Fiyat Performans Kış Lastiği Önerileri

1. Bridgeston Blizzak
2. Goodyear
3. Lassa
Ben de Ankara'dayım ve lastik almayı planlıyorum. Benim aklımdaki sıralama bu şekilde olur.

Lassa Snoways 4 Kış dönemi biter bitmez ertelemeden yaza geçişte yıka tuzdan arındır depola ortalama 5/6 yıl işini görecektir.

Genelde şunu çok yaparlar yazın binmiyorum deyip 3/5 bin km yazın kullanıp, sağa sola dişleri döküldü diye yorum yazarlar sertleşti vs.. 1000 lerce kişi memnundur 3 kişide sorun olmuştur. bu kişiler incelenmeli yada gidip 4 mevsim alsınlar. :) Üst markalarda bu görülüyorsa ilk 2 sene mutlaka kullanıcı hatasıdır. Alt markalar kormoran sava o bu bu markalar kauçuk azlığından kalitesizlikten her türlü iş açabilir sertleşir fren tutmaz her frende abs açar dişleri kolay dökülür. Ömrü kısa paranın karşılığı sonuçta.. 1 Sene iş görür ..
Kötü yol şartlarında ülkemizde bayi çokluğu garanti konusunda lassa bence.. Parası çok Nokian alır.

Son düzenleme:
Merhabalar, uzun yollar jant lastik ve akü işinde çalıştım ve bir çok markanın modelin lastiklerini hem sattım hemde şirket araçlarında gerek binek gerek ticari sonuçlarında kullanıp tecrübe ettim.
Buna bağlı olarak fiyat performans ürünü arıyorsanız eğer kendi aracımda da kullandığım

225-45-17 Hankook markayı gerçekten öneririm.

Kayseri’de yaşıyorum ve sürekli aracımı kullanıyorum Erciyes dağına kayağa da imkan buldukça giden biriyim bu yüzden hiç ama hiç bir sorun yaşamadım. Gerek yol tutuşu olsun gerek firen mesafesi olsun. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda çevremdeki arkadaşlarıma ise Hankook markanın sizin ebatınızdan aldık onlarda çok memnun kaldı.

Sadece Hankookla sınırlı kalmamak adına ise şu lastikleri de kullanabilirsiniz;

• Nankang
  • Kumho
  • Sava

Ek olarak lastik desen ve bakımından kaynaklı olarak 70 km hıza kadar biraz uğultu yapıyor yağış olmadığında zemin kuru olduğunda.
En önemli tavsiyem ise kışlık lastikte tarihe çokta fazla takılmamanız. Elbette 3-5 yolluk lastik alın demiyorum. Sadece illa 2022 olması konusunda ısrarcı olmayın 2020 modelleri alabilirsiniz. Çünkü kışlık lastik kauçuk oranı üretim teknolojisi vs. farkı olduğu için sorun yaşamazsınız. Diğer bir üyemizin dediğine de katılıyorum petlas Lassa almayın. Sahil kesim dışında yaşıyorsanız 4 mevsim adı Altındağ satılan ki böyle bi lastik olamaz sadece yağmur çamurda performans sağlar bunlarada aldanmayın.

1. Bridgeston Blizzak lm005 yeni aldım yol tutuşu ve fren mesafesi ıslak zemin testlerini izledim kendim de bizzat biraz zorladım çok memnunum tavsiye ederim F/P

1. Bridgeston Blizzak lm005 yeni aldım yol tutuşu ve fren mesafesi ıslak zemin testlerini izledim kendim de bizzat biraz zorladım çok memnunum tavsiye ederim F/P
Konfor berbat hocam blizzak lm005 te. 2 ay önce aldım ben de yazliklar Michelin primacy 4 tü, ondan sonra pişman etti açıkçası. Islak zemin puanı çok iyi doğru fakat onun dışında Bi numarası yok bence. Karda performansını merak ediyorum bakalım ama okuduğum kadarıyla o da iyi değilmiş.

Hocam
Konfor berbat hocam blizzak lm005 te. 2 ay önce aldım ben de yazliklar Michelin primacy 4 tü, ondan sonra pişman etti açıkçası. Islak zemin puanı çok iyi doğru fakat onun dışında Bi numarası yok bence. Karda performansını merak ediyorum bakalım ama okuduğum kadarıyla o da iyi değilmiş.
Hocam şahsi sabahki deneyimimi paylaşayım istanbulda havalimanı kavşağı var sert bir viraj, dünya ticaret merkezine giden yolda. viraja sert girdim yolda ıslaklık vardı önden çok az kaydı esp ve lastik çok güzel topladı. Konfor konusunda haklı olabilirsin evet ama kış lastiği olduğu için biraz konforsuzluk olur dedim ben, ama bana yakın deneyim vademde güven verdi.

Bende Lassa Snoways 4 ile Goodyear ultragrip 8 arasında kaldım sizce ikisi arasından hangisi arkadaşlar ? yada deneyiminiz oldu mu bu lastiklerin biriyle yada ikisiyle

Şirket aracımda hali hazırda Snoways 4 kullanıyorum. Özellikle kar yağışı olduğu dönemlerdeki performansından memnunum. Goodyear tecrübem olmadı maalesef.

Selamlar
Bridgestone 205/55 R16 91H Blizzak LM005 Kış Lastiği kullanan var mı? İyi midir nedir diye görüş almak istedim.

Selamlar
Bridgestone 205/55 R16 91H Blizzak LM005 Kış Lastiği kullanan var mı? İyi midir nedir diye görüş almak istedim.
Fiyatına göre değişir, eğer fiyatı Conti, Michelin, Nokian, Goodyear ‘dan uygunsa değerlendirelebilir, benzer fiyatlara satılıyorsa başka markalara yönelmek daha doğru olur.

Ne kaa ekmek o kaa kofte .. Efendim sunkang bunkang soyle kaymaz bassa sussa soyle tutar bunlari geciniz.. Lastikte maliyeti belirleyen unsurun basinda kaucuk gelir. Hangisinde fazla varsa o iyidir. Kaucuk en cok nerede bulunuyor bakiniz.. O bulunan ulkeleri somuren kim ona da bakiniz. Hahh cevabi buldunuz iste :)

Bende Lassa Snoways 4 ile Goodyear ultragrip 8 arasında kaldım sizce ikisi arasından hangisi arkadaşlar ? yada deneyiminiz oldu mu bu lastiklerin biriyle yada ikisiyle
Goodyear ultragrip 8 aldım. 225/45/r17 . Lastikten memnunum. Tanesini 1250 tl ye Hepsiburada dan aldım. Yoğun kar deneyimi olmadı ama bridgestone yaz lastiğinden yakıt sarfiyatı olarak daha iyi çıktı. Çok ses de yapmıyor

Lassa 205/55/16 kullandım tutuşu vs. İyi ancak tek şikayet ettiğim noktasi çok sesli, ugultu çıkaran bir lastik .

Kışlık lastikte nokian alınmıyorsa Bridgestone blizzak lm005 veya goodyear ultragrip 8 tercihtir

Bridgestone Blizzak LM005 aldım tanesi 1400 den (205-55-16), gayet güzel lastikler yumuşak, frenleme vs güzel, soğuk ve ıslakta test ettim ancak karda henüz fırsat olmadı. Lastik değerleri ıslak zemin yol tutuş A, yakıt tasarrufu C.

Geri
Üst Alt