Arabama çarpıp kaçan sürücü…

@kacmazm Aynı olay benim başıma geldi. çarpan kişinin numarasını aderesini ve üstüne ne varsa her şeyini öğrendim. Avukatıma sordum arkadaşa ulaşalım mı diye kesinlikle kendisi ile iletişime geçmememi arabaya çarpma anında video kaydı veya görgü tanığı var ise karakola gidip şikayetçi olduğunu söyle dedi. Bende dediğini aptım. Karakolde polis arkadaşlar çarpan yavşağa ulaştı adam farkında değilim dedi polis videodan izledik çarpmışsın karkola geld dedi. Ertesi gün arkadaş gitmemiş karakola bende avukatımı aradım ve oda dedi ki git karakola polis memuruna de ki arkadaş gelmiyorsa dosya açın ben şikayetçiyim dedim. Polis tekrar aradı şahsı madurun şikaytçi olacağını ve aracını yetkili servise bırakacağını kasko şirketi ile kendisinden değer kaybı ile mahkeme dosya masrafı ve aracın tüm masraflarının kendisi ödemesi gerekeceğini söyleyince adam 15dk içinde karakola geldi. Aramızda anlaştık aracımı cebinden yaptırdı. Bana sigortadan dosya açıp tutanak tutalım dedi. Ben dedim ki o iş çoktan geçti sen çarpıp kaçmadan önce yapardım ama şimdi kabul etmiyorum. He anlaşamazsak aracı servise bırakıp olayı avukatıma devredeceğimi bundan sonra onunla muhattap olacağını söyledim. Arkadaş tamam abi sen ne diyosan o olsun nere yaptırmak istersen oraya yaptıralım dedi. Yola geldi gelmeseydi masrafın 2 hatta 3 katını alıcaktım ondan.

@kacmazm Aynı olay benim başıma geldi. çarpan kişinin numarasını aderesini ve üstüne ne varsa her şeyini öğrendim. Avukatıma sordum arkadaşa ulaşalım mı diye kesinlikle kendisi ile iletişime geçmememi arabaya çarpma anında video kaydı veya görgü tanığı var ise karakola gidip şikayetçi olduğunu söyle dedi. Bende dediğini aptım. Karakolde polis arkadaşlar çarpan yavşağa ulaştı adam farkında değilim dedi polis videodan izledik çarpmışsın karkola geld dedi. Ertesi gün arkadaş gitmemiş karakola bende avukatımı aradım ve oda dedi ki git karakola polis memuruna de ki arkadaş gelmiyorsa dosya açın ben şikayetçiyim dedim. Polis tekrar aradı şahsı madurun şikaytçi olacağını ve aracını yetkili servise bırakacağını kasko şirketi ile kendisinden değer kaybı ile mahkeme dosya masrafı ve aracın tüm masraflarının kendisi ödemesi gerekeceğini söyleyince adam 15dk içinde karakola geldi. Aramızda anlaştık aracımı cebinden yaptırdı. Bana sigortadan dosya açıp tutanak tutalım dedi. Ben dedim ki o iş çoktan geçti sen çarpıp kaçmadan önce yapardım ama şimdi kabul etmiyorum. He anlaşamazsak aracı servise bırakıp olayı avukatıma devredeceğimi bundan sonra onunla muhattap olacağını söyledim. Arkadaş tamam abi sen ne diyosan o olsun nere yaptırmak istersen oraya yaptıralım dedi. Yola geldi gelmeseydi masrafın 2 hatta 3 katını alıcaktım ondan.

İçimin yağları eridi :)

Konu sahibine geçmiş olsun.

Çarpıp kaçma durumunda eğer kanıtınız varsa kesinlikle arkasında durun, yaşadığım ülkede de çarpıp kaçma olayı olduğunda eğer çevreden birisi görüp sürücüye plakayı verirse yandı gülüm keten helva.

Öncelikle geçmiş olsun
Numarasıni bulup ararsaniz kvkk kapsamına sokabilirler. ( karşı taraf avukat olabilir ve bu yönde sizi ugrastirabilir)
Benzinlikten rica edin video kaydı da bulun ve kaza raporu tutturun (kaza mahallinden ayrilmayin).
Eger kaskonuz varsa kaskonuzdan yaptırın (kasko avukatlari o hasarı karşı tarafa karsilattirir) ve değer kaybı da alabilirsiniz.
Eğer kaskonuz yoksa mahkemeye dava dosyası actirmalisiniz, dava ya bilir kişi atarlar ve işleyiş devam eder. Mahkeme den size söylerler aracınızı yaptırın faturalandirin gibi ... yönlendirme yapın yasal süreci takip edin.
Kaskodan yaptirirsaniz araciniza tramer kaydı işlenir, dışarıda kendiniz yaptirirsaniz durum değişebilir. Allah iyi insanlarla karsilastirsin...
Dostum bu cevabına istinaden kesinlikle iletişime geçmedim.
Eski aracımda golftü yeni araba aldım yüme golf aldım golf8 ve dikkat ederek direk savcılığa şikayet ettim.
Plakası ve kamera kaydı var lakin kamera kaydını shell vermedi çinkü savcılıktan Kağıt almam gerekiyormuş.
Bu bağlamda bu gün
İtibarıyla da beklemedeyim.
Araç mide bulantısı yaptı kullanmama kararı aldım, çinkü çok kötü derin çizik ve çukurlar var.
Allah kimsenin başına vermesin.
Yorum yapan herkese teşekkür ederim

karakola şikayette bulunun plakasindan numarasını bulurlar polisten arama gelsin de ona da söylesin oraya koymasaydi diye

Savcılığa şikayette bulunduk. avukatımız dilekçeyi de hazırladı verdik.
Es kaza kaskoyu da iyiki yaptırmamışız eğer kasko olsaymış direk kaskodan yaptırmamızı isteyeckmiş savcılık.
Bu bağlamda süreci takip edeceğiz bakalım.

Karakola gittim ama eskidenmiş bu dediğiniz. Yeni mevzuata göre trafik kaza mahkemeleri varmış.
Kaçan şahıs ortada yoksa bile savcılığa gitmemiz gerekiyormuş.
Karakolun evraklarla yapacağı işi aslında savcılık hızlandırıyor ve zaman kazanıyoruz.

Önceki golf7 aracıma otoparkta bir bayan geri geri gelirken vurmuş ve hasar vermişti ona rağmen hanımefendi telefon numarası bırakmıştı ve otoparkımızda kamera yoktu.
Ben de baktım tamponda çok hasar yok zaten maslak oto sanayide çok tanıdığım vardı…
Kendisine bu ince hareketinden dolayı teşekkür ederim ve herhangi tutanak gerek yok demiştim.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Herkese merhaba,

@kacmazm öncelikle geçmiş olsun, umarım en az zararla çözersiniz probleminizi. Suçlu sürücünün telefon numarasını normal şartlar altında size kimsenin vermemesi gerekir, bir şekilde bulursanız da bence aramayın. Sizin de, size numarayı verenin de başı ağrıyabilir.

Malumunuz sosyal mecralarda yazdığımız her şeyden sorumluyuz, bu sebeple başlığı ve bazı mesajları düzenlemek zorunda kaldım. İnsanlara nefret aşılayan veya suça teşvik eden yorumlar kabul edilemez.

3 yıl önce bir kadın sürücü sebebiyle büyük bir kaza yaşadım, çok sinirlenmiştim fakat yine de genelleme yapmak doğru olmaz. Malumunuz kadınlar genel olarak trafiğe erkeklerden çok daha sonra dahil oldular, olaya bu açıdan da bakalım.

Kazadır olabilir ama bırakıp kaçmak bir karakter problemidir; ben insanları iyi ve kötü olarak ikiye ayırıyorum. İyilerden olmayı, iyilerle olmayı temenni ediyorum. :)
Kesinlikle öyle herşeyden sorumluyuz.
Bu arada aracımın sol 2 kapının da değişmesi gerekiyor.
Arabayı alalı 8 gün oldu şuan 6. Günde böyle bir
Şey başımıza geldi 5bin km de ve gerçekten çok zorluklarla aldım. Maalesef kullanamıyorum şuan.
kimin ahını aldık bilmiyorum ama kendimi de sorguladım bu süreçte.
Teşekkür ederim tavsiyen için.

Kesinlikle öyle herşeyden sorumluyuz.
Bu arada aracımın sol 2 kapının da değişmesi gerekiyor.
Arabayı alalı 8 gün oldu şuan 6. Günde böyle bir
Şey başımıza geldi 5bin km de ve gerçekten çok zorluklarla aldım. Maalesef kullanamıyorum şuan.
kimin ahını aldık bilmiyorum ama kendimi de sorguladım bu süreçte.
Teşekkür ederim tavsiyen için.
çok düşünmemeye çalış hocam,sağlık olsun gerisi hallolur.siz ah aldınız mı bilmiyorum ama çarpan güzel bir ah almıştır.

Geri
Üst Alt