Arabama çarpıp kaçan sürücü…

kacmazm

Üye
İsim
Mustafa
Selam arkadaşlar umarım doğuştu yere açtım konuyu.
Bu gün saat 15-16:00 arası shellde markete uğradım ordan da yan kafeden kahve almaya gittim.
Golf Arabamı da park alanına park etmiştim.
Kadının biri gelmiş yandan komple vurmuş baya derin çizik olmuş, shelldeki yap değişimi yapan kişiyi de tanıyorum o da “arabaya vurdunuz bekleyin gelecek arkadaş” demiş. kadın da buraya park etmeseydi demiş.
Ne olur ne olmaz diye arabanın fotosunu çekmiş arkadaş.
Araba yanına gittiğimde arkadaş “abi arabana çarptı bir kadın ve hiç bir şey olmamış gibi devam etti”
Resimleri ve plakayı aldım.
Ben şimdi bu hanımefendinin numarasını plakadan bulup ararsam kvkk kapsamına girer mi? Çünkü kibarca durumu anlatıp sigortadan çözelim diyeceğim ve bayan panik yapıp o an ne yapsam ne etsem karar verememiş olabilir diye düşünüyorum.

Veya direk savcılığa gidip şikayetçi mi olayım?
Rica etsem fikri olan varsa belirtebilir mi?
İlk defa benşm de başıma geldi bu olay.

Öncelikle geçmiş olsun
Numarasıni bulup ararsaniz kvkk kapsamına sokabilirler. ( karşı taraf avukat olabilir ve bu yönde sizi ugrastirabilir)
Benzinlikten rica edin video kaydı da bulun ve kaza raporu tutturun (kaza mahallinden ayrilmayin).
Eger kaskonuz varsa kaskonuzdan yaptırın (kasko avukatlari o hasarı karşı tarafa karsilattirir) ve değer kaybı da alabilirsiniz.
Eğer kaskonuz yoksa mahkemeye dava dosyası actirmalisiniz, dava ya bilir kişi atarlar ve işleyiş devam eder. Mahkeme den size söylerler aracınızı yaptırın faturalandirin gibi ... yönlendirme yapın yasal süreci takip edin.
Kaskodan yaptirirsaniz araciniza tramer kaydı işlenir, dışarıda kendiniz yaptirirsaniz durum değişebilir. Allah iyi insanlarla karsilastirsin...

Geçmiş olsun öncelikle. Araci hareket ettirmeden trafik polisini arayıp tutanak tutturun.Hareket ederseniz trafik karışmaz.goruntuleri alıp karakoldan şikayetçi olmanız gerekebilir.

Hem duran arabaya vur hemde oraya park etmeseydi de 🤦😂 Dimi zaten herkes yanlış araba kullanıyor

Araca vurup, biri görmesine rağmen çekip gitmek nasil bir aymazlıktır! Kimse gormese bile çekip gidilmez tabii ki ama bunu yapan bir de kadın... Geçmiş olsun tam bir sinir harbi

Kadınlara pozitif ayrımcılığın sonucu diyeyim. Yalnız başımıza tanımadığımız bir kadınla asansöre binmekten çekinir olduk. Olay kadın ve erkek olayı değil, insanlık olayıdır!
Bir yanda adam yanaşırken sürterek hafif hasar verdiği aracın sileceğine telefonunu yazan kağıdı iliştirir ki, gözümün önünde oldu. Bir yanda vurup kaçanlar. :(

Aracı hiç yerinden oynatmadan polis çağırıp tutanak tutturmanız gerekiyordu.aracı oynattıysanız maalesef görüntü kaydı işe yaramaz çünkü siz de kaza yerini terk etmiş sayılıyorsunuz. Böyle saygısız insanlar yüzünden mağdur olmanıza üzüldüm.

Fotoğraf ve videolar da varsa sigortanıza danışınız, onlar bir çözüm bulur.

Bir kadın olarak yazıyorum, benzeri ama daha hafifi başıma bir erkek tarafından gelmişti. Hem o vurmuştu hem de ben vurmuşum gibi bağırarak üzerime yürümüştü, başkaları araya girmişti, hiç tanımadığım insanlar bi güzel hırpaladılar adamı. Sonra bastı kaçtı. Yandaki marketten video kaydı alıp en yakın karakolda şikayetçi oldum, plakadan çağırdılar, geldi. Bir de "benim seninle derdim yok, o adamlar var yaaa..." demişti. :) sanki olanlar kazadan bağımsızmış gibi.

İşin özü, bu işin cinsiyeti yok. Genel olarak sabır ve saygı sorunumuz var.

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun.
Avukat olarak bu alanla çok ilgilenmesem de bildiğim kadarıyla size yardımcı olmak isterim.

Umarım olay yerini terk etmeden polise haber vermişsinizdir tabi şehir merkezinde olduğunuzu varsayıyorum. Ilk olarak kendi hasarli aracinizin fotograflarini cekmelisiniz sonrasinda polis ile tutanak tutmalisiniz. Karşı aracın plakasini da ogrenebilmeniz bu hususta cok yerinde olmus.

Polis olayin failini yakalayip anlasmaniza vesile olacaktır fakat uyuşamamaniz durumunda siz eğer varsa kaskonuzdan yaptırıp sonrasında yer yönünden yetkili savciliga şikayette bulunabilirsiniz. Aynı şekilde karakolu da tercih edebilirsiniz.

Haksiz fiil kaynaklı Asliye Hukuk Mahkemesinde gorulen maddi zararın tazmini konulu davaya dönüşecektir. Eğer kaskom bozulmasin derseniz de disarida yaptirip kalem kalem faturalandirirsaniz o sekilde de zarariniz tazmin edilebilir. Gorulecek davanizda yine kanitlar elinizin guclu olmasi acisindan bir hayli onem tasidigi icin civardaki mobese, dukkan vs kamera kayitlari ve eğer varsa tanıklar da sizin yarariniza olacaktir.

Ayrica kasko şirketinizden yaptiracak iseniz elinizi cabuk tutmanizda fayda var. Sanıyorum 5 gün içinde gerekli belgeler ile bildirimde bulunmaniz gerekiyor.

Kusurlu karşı taraf sizin maddi zararınizin tazmininin yani sira küçük bir idari para cezası alacaktır ama maalesef caydırıcı bir miktar bile değil.

Son olarak sürücü ile siz iletisime gecmeyin polis zaten kendisini bulduğunuzda siz durumdan haberdar olursunuz.

Tekrardan geçmiş olsun, kimsenin başına gelmemesi dileğiyle...

Selam arkadaşlar umarım doğuştu yere açtım konuyu.
Bu gün saat 15-16:00 arası shellde markete uğradım ordan da yan kafeden kahve almaya gittim.
Golf Arabamı da park alanına park etmiştim.
Kadının biri gelmiş yandan komple vurmuş baya derin çizik olmuş, shelldeki yap değişimi yapan kişiyi de tanıyorum o da “arabaya vurdunuz bekleyin gelecek arkadaş” demiş. kadın da buraya park etmeseydi demiş.
Ne olur ne olmaz diye arabanın fotosunu çekmiş arkadaş.
Araba yanına gittiğimde arkadaş “abi arabana çarptı bir kadın ve hiç bir şey olmamış gibi devam etti”
Resimleri ve plakayı aldım.
Ben şimdi bu hanımefendinin numarasını plakadan bulup ararsam kvkk kapsamına girer mi? Çünkü kibarca durumu anlatıp sigortadan çözelim diyeceğim ve bayan panik yapıp o an ne yapsam ne etsem karar verememiş olabilir diye düşünüyorum.

Veya direk savcılığa gidip şikayetçi mi olayım?
Rica etsem fikri olan varsa belirtebilir mi?
İlk defa benşm de başıma geldi bu olay.
Geçmiş olsun . Kasko bu durumu çözer. Görüntü olsun tutanak tutturun sheldeki çalışanıda görgü tanığı yazdırın. Kasko o kadından o parayı söke söke alır ki büyük ihtimal diyorum kadının trafiğide ödemez parayı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Herkese merhaba,

@kacmazm öncelikle geçmiş olsun, umarım en az zararla çözersiniz probleminizi. Suçlu sürücünün telefon numarasını normal şartlar altında size kimsenin vermemesi gerekir, bir şekilde bulursanız da bence aramayın. Sizin de, size numarayı verenin de başı ağrıyabilir.

Malumunuz sosyal mecralarda yazdığımız her şeyden sorumluyuz, bu sebeple başlığı ve bazı mesajları düzenlemek zorunda kaldım. İnsanlara nefret aşılayan veya suça teşvik eden yorumlar kabul edilemez.

3 yıl önce bir kadın sürücü sebebiyle büyük bir kaza yaşadım, çok sinirlenmiştim fakat yine de genelleme yapmak doğru olmaz. Malumunuz kadınlar genel olarak trafiğe erkeklerden çok daha sonra dahil oldular, olaya bu açıdan da bakalım.

Kazadır olabilir ama bırakıp kaçmak bir karakter problemidir; ben insanları iyi ve kötü olarak ikiye ayırıyorum. İyilerden olmayı, iyilerle olmayı temenni ediyorum. :)

Herkese merhaba,

@kacmazm öncelikle geçmiş olsun, umarım en az zararla çözersiniz probleminizi. Suçlu sürücünün telefon numarasını normal şartlar altında size kimsenin vermemesi gerekir, bir şekilde bulursanız da bence aramayın. Sizin de, size numarayı verenin de başı ağrıyabilir.

Malumunuz sosyal mecralarda yazdığımız her şeyden sorumluyuz, bu sebeple başlığı ve bazı mesajları düzenlemek zorunda kaldım. İnsanlara nefret aşılayan veya suça teşvik eden yorumlar kabul edilemez.

3 yıl önce bir kadın sürücü sebebiyle büyük bir kaza yaşadım, çok sinirlenmiştim fakat yine de genelleme yapmak doğru olmaz. Malumunuz kadınlar genel olarak trafiğe erkeklerden çok daha sonra dahil oldular, olaya bu açıdan da bakalım.

Kazadır olabilir ama bırakıp kaçmak bir karakter problemidir; ben insanları iyi ve kötü olarak ikiye ayırıyorum. İyilerden olmayı, iyilerle olmayı temenni ediyorum. :)
Katiliyorum ayrica bırakıp kaçmanın umarım hukuken ayri bir yaptırımı olur, bu kazanın tum maliyetinin aracın deger kaybıyla birlikte tazmini haricinde

Geri
Üst Alt