arabayi santiye de kullaniyo 3 ton yukluyorum diyo. 250.000km de daha lambasi dahi kesmemis. Ben omrumde saglamlik olarak bunun gibi arac gormedim :)

• Beğen
Tepkiler: SCC
Manuel arabamla 5 yıl günü gününe servise düdüklendikten sonra son bakımdan 18 ay sonra sanayide mahle filtreler Castrol yağ ile bakım yaptırdım.Daha önce yazmstim bakımı 24 ay a çıkardım diye ancak bir bütçe artırımı sonucu 18. ayda bakımı yaptırmış oldum.
Benim kriterimde en az 18 ay da bir bakım.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Yılda 2000 km yapan, kaç ayda bir bakim yapmalı?

12 ayda 15.000 yapan araca göre

**yağın silindir yatağında sürtünmeye maruz kalması yok
**Yağın hergün 0 dan 100 dereceye ısınması yok

** Eee birde motul yada luqui kullanıyorsa ???

7 ayda 1 bakima gidiyorum, 15000km 7 ayda rahatlıkla dolmuş oluyor. 105000 km yetkili servis tecrübesinden sonra Liqui Moly TopTec4200+Mann filtrelerle yola devam.

12 ayda 15.000 yapan araca göre

**yağın silindir yatağında sürtünmeye maruz kalması yok
**Yağın hergün 0 dan 100 dereceye ısınması yok

** Eee birde motul yada luqui kullanıyorsa ???
Motul ve Luqui hakkında ne düşünüyorsunuz acaba merak ettim?
7 ayda 1 bakima gidiyorum, 15000km 7 ayda rahatlıkla dolmuş oluyor. 105000 km yetkili servis tecrübesinden sonra Liqui Moly TopTec4200+Mann filtrelerle yola devam.
aynı şekilde bende devam ediyorum. Yağı ve filtreleri siz nerden temin ediyorsunuz acaba ?

aynı şekilde bende devam ediyorum. Yağı ve filtreleri siz nerden temin ediyorsunuz acaba ?
Yağ için son 3 bakımdır liquimolyturkey
Filtreler için de son 3 bakımdır filtremarketim

2 sinden de memnunum.

Şu yutubda bir fenomen var (deli eray ??)astra H ı olan genç

Arabaya hertürlü işkenceyi yapan
Depoya Yakıt olarak kolonya
Motora yağ niyetine ayçicek yağı bosaltan sahıs

Bir gün bu arkadaşla iletisime gecsem?

Aynen şunu derim

Kardeş bırak şu cengaverlikleride
Madem reyting ugruna arabanın anasını ağlatma merakın var

Motora en klasiginden castrol yağ koy 50.000 km bi git de sonuç ne oluyo final sahnesinde camur macun recel kıvamında yağ var mı bi görelim? (Yıllardır yutub tamircilerinden acıklı pert yağ boşaltma sahnelerinden bıktık çünkü)

Motul + luqui kendi global web sitelerinde biz kendi yağlarımızı
504-507 şartnamesine uygun sekilde
50.000 km denedik sorunsuz net sonuç aldık buyrun yağımız budur demişler beyan etmisler.

Vw ag wolfsburg ceolarıda demişki
50 bin abartı olur hadi esnek serviste 30 binde tav olalım. Approvalı imzalamışlar

Ben yağıma 50.000 km işlevsellik beyan ediyorum diyenlerin

Yağını ben 20.000 km kullanıyorum çokmu ?

Geri
Üst Alt